Русия разработва наземен вариант на ракетата "Калибър-М"?

Тя ще бъде с обсег 4500 км като корабния вариант
23 фев 2019 08:39, Александър Попов
342
Русия разработва наземен вариант на ракетата "Калибър-М"?
Снимка: Reuters

Корабната ракета "Калибър-М", разработвана в момента за руските военноморски сили с обсег на полета над 4500 км, се планира да бъде разработена и във вариант за сухопътно базиране с оглед на възможното излизане на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег. Това предаде ТАСС, като се позова на източник от руския ракетостроителен отрасъл.

"С оглед на възможното окончателно излизане на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег се планира корабната ракета "Калибър-М" с максимален обсег над 4500 км да бъде разработена и във вариант за сухопътно базиране", заяви източникът.

ТАСС не разполага с официално потвърждение на информацията, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още по темата: РусияракетаКалибър-М
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО: "Казвам на всички, които ме гонят в Русия ................ , че съм бил там достатъчно дълго време, но за жалост не видях Сибир"-----------------МИ тоо каато гледам ти напираш да се върнеш там и самичък бе....Що и ние да те подбутваме - Ти си готов руснак
181
11
 
10
 
! Отговори
танк Армата преди 5 години
Аз съм танк Армата гордостта на руската оръжейна индустрия ! По вмеме на парада на победата блокирах на равен терен и се наложи да ме мърпат с влекач ! Та и руските ракети не са нещо по-различно от мене !
180
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рашките се милитаризират Трябва да отговорим...
179
9
 
9
 
! Отговори
Рошко преди 5 години
Освен да дрънкат оръжия няма с какво друго да се похвалят ***.
178
11
 
9
 
! Отговори
привет из Германии преди 5 години
Тя русия произвежда всичко ,но нищо не е както трябва !Нито амтомобилите им ,нито бялата им техника , нито оръжията им ! Всичко е руска работа !Ти който ми четеш коментара в момента също не купуваш руски *** !
177
0
 
3
 
! Отговори
Bay Hoy преди 5 години
Отелно от това някой забрави да спомене, че прословутия договор вече е отменен и от двете страни !!!
176
1
 
4
 
! Отговори
Bay Hoy преди 5 години
"С оглед на възможното окончателно излизане на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег се планира корабната ракета "Калибър-М" с максимален обсег над 4500 км да бъде разработена и във вариант за сухопътно базиране", заяви източникът."Базирането ще е "сухопътно" - явно базите ще се намират на ПЪТЯ !!!Аз пък наивника си мислех, че ще са с наземно базиране ... :)
175
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям "Калибър"! И много точен! Право в дупката и я пръсва! Да им е здрава дупката!
174
2
 
4
 
! Отговори
До горд русофил преди 5 години
Синдром на Даун? Явно е намерен там, където го има и е достатъчно масов.Синдром на Бехтерев - също.Та къде са даунчетата?Погледай малко руска ТВ! Ще видиш превъзходни образци на бялата раса. Има и от потомците на Чингис Хан! Русия е многонационална държава, но е бедна на индивиди от негроидната раса. Тук САЩ решително ги превъзхождат! Потискащо превъзходство! Утре те ще владеят тази държава. Затова белите отсега им се мазнят! Как минаха от палене на кръстовете на ККК към реклами с църни мацки
173
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До решението на проблемЧакам с нетърпение да дойдат такива като теб да ме интернират в лагер! Ама нямате здрави ***, а само злост и страх, безумен страх!Казвам на всички, които ме гонят в Русия (макар, че може да е само един писател!) , че съм бил там достатъчно дълго време, но за жалост не видях Сибир. Щях да ходя на рафтинг по един ляв приток на Ангара, с бързеи, водопади и мечки, ама се разсъхна! Преди това не ме пуснаха на един о-в в Японско море, а вече бях купил очила,шнорхел и плавници
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До са"Въпрос на вкус!" казало котенцето и си облизало дyпeнцeтo...
171
7
 
7
 
! Отговори
European Union преди 5 години
188и , всички ние нормалните искаме противо руска отбрана и доказали се самолети а не допотопни руски пишарушки , и сделана техника. Пък на които не му изнася да пали към съветския съюз , никои не ви пита вас какво вие искате , България е в НАТО и ЕС това е положението. Мълчанието е благодетел набии си го в кратуната
170
13
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
до до НАТО: Какво запитване бе ,тиквич? В МО са останали само спаружени бездарници ,съгласни да лъскат обувките на някакъв пожарникар.Да не говорим ,че министър им е някакъв псевдомакедонец-агент Иван от Русе.Нито един нормален българин не иска да плаща 3 милиарда на американците за музейни експонати Ф-16 ,модел 1974г.При това 3 години предсрочно ,защото така искали американците.Но старците в МО под строй реват ,колко са ни необходими тези ковчези.Последния такъв ковчег е произведен през 2005г.
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 138Бля, бля! Не е задължително да вярваш. Всеки си избира истината сам - ти - от мътните чувства, които мъчат душичката ти (фобос - страх), аз - от реални случаи. Какво искаш, да ти доведа човека, да си го извади и да го тропне на масата? А за лекарството, дето стана световен хит, знам, защото аз лично съм участвал в тестването му на доста ранен стадий! Така, че бля-бля си го запази за себе си, бля!
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До саТи от ваше село не си излизал. Всеки нормален човек може да си извади това закючение след като ти прочете глупостите.
167
12
 
10
 
! Отговори
са преди 5 години
И в Русия и САЩ съм бил, разликата е неописуема. Щом България ми се стори като рай в сравнение с Москва, а САЩ като друга планета, сами си правете извода.
166
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По правило всички герберунги са предатели и краварски шпиони.А Цвъко, с тия молитвени закуски ,си е направо краварски слуга.Хубаво е че руснаците диктуват модата в ракетните установки.А лошото е ,че от диктатурата на герберунгите пак те ще ни освобождават.Диктатурата на Боко и Цвъко е по-гадна от тази на Живков.Страната ни се управлява от невежи и неграмотни мишоци ,без капка съвест и морал.
165
2
 
6
 
! Отговори
до НАТО преди 5 години
абе и да цъкаш минуси това е факт, пусни запитване като гражданин до МО и до месец ще получиш този отговор. Ново село реновиран Бг полигон с американски парички. Графа и Безмер Бг летища обурудвани с американска техника да приема самолети на НАТО и Израел. Това за Израел не го знаеше май...
164
0
 
2
 
! Отговори
Американски поп преди 5 години
идва ли да каже на държавен глава- историята ви е такава, каквато ви кажем?
163
3
 
7
 
! Отговори
до НАТО преди 5 години
няма бази в Бг на НАТО , само по това е видно че си пореден дървен философ. Базите са американски до толкова че са платили еднократно да се изградят на мястото на същедтвували полигони и летища и се ползват съвместно с БА.