US боен кораб навлезе в Черно море, руски го следват

"Доналд Кук" ще укрепва стабилността на съюзниците от НАТО
21 яну 2019 07:40,
234
US боен кораб навлезе в Черно море, руски го следват
Американският ескадрон миноносец "Доналд Кук". Снимка: Reuters

Руските военноморски сили следят американски боен кораб, който влезе в Черно море вчера, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

"Силите на Черноморския флот започнаха да следят американския ескадрон миноносец с управляемо ракетно оръжие "Доналд Кук" веднага след неговото влизане в акваторията на Черно море", се казва в комюникето.

Корабът ще проведе "операция по обезпечаване на сигурността в морето, по укрепване на стабилността и съвместната готовност с нашите съюзници от НАТО и партньорите в региона" се казва пък в комюникето, разпространено от пресслужбата на Шестия флот на САЩ.

В текста се подчертава, че Съединените щати "ще продължат да оказват поддръжка на своите съюзници и партньори, общите интереси в региона и стабилността в морето".

В началото на януари бе съобщено, че големият американски десантен кораб "Форт Макхенри" е влязъл в Черно море, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
10
 
28
 
! Отговори
АМтолове Козяшки преди 5 години
АМтролове извадете си главите от дирника и се огледайте! Народа български е бил с Русия, сега е с Русия и пак ще бъде с нея! Опорните ви точки издишат!
78
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и НАТО не могат да се противопостави на военните технологии на Русия. Това което могат да направят е да продават на васалите си остарели самолети на безумни цени.
77
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 91аз не съм видял сащ да се перчат с нови оръжия в последните години.едно ф-35 извадиха и тва е. нито са вадили танкове, нито ракети, нито нищо... "пейтрийтите" им са от "100 години" ...но раССия на ка-пу-тин дрънка непрестанно на желязо, че и плаши на всичко отгоре, размахва пръстче заплашително и поучително, дърпа ушенца на чужди президенти (върха на наглостта, безочието и унижението)!къде се намираш ти ве ка-*** ... слез на земята!
76
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДемократБългарите трябва да разберат, че докато не започнат да мразят Русия--виж сега, дразнителя на всички, не е русия , а раССия на *** ! схващаш ли тънката, но много съществена разлика! кой , вече 6-7 години през ден дрънка и вади нови и нови "модерни оръжия" ? то не бяха, ракети, бомби, лазери, танкове, самолети, дронове ... всяка седмица виждаме "демонстрация" на нови и нови заплахи, отправени и визуално и вербално, при това с нагъл, арогантен и агресивен тон!
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е важно да се пазят от рибарски корабчета, че те са им абонати. Самальоти подводници я ги умерят, я не ама рибарите не прощават.
74
6
 
3
 
! Отговори
Вдигни очи преди 5 години
АМтролове извадете си главите от дирника и се огледайте! Света върви напред а не назад! Вдигни очи АМтроле Вдигни очи.Това е вече края на дългата измислица че сме живели в рая на всички времена. Това е вече края на тази сива приказка, която ни остави на края на света. Отлетелите мечти връщат се при нас. Вдигни очи, вдигни очи... Вдигни очи, виж този свят, животът днес върви напред, а не назад. Вдигни очи, светът е с нас! Вдигни очи и знай, ти имаш шанс. Реката виж - и тя върви - по своч път
73
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп отговаря на "невидимите" ракети на Путит с видими кораби !Въпрос на възпитание !
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 86Ми да, признаха.
71
8
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Може ли некой да ми обясни,коя от страните -членки на НАТО в акваторията на Черно море е застрашена,че краварите идват на помощ? А???
70
10
 
2
 
! Отговори
до 85 преди 5 години
До До ДжониХах... принципно ако някой може да облъчи с радар другия, това е кораба, а не самолета. Това си го призна дори някакъв пенсиониран руски генерал по повод абсурдните статии, които се бълваха и липсата на достоверност. Изобщо живеете в някакъв измислен свят или се правите на ударени.
69
20
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Българите трябва да разберат, че докато не започнат да мразят Русия като другите източно европейци визите никога няма да паднат. Унгарците и румънците изпратиха цели дивизии да се бият с Хитлер против Русия, Чехия имаше най-големия военно-промишелне комплекс в Европа и го предостави на Хитлер срещу Русия и затова сага на Запад ги уважават и приемат и са добре, а българите с нищо не са доказали, че мразят Русия и затова не ги приемат в голямото англосаксонско семейство.
68
2
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"! има много разумни руснаци, освен неразумните фенове на тотално измисленият "уникален руски мир", в който напъхаха да живеят клетите русначето през последните 10-ина години!"Е, за сметка на това ние сме от страната на американския/натовския мир в последните 10 години. Даже войници загубихме в тази война срещу тероризма. 17 години по късно, няколко трилиона долара по късно. Зависи от гледната точка, ама вашата е явно само една. Все пак това е ваше право.
67
7
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Руска сила,руска воля,ще избавят от неволя братский ,български народ !!!
66
7
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 5 години
До До ДжониМи не, не са. И такава новина няма. Имаше обаче клипче от Кук как някой си седи на рибарски стол на палубата и се чуди съвсем спокойно тоя *** отгоре дали се е загубил или кви ги върши. тЪЪЪ малко си свери версията или погледни дали случайно адреса на източника ти не е "бъзик нюз" или нещо подобно.
65
6
 
22
 
! Отговори
До Джони преди 5 години
Приятелю те (ВМС на САЩ) сами си признаха, че при прелитането на СУ 24 е блокирана цялата компютърна мрежа на кораба, и моряците се поизплашили малко
64
6
 
19
 
! Отговори
До Джони преди 5 години
Как ше го завърти бе джанъм като руснаците са блокирали цялата електроника на кораба?Дори сателитния телефона на капитана е нямал покритие а в корабната кухня е станал пожар щото електрониката командваща фурните и изключването им е отказала напълно.Щели са сами да се подпалят! Фактите сами говорят чети неразумни юроде Чети!
63
18
 
8
 
! Отговори
Оле мале преди 5 години
Чудя се русофилите дали имат 2 грама мозък или това е твърде много за тях? Вие наистина ли вярвате, че това корабче било избягало и екипажа му напуснал или че някаква подводница изплувала около манхатън? Елементарния ***-бъзик нюк се предполага, че се разпознава дори от 7-8 годишните, но явно много хора нямат акъл и за толкова и се връзват. Жалка работа
62
17
 
7
 
! Отговори
Джони преди 5 години
До сладуриПредното им преминаване мина съвсем нормално. Някаква руска тенекия прелетя около кораба, американците се чудеха как не е паднала сама и си заминаха. После *** като теб почнаха да си измислят истории как някой се бил уплашил от консервната кутия и бил напуснал. Поредния фейк нюз, но типично. Забавното е, че само да завърти корабното оръдие в режим бой и тоя в тенекията ще се наака вътре и ще си падне сам.
61
3
 
15
 
! Отговори
Цитат преди 5 години
"Борей" е способна да нанася удари без да издава местонахождението си. Едно от големите й предимства и постижения е ниската й шумност. През юли 2012 г. руската подводница "Борей" се появи на един километър от Манхатън и Статуята на Свободата и вся паника не само в Пентагона. Всички американци без изключение бяха шокирани как ги е доближила.
60
3
 
8
 
! Отговори
От Доналд Кук преди 5 години
Щели да свалят самолети !?Е как да стане като им спрат тока ?Сетих се , имат лично стрелково оръжие.