Руски ракетоносци и... военни самолети на САЩ и Канада – по тревога

Навлезли са в опознавателната зона на противовъздушната отбрана на Канада
Обновена: 27 яну 2019 12:01 | 27 яну 2019 09:30,
493
Руски ракетоносци и... военни самолети на САЩ и Канада – по тревога
Снимка: Reuters

САЩ и Канада са вдигнали във въздуха два изтребителя F-22, два изтребителя CF-18 и самолет с далечно радиолокационно оборудване E-3 AWACS заради полет на руски стратегически ракетоносци Ту-160 в района на Арктика.

За това в събота са съобщили в Обединеното командване на аерокосмическата отбрана на Северна Америка (НОРАД), пише вестник "Известия", цитирани от "Фокус".

Американските самолети са излетели от база на ВВС в Аляска. В съобщението, публикувано от ТАСС се казва: "E-3 AWACS, два изтребителя F-22 и два изтребителя CF-18 са разпознали два руски стратегически бомбардировача Ту-160 (Blackjack по класификацията на НАТО), които са навлезли в опознавателната зона на противовъздушната отбрана на Канада".

В НОРАД са потвърдили, че руските самолети са се намирали в международното въздушно пространство, без да са нарушавали държавните граници.

Двата руски ракетоносеца Ту-160 са извършвали 15-часов полет над неутрални води в Северния ледовит океан, море Лаптеви, а също и над Баренцово и Карско море.

Ту-160, известен като "Белият лебед" е най-тежкият боен самолет в света, може да престои 25 часа във въздуха и да носи 12 ракети едновременно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ссср беше голям и нерушимьй союз, а великанът САЩ ги побутна малко и .... сссря се сгромоляса като пирамида от тенджери. После стана ОНД и просъществува два дена. Сега е РФ и се перчи като Сссря. Какво ли ще стане с РФ и след това как ще се нарича? *** може би?
248
6
 
14
 
! Отговори
mmmm преди 5 години
лошо,да не уважаваш собствения си освободител,,,мръсни бг ........ за свободата на всеки трима българи е загинал един руски войник в Руско-Турската освободителна война
247
2
 
8
 
! Отговори
до275 преди 5 години
ми не е голямо разделението 10 към 1 за "рубладжиите"...тоест 1/10 се цепят от колектива и колектива ще им го нацепи. ;) ;)
246
4
 
9
 
! Отговори
265 преди 5 години
Цял живот ще съм благодарен на хазароционистите от САЩ особенно на сорос , че ни вкараха в конякско робство.всеки ден изнасилвания убийства грабежи побойща над момичета ;пенсионери; ученици журналистки; военнида живеят хазароционистките банкери в САЩ и по света сорос барбара спектре хазарката меркел микрон гея негролюбец краси кънев с убайти джуки антибългарски хел... комитет
245
6
 
10
 
! Отговори
българин преди 5 години
До 274...Говориш глупости! Америка те зароби за винаги! И не говори от мое име! А иначе.Има за какво да са се стреснали Натовците! Те нямат такива самолети като руснаците! -:)
244
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да направим огромен паметник на Рейгън и национален празник деня в който САЩ ни освободиха от руската проказа. Господ да е със САЩ!!!
243
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руското иго за 140 години постигна това, което турците за 500г и византийците за 200г не успяха. Разделиха ни на две - рублофили и горди българи мразещи руския тумор.
242
3
 
5
 
! Отговори
В Белите лебеди преди 5 години
Мирише на кенефНякои пилоти носят памперси други пикаят на пода
241
16
 
11
 
! Отговори
Ние , Българите преди 5 години
Сме вечни признателни на Рейгън и Тачър ( да се светят имената им!), затова че ни освободиха от съветско робство!
240
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
даа американските щайги имат тоалетни. Сядаш на един шнорхел още в началото на полета и хем тръшкаш крушата хем ти е убаво че се самоунождаш....
239
1
 
4
 
! Отговори
стой та гледай преди 5 години
ТСВ ще се води отново в Европа и този път ще е пълно опустошение. От както капитала и манифеста се събраха на едно място мормалните хора започнаха да не траят и изпушиха. Хич не им пука за Русия, щот баракът в ЕС стана тотален.
238
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България се делим на руски роби и българи, които мразят окупатора русия. Аз не съм чувал за американофили. Не можеш да сравняваш руската *** с Румъния, камо ли с колоса САЩ. Затова българите не ходят в русия, там е по зле от тук.
237
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кравари очаквайте подаръци от белия лебед
236
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен до 265 преди 5 години
Какво е да бъдеш цял живот без мозък, такива като теб трябва да се изследват. Робство има сега и се казва ГЕРБ и сащ.
235
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
русия да прави като вятъра гола вода са с тия два бели юрдека (( го доказаха нямат нищо друго
234
10
 
7
 
! Отговори
Руските Щайги преди 5 години
Нямат тоалетни Представете си на какво мирише вътре по време на 48 часа полетДобре че не правят лупинги ;))
233
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цял живот ще съм благодарен на САЩ, че ни освободиха от руско робство.
232
2
 
7
 
! Отговори
:):) преди 5 години
до реалнияразбрахме те колкото си в час, разбирач по всичко, ГЩ на Русия и СаЩ имат горещ телефон с теб
231
4
 
10
 
! Отговори
SOROS преди 5 години
е вестител на сатаната.сащ за да станат независима държава трябва да върнат заграбенят с насилие и убийства ФЕД от хазароцион... ръце обратно в държавни щатски ръце и пак трият коментари какво лошо има в това да възтържествува правдата като че ли човек пише в медия спонсорирана от кроо японеца или ицо попата рома или сорос един от синовете на дявола на земята
230
1
 
6
 
! Отговори
гого до гошу преди 5 години
тия 600 студентки много преучили бе, все по на 25 г и отгоре. А и 600 жрици ли ти крепят икономиката. Чалгия слушат и щатите само че о казват Рап или черно, ама си е тяхно пък ние го имаме за елитарно иькудтво щото е от Бронкс...