Русия разработва наземен вариант на ракетата "Калибър-М"?

Тя ще бъде с обсег 4500 км като корабния вариант
23 фев 2019 08:39, Александър Попов
342
Русия разработва наземен вариант на ракетата "Калибър-М"?
Снимка: Reuters

Корабната ракета "Калибър-М", разработвана в момента за руските военноморски сили с обсег на полета над 4500 км, се планира да бъде разработена и във вариант за сухопътно базиране с оглед на възможното излизане на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег. Това предаде ТАСС, като се позова на източник от руския ракетостроителен отрасъл.

"С оглед на възможното окончателно излизане на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег се планира корабната ракета "Калибър-М" с максимален обсег над 4500 км да бъде разработена и във вариант за сухопътно базиране", заяви източникът.

ТАСС не разполага с официално потвърждение на информацията, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още по темата: РусияракетаКалибър-М
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лермонтов, Толстой, Достоевски... това са велики руснаци, борци срещу руското самодържавие-Достоевски е бил фанатик на православието и самодържавието. Типичен руски фашист, Гьобелс на руския царизъм. Трябва да прочетете как величае руснака и с какво пренебрежение е писал за всички други нации.
201
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ми е кеф, че нашите братя-православни славяни, които говорят език, близък до нашия и пишат на нашата писменост, са силни и правят страховито оръжие, по-добро от протестантското, папищашкото, юдейското! А ти нямаш капка българско!И на мене ми беше крф, докато не се запознах с тях отнлизо и ги видях, че са едни арогантни про стаци с мания за величие, нямащи нищо общо с нас. И според мене ти нямаш нищо българско.
200
2
 
7
 
! Отговори
македония преди 5 години
Ама тези ракети вече ще ударят само Северна Македония, но ще се питат къде ли са ЗАПАДНА МАКЕДОНИЯ, ЮЖНА МАКЕДОНИЯ И ИЗТОЧНА МАКЕДОНИЯ! Е това се казва византийски номер и Иенс може спокойно да спи в една от другите три Македонии. Там ракета няма да удари!!! Ето защо никой да не се чуди поради какво са предложили византиеца и северно-македонеца за ... НОБЕЛОВА НАГРАДА! Браво, момчета, Вие ОТКРИХТЕ ТОПЛАТА ВОДА!
199
18
 
10
 
! Отговори
Имат нужда преди 5 години
Онез изстреляните от Каспийско море паднаха в Иран вместо в Сирия Така че имат нужда от подобрениеПоне държавата да уцелват
198
13
 
9
 
! Отговори
Като чуя за нещо преди 5 години
Павено в Рушката *** Си го местяТри пътиЗа късмет ;))
197
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пуцай по самольотитеДва турски Ф-16 се въртяхя поне час в района да чакат руския щурмовак да се върне от задача и подло го удариха в гръб. Голямо геройство, ама турско! Руснаците след този случай започнаха да екскортират щурмоваците със Су-35. И повече нито един турски самолет не приближи на 200 км от границата! Страх голям!
196
11
 
7
 
! Отговори
До №210 преди 5 години
До хТази простотийка съм я чел вече няколко пъти. Измисли нещо ново, ако можеш! ***, едно време гърците идваха тук на пазар и се гърбеха от тежестта на руски ютии и фотоапарати "Смена". Ти какво мислиш, че си стъкват огън, за да си готвят и ходят неогладени? Влез в техен търговски сайт да се засрамиш!
195
5
 
2
 
! Отговори
времето ще покаже преди 5 години
много сте не дорасли жоро дори и баща ти да бе на мястото на Сталин би постъпил като него когато ножа е опрян до крайност с две думи или или просто нямаш избор дано не ни се налага да го изживеем .
194
12
 
13
 
! Отговори
204 до 205 преди 5 години
До Анонимен 205, аз го видях с очите си, не съм слушал никого! Тези кадри ги видя цял свят! А ти не рипай като ощипана госпоица, я се дръж по-мъжки!Армата е платформа, танкът се казва Т-14. На тези платформа има 5 различни бойни машини. И това не знаеш.На мен ми е кеф, че нашите братя-православни славяни, които говорят език, близък до нашия и пишат на нашата писменост, са силни и правят страховито оръжие, по-добро от протестантското, папищашкото, юдейското! А ти нямаш капка българско!
193
13
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До фен 206 И аз се възхищавам.Дори Сталин не можеше да затрие тази *** толкова бързо,както късият кремълски *** ***.Велик е вашият къс вожд.Господ здраве да му дава,поне още няколко години,за да си свърши работата,която Горбачов започна.
192
14
 
11
 
! Отговори
х преди 5 години
а да вземат да разработят една ютийка, един котлон като за свят , ама не могат завалиите.то и заради това ракетите им трябва да бъдат поне пет пъти повече отколкото на другите, щото като им знаем качеството ...
191
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет из ГерманииО, Шайссе! Те проговори руски!Тъй, тъй, руските коли не струват, даже когато са производство на Нисан-Рено и директорът на завода е от там, роботите, дето монтират колите са същите, които работят в западните заводи, водещият дизайнер е англичанин, получил престижни награди, работил по модели на Мерседес и Волво, боите са немски! Ало, нещо ти хлопа в кухината! Дали да не взема да те центровам?В момента до Москва се правят 2 (два) нови завода на Мерседес - Бенц...-
190
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До European Unionимаш пълното право да искаш и станишев всичко ще ти достави!
189
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пуцай по самольотитеи кой ще ги кара? туй да не ти е каруцата на асанчо!
188
15
 
15
 
! Отговори
фен преди 5 години
възхищавам се на Русия! след перестройката и разпадането на съветския съюз до сега, въпреки че целия свят е срещу нея и санкциите, които васалите налагат, тя се развива и е една, от най силните в света! браво! а къде сме ние?!?!
187
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
204_ти СТИГА СИ квото каза путин беТАНК ДА СЕ СКАПЕ НА ВОЕНЕН ПАРАД ГО МОЖЕ САМО АКО Е РУСКИТАКА СА РАКЕТИТЕ И ВСИЧКО
186
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До танк АрматаТи си толкова кухоглав, че за три години не разбра, нищо че ти обясняваха подробно, чеза фамозния случай беше виновно момчето, което "прегряло" от напрежението, забравило порядъка на операциите, с които да включи двигателя и танкът тръгна веднага, след като един батко се качи и го смени!Армата ще попилее всеки Абрамс, Льоклерк, Леопард II, Меркава IV, Black Panther K-2,Challenger!
185
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак тъъъпа, неадекватна снимка! Така ли си представяте такъв вид оръжие? Никаква култура на правене на информационен продукт! Абе, вие да не сте подписали договор с Ройтерс да пускате само техни ... по всеки повод?
184
11
 
14
 
! Отговори
пуцай по самольотите преди 5 години
С F-16, който българските русофили плюят, за 10 секунди турците направиха руската щайга на решето. Руските пилоти не разбраха даже откъде им дойде. Та за самолети с които могат да се гърмят руски самольоти аз твърдо съм за, ако ще да са производство 1950 година
183
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калибр М, по известен като унищожителят на овчарници държи в шах целият свят.