От Москва: Корабите на САЩ – далеч от бреговете ни!

Ескадреният миноносец "Доналд Кук" навлезе Черно море
21 яну 2019 10:30, Елка Василева
180
От Москва: Корабите на САЩ – далеч от бреговете ни!
Снимка: архив, Reuters

Посещенията на американски бойни кораби в Черно море нямат нищо общо със сигурността на САЩ и са мотивирани от вътрешнополитически съображения, заяви руският сенатор Алексей Пушков, цитиран от Ройтерс. Той каза, че тези кораби трябва да стоят далече от бреговете на Русия.

Американският ескадрен миноносец "Доналд Кук", въоръжен с управляеми ракети, се насочи към Черно море вчера, "за да извърши операции, свързани със сигурността на корабоплаването и да съдейства за регионалната морска стабилност", гласи съобщение на военноморските сили на САЩ, цитирано от БТА.

Още по темата

"Нашето пристигане в Черно море ще покаже възможностите за взаимодействие на ВМС при изпълнение на цели на общата сигурност, за да можем да действаме ефективно при бъдещи кризи или възпиране на агресия", заяви командващият офицер на "Доналд Кук" Матю Пауъл, цитиран от Ройтерс.

Руският Черноморски флот започна да следи движението на американския боен кораб, откакто той навлезе в района, съобщи Националният център за управление на отбраната на Русия, цитиран от агенция РИА Новости.

"Американски бойни кораби често посещават Черно море. Тези посещения нямат нищо общо със сигурността на САЩ", написа в Тwitter Пушков, който е член на Комисията за информационна политика на Съвета на федерацията - горната камара на руския парламент. "Тези кораби развяват техния флаг, изпращат ни сигнал и укротяват техните сенатори, които настояват да се изпрати цял боен флот в Черно море. Те трябва да стоят далеч от нашите брегове", заяви Пушков.

Според международната конвенция от Монтрьо американски бойни кораби могат да останат в Черно море за не повече от 21 дни, напомня руският Център за управление на отбраната, цитиран от РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 12 април, в Деня на космонавтиката и три дни преди празника на войските за РЕБ, излита невъоръжен СУ-24, но с прикачена под крилото "Хибини". Есминецът отдалеч засича самолета с прехвалената система "Иджис" и вдига екипажа на учебна тревога. Нещата вървят като по книга: радарите фиксират курса на сближение с целта, "Иджис" управлява системите за насочване. И изведнъж всички екрани угасват, вижда се някаква мътилка. Иджис спира работа.
56
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 64Още ли вярваш на това руско видео в тубата? Невероятно. Нали си даваш сметка, че подобно действие се възприема като акт на война? Едно е да си прелитат съвсем друго е директни действия. Това обаче не може да ви го побере малкото гръбначен мозък.
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ко прай?Аз го поканих ко станало?
54
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До като не разберат как руснаците заслепиха радарите, няма да мирясат. Това обаче се демонстрира само веднъж и държи влага доста време.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това добре, но да ни дадат едно рамо и ние да си направим няколко корвети та да пазим и ние морето. Може и сами да ги произведем в груб вид поне.
52
9
 
16
 
! Отговори
Ко прай? преди 5 години
Ко прай тоз "саркофаг с ракети" в Ч. море?Да си оди в САЩ крайбрежието.БГ народът не го е канил, да се маха.янки гоу хоум!Не ви искаме, ако дойдете по бански, с яхти, като нормални туристи, разбирам.Ама да провокирате инциденти под носа ни, е висша форма лицемереноагресивен аутизъм.Като искат ракетки да си ги разхождат у тех, цели два океана имат.Да си одат там, отдето са дошли, наглеци!
51
8
 
5
 
! Отговори
.... преди 5 години
Те могат само едно су да пуснат щот ако са повече се блъскат и падат. :) После хамериканците пак ще трябва да ги спасяват.
50
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно този кораб е на 6 месечен ротационен принцип в Черно Море. Не разбирам смисъла от новината. Виж ако онзи "мистериозен" Су се беше появил пак да им събори системите (което между другото щеше да се приеме веднага като акт на война ако беше истина) щеше да е друго но явно ги пестят, че напоследък много им ги сваляха и падаха...
49
16
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
..."Американски бойни кораби често посещават Черно море. Тези посещения нямат нищо общо със сигурността на САЩ"...Хохохохоохоо, да знаят ушанките, че нямат място в БГ-то :))))))))))))))))))))))))))))))
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тeле, ти как разбра че вони? Пак ти сpаxа в гaщите а? :)
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе наистина е велика Америка.Намери истинския цяр срещу запека.Товари пациентите на Доналд Кук и ги праща в Черно море.Действието е мигновено и безотказно.Лошото е,че понякога го обръща на диария.
46
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите поне се разпознават лесно. Обикновенно са мъже и жени на средна възраст работят някаква ниско платена работа и чакат на партията майка да ги дондурка като едно време. Стават и лягат с новините по руския канал който гледат още на руски телевизор ТЕМП.Общо взето крайно изпаднала картинка.
45
3
 
1
 
! Отговори
Do 53 преди 5 години
До АнонименМай, от твоята истинска родина реват, че натовски кораб е в черно море.А, не обратното.
44
8
 
6
 
! Отговори
Оле голям майтап преди 5 години
Последно две рашки нали си ги чукнаха малко над японско море та явно са решили да не рискуват вече. :)
43
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКое Су? Онези които всеки ги сваля както си иска, че дори сами падат? :) Явно ги пестят вече, че с тази скоро няма да останат.
42
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре "кравари" с форд мустанг и отколкото "велик" мечкадар с москвич .
41
0
 
8
 
! Отговори
11 преди 5 години
Проктър Енд Гембъл на борда ли са?
40
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 47Което се оказа пълна измислица от руско любителско видео в ютуб :)
39
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 45Още ли въртите тази глупост от онова руско видео в тубата? :) Интересно защо не коментирате видеото където моряците мяхат на Су-то и се смеят :) явно не ви е удобно :) отделно този кораб е тук на всеки 6 месеца къде е туй Су легендарно ? :)))
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
27 моряци от свръхмодерния US есминец "Доналд Кук" са подали рапорти за уволнение след като руски СУ-24 прелетял 12 пъти ниско над палубата и им причинил тежък емоционален и психически стрес.