Зеленски: Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага

Той иска да бъде утвърдена неговата "формула за мир"
30 май 2024 08:15, Нели Христова
124
Зеленски: Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че "Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага на фронтовите линии", цитиран от "Укринформ".

Той обърна внимание във вечерното си видеообръщение на ситуацията в Покровското и Кураховското направление в източната Донецка област и в Купянското и други направления в съседната Харковска област, на север. Украинският президент благодари на военните части, които правят всичко необходимо, за да стабилизират обстановката на фронта.

"Ние също така се подготвяме за всяка по-нататъшна вражеска активност - ясно разбираме какви задачи поставя Путин на своята армия и с каква цел. Ще му отговорим - със сигурност", подчерта Зеленски.

В своето видеообръщение той обвини Русия, че оказва натиск върху държави, за да не участват другия месец в Швейцария в среща на високо равнище, посветена на усилията за слагане на край на войната, предаде "Ройтерс".

Агенцията отбелязва, че Зеленски иска на форума на 15 и 16 юни да бъде създаден фронт за оказване на натиск върху Русия и да бъде утвърдена неговата "формула за мир", която призовава за изтегляне на руските войски и възстановяването на границите на Украйна от 1991 г., информира БТА.

"Близо 100 държави и международни организации" вече са част от "глобалните усилия" за разрешаване на конфликта, обяви украинският лидер. Той изрази увереност, че "Русия вече няма да може да провали срещата на високо равнище, въпреки че полага големи усилия да направи това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
0
 
! Отговори
AS преди 1 месец
Смър.т за агресорите нападнали суверенна държава, която иска свобода и независимост от руския ботуш. Руснаците са татари и убийци и заслужават света да ги изолира и игнорира докато ***.кин не пу.кне.
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия трябва и е длъжна да победи в тази война, правото и истината, са на страната на Русия и славяните! Пожелавам им успех, късмет и здраве!
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имената на още предатели, грабили и убивали хора в Украйна: Александър Турчинов, Арсений Яйценюк, Владимир Гройсман, Алексей Гончарук, Денис Шмигал и други! Арсен Аваков, който е раздавал оръжията и снайперите с които убиваха населението в Киев и от двете страни,вкл. и полицаите е от Азърбайджан, освен че убиваха хора, гориха хора и полицаи в Киев, Одеса и други разбунтували се градове срещу преврата в Киев, повечето от управляващите в Украйна, не са украинци, но някои украинци, им бяха слуги
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски, никога не е късно руснаците да върнат военните на власт и ви нассерат тотално и до край всички предатели и убийци, разкарай се, докато е време или трябва да бъдеш даден на съд в Хага за геноцид над руско-украинския народ , корупция, кражби, реанимация на нацизма и други престъпления, заедно с обкръжението ти, сте за съд и втори Нюрнбергски процес! Вие, които извършихте и извършвате жестоки престъпления спрямо руско-украинския народ и други, сте за наказания!
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски, никога не е късно руснаците да върнат военните на власт и ви нассерат тотално и до край всички предатели и убийци, разкарай се, докато е време или трябва да бъдеш даден на съд в Хага за геноцид над руско-украинския народ , корупция, кражби, ранимация на нацизма и други престъпления, заедно с обкръжението ти, сте за съд и втори Нюрнбегски процес!
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предателите на Украйна и кървави олигарси, чужди марионетки, работещи против Украйна и руско-украинското население, извършили оранжевата революция преди години и кървавия преврат на площада "Майдан" в Украйна са следните: Александър Мороз, Леонид Кучма, Виктор Янукович, Виктор Юшченко, Юлия Тимошенко и други. Аваков(Арсен Борисович Аваков), който е бил от ЦРУ и е съдействал с тях за преврата в Украйна, е раздавал оръжието и снайперите с които убиваха населението и полицаите в Киев и Украйна!
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България няма РЕФЕРЕНДУМИ , а в Украйна няма избори ,... ЗАЩОТО СЕ ЗНАЯТ РЕЗУЛТАТИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакво разделение , Украйна и Русия , са един народ ... Защо не се разделят Източна Германия , и Западна Германия ,.... А !
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Зеленски Русия е враг , но за народа на УКРАЙНА , НЕ Е !Защо не иска ИЗБОРИ , зЕЛЕВ ?
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мдаа. Скоро от 22 милиона на 12 милиона население.
104
0
 
4
 
! Отговори
Пфф преди 1 месец
А защо не се възстановят границите на Украйна отпреди 1917? Тогава такова понятие май не е същестувало.. муахахаа
103
0
 
0
 
! Отговори
читалец преди 1 месец
До Анонимен 65 Що си анонимен бе? Прочети си излиянията и щведнага ще се разпознаеш в тях. Ама забравих, че не можеш да четеш. Само се излагаш по поръчка.
102
0
 
3
 
! Отговори
Да си изясним преди 1 месец
До Стилиян Там Русия и Фащ се бият за дял от окраина. Който бие, взема повече. Разликата е само, че русия се бие със свои войски, а фащ ползва проксита. Но така може и да не остане дял за тях.
101
0
 
1
 
! Отговори
Има има преди 1 месец
До 98 УКРАЙНА ТРЯБВА ДА СЕ Просто трябва цялата да се върне в Русия. А македония - в пиринска македония.
100
1
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
До Щирлиц 101 ЕС не трябва да се погребва. Както всяка добра идея, той също беше превзет и извратен от корумпетата. Затова, категорично трябва да се преформатира и да се устреми към ликвидация на тези, които го превърнаха в частна чорбаджийска структура, отживелица от римските времена. Но за целта, трябва първо да си го върнат европейците, в това число и Москва.
99
0
 
2
 
! Отговори
ясно преди 1 месец
Съчинява акта за капитулация. Верно ли?
98
1
 
6
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Тоя най-добре да се подготви за преговори, за да не стане пълна капитулация.
97
1
 
14
 
! Отговори
баща ти преди 1 месец
До Анонимен Ама какъв окупатор бе брат , това е един народ , една държава , един език ? Някой решил да ги разделя , намерил там май це про дав ци , и понеже има глу па ци по света да вярват , и хайде едните станали окупатори ! Ами това си е чиста гражданска война като през 1922 24 година , всичко се повтаря с ужасяваща точност ! Не ви ли побивът тръпки от това което предстои в следващите 10 - 15 години ако гледаме как са се развили нещата тогава !
96
2
 
13
 
! Отговори
УКРАЙНА ТРЯБВА ДА СЕ преди 1 месец
ПОДГОТВИ ДА ВЪРНЕ ДОНБАС И КРИМ НА РУСИЯ > друга алтернатива за край на войната няма
95
2
 
20
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Хубаво е когато човек вярва на себе си и мечтае , то се вижда бе мой човек . Бият ви като тъпани . Не от вчера не от днес . Незнам какво очакваш , надявам ти поне да знаеш !!! Че заради тебе и идеите на твоите шефове , гледай света на какво заприлича