Сделка между Тръмп и Путин в ущърб на Европа?

Германски издания: Ядреният чадър на САЩ вече не е толкова надежден
4 фев 2019 09:40, Елка Василева
82
Сделка между Тръмп и Путин в ущърб на Европа?
Доналд Тръмп и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Изтеглянето на САЩ и Русия от Договора за ликвидиране на ракетите с малък и среден обсег трябва да послужи като предупреждение за Европа да се устреми към собствена политика в областта на сигурността, пише германският всекидневник "Райн цайтунг".

"Вместо да сочат с пръст на изток или на запад, европейците трябва най-накрая да се събудят от дълбокия си сън по отношение на политиката в сферата на сигурността и да отстояват собствените си интереси", посочва изданието.

Според "Райн цайтунг" Европа не трябва да изключва възможна сделка между американския президент Доналд Тръмп и руския държавен глава Владимир Путин в ущърб на европейската сигурност.

Европейците трябва да осъзнаят факта, че американският ядрен чадър вече не е толкова надежден. По-важно от всякога е европейците да създадат своя собствена идентичност в областта на сигурността, обобщава "Райн цайтунг".

Още по темата

Изтеглянето на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег има потенциала да е крачка напред за контрола върху оръжията, пише в редакционна статия вестник "Зюддойче цайтунг".

Според германското издание основните послания на изтеглянето са две.
Първото е, че то е логическо следствие на политическото бездействие и технологичния прогрес. Възможно е обаче това да не е краят, а началото на нова фаза на контрола върху оръжията.

Второто послание е, че страната, която желае да накара останалите да се присъединят към контрола върху оръжията, е най-добре да стори това от позицията на силата, както показа Студената война.

Докато Германия и Европа не намират начин да се справят с уязвимостта си, те ще си останат уязвими, изтъква "Зюддойче цайтунг", цитиран от БТА.

Какво би направил руският президент Владимир Путин, големият стратег, ако беше на мястото на западноевропейските държави? Щеше да изпрати войски на Европейския съюз (а не на НАТО) в района на Балтика, щеше да ограничи търговията и да прекрати проекта "Северен поток", а след това да преговаря, пише германският вестник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
9
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
Освен че си избрал немско име, с което да те знаят тези, които ти плащат, за да пишеш тук и да си получиш хонорарите, имаш ли нещо общо с Германия?Имаш ли познати, приятели германци?Знаеш ли Немски език?Четеш ли им редовно пресата?Ако поне едно от тези неща правиш, не би писал глупости за Fake News, защото точно това е факт в Германия.Имаше журналистическо разследване преди две години, излезе в пресата с конкретни имена, вестници и медии. Но това не прави впечатление на трололове, нали?
43
8
 
46
 
! Отговори
Зюддойче да го духа преди 5 години
Като спрат газа и ЕС ще фалира! Защото ще трябват няколко десетки години за да се построят необходимото количество терминали за втечнен газ, както и необходимият брой танкери за превоз! Всеки който може малко да смята може да сметне какво количество втечнен газ и танкери за превоз могат да заменят руския газ! Защото само за България е необходимо на всеки 10 дни да идва по един танкер със 100 000т. втечнен газ! Да не говорим за цените и социалните вълнения!
42
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно това правят САЩ навсякъде, където стъпи кракът им. Подслушват и следят, а после купуват и шантажират елитите. Назначават си угодни послушковци на ръководни позиции и ги държат в послушание с компромати и заплахи за живота им или на близките им.Дирижират "свободната" преса и "свободните" медии, които са свободни да правят каквото си искат, стига това да е одобрено от посолството на САЩ.Това прилича ли ви на България, въпреки, че се отнася за Германия, Франция и т.н. ...
41
4
 
16
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 5 години
От разкрития в пресата в Германия става ясно следното:FAKE NEWS - 200%
40
3
 
11
 
! Отговори
Тия... преди 5 години
...двамата ако знаете колко ги и ъересуеат сателитите от Европа, които дори нямат петрол и суровини за износ - бедна ви е фантазията!
39
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калеко Али Анкарски ако случайно не си се обрязал върви да приемеш правата вяра. Тая омраза към една братска и православна страна ти показва турската гяурска същност в Освободена България.
38
2
 
17
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 5 години
ЕС е достатъчно силен икономически и в технологичен план, за да има своя надеждна армия, която да бъде по автономна в рамките на НАТО.Той е силен, но от Германия и Франция зависи изграждането на боеспособна армия. И докато Макрон "натиска" с всички сили за изграждането на такава (въпреки всичките му вътрешни проблеми), то Меркел разчита на добрият тон и разбирателство с Путин!
37
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От разкрития в пресата в Германия става ясно следното:1. Няма ръководна позиция освен селски кмет и надолу в Германия, на която да е възможно да назначат някого, без одобрението на Американското посолство.2. Около 95% от журналистите и всички основни издания печатат статии само след одобрение на Американското посолство или направо текстове, които им дават от там. Основните журналисти получават ежемесечни парични бонуси, ако спазват това.3. ЦРУ поддържа тотален шпионаж и държи в шах властта.
36
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Калеко АлекоМразя простотията а ти излъчваш такава в прекомерни количества. Снимката която си си лепнал показва, че си обичаш точно простотията.
35
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега като САЩ нападнат Венецуела и Русия прегазва Украйна. След три години венецуелците като видят кой помпа петрола и се вдигнат за свобода Мадуро ще си се върне от Москва да си заеме поста, на който е избран, а Гуейдо пък ще бяга в УСА. Русия ще освободи от отнети граждански права малцинствата си в Приблатика и те така. В уса след десет години почва гражданска война и сега щатите почти не признават властта във Вашингтон. А Калеко Алеко като пика клека.
34
0
 
12
 
! Отговори
Професора Пантев преди 5 години
В предавания недоумяваше как една малка болшевишка партия от няколко хиляди успяла да събори вековна империя с воински традиции, губила само няколко войни! Ми как, докараш ли хората и войската си до глад и мизерия, все ще се намери кой да ги поведе!
33
21
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Рушкоговорящите във форума пак го поеха твърде лично и навътре ... !!!
32
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ СМЕ БРАТСКИ ДЪРЖАВИ. Въпреки усилията на западоюдомасонството да всява интриги и омраза. Тези интриги стават с възцаряването в освободена с руска кръв страна на немски шпионски династии Батенберг и Саксофон-Кобург, а сега със Шкембе-войводи от най-македонския град ...Русе
31
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до28 ПОГОВОРКАТАонзи *** Калеко се появи с цялата си кохорта центополучатели. Те завалиите си мислят, че господарите им от козяк, преди да почнат да думкат ядрени бомби из Европа, ще ги приберат на сигурно място някъде в краварската галактика.Тази продажна глутница пършиви ***, няма и една гънка в мозъка с която да схване, че им предстои кучешка дмърт. За съжаление това ще се случи и на милиони невинни с нищо хора.
30
12
 
26
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До РаШия " НЕ НАПА"АМИ: 1. ГРУЗИЯ 2008 Г2. УКРАЙНА 2014Г.БРОЯ САМО ОТ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ!"1. Грузия или РФ влвезе в Северна Осетия за да направи "прочистване"? - РФ воени влезнаха в играта чак на 3 ден от началото на военните действия и след 5 дни се изтеглиха от Грузия2. Ако РФ беше влезнала в Украйна до сега тази кървава баня да е свършила отдавна.3. Крим обяви НЕЗАВИСИМОСТ както Косово - но Косово се харесва на САЩ и сие - МОЖЕ, Крим не се харесва на САЩ и сие НЕ МОЖЕ - Оказа се че може
29
4
 
23
 
! Отговори
тцтц преди 5 години
Крим си е руски бе глупациии четете история !
28
12
 
19
 
! Отговори
до28 ПОГОВОРКАТА преди 5 години
гладен глупав и продажен българин ракети над русия сънува :))) ми те ще изпадат тук над нас бе говнянкооо не ми пука толкоз за русията нит за америката пука ми че ти и много като теб са *** и не виждат нещата с шепичка дребни центове в джобчето и оголени дупета къде сте тръгнали ве милички продажни дребни душици стане ли война малкото парички за коит си се продал няма а има къде да ги похарчиш бе душо глуповата
27
2
 
13
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 5 години
Войната никога не е била най - удачното решение! Но тъпaтa кратуна, на сатрапа не знае друго. Жалко че светът се оправлява от едни недоносчета!
26
15
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
ЕС е достатъчно силен икономически и в технологичен план, за да има своя надеждна армия, която да бъде по автономна в рамките на НАТО. Разбира се връзките с презокеанските партньори трябва да се запазят, но Европа трябва да увеличи своята военна мощ ... Големия брат отвъд океана вече не е така сигурен откак допусна *** да се месят в избора му на президент. Държавите в ЕС трябва се обединят още по здраво в името на общите си интереси и ценности ... !!!
25
8
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Противоракетната отбрана била лъжа. Сигурно и кацането на луната е лъжа. Тази статия сигурно също е 50 % лъжа.