Русия разработва нови бойни фрегати

Ще имат възможност да носят до 50 ракети
17 мар 2019 12:01,
138
Русия разработва нови бойни фрегати
Снимка: Reuters

Северното проектно-конструкторско бюро е започнало да разработва конструкторска документация за модернизираните фрегати по проект 22350М, които ще носят на борд до 48 крилати ракети "Калибър". Това съобщи днес за ТАСС източник от отбранителната промишленост.

Още по темата

Планира се фрегатите от обновения проект да са с увеличена водоизместимост - до 7 хиляди тона, а максималният боен комплект от ракети "Калибър" да е до 48 единици. Корабите ще могат да бъдат въоръжени и с хиперзвукови ракети "Циркон". Ще имат и единна универсална автоматизирана система за управление на огъня от всички видове корабни средства за поразяване, което "ще повиши значително тяхната боеспособност", каза източникът на ТАСС.

В момента в бойния състав на ВМС на Русия влиза фрегатата "Адмирал Горшков" (проект 22350). Провеждат се изпитания на фрегатата "Адмирал Касатонов" (по същия проект). Тяхната водоизместимост е 4,5 хиляди тона - значително по-малка от планираната по новия проект 22350М, и всеки от тях може да носи до 16 крилати ракети "Калибър", пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: Русияракетифрегати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименМале ,мале ! Казваш през втората св. война имаше потопени американски самолетоносачи ! Абе момче , пиша ти за сегашно време при тези свръх технологии ! Сега когато технологиите са много развити руските некадърници позволиха да им бъде потопена най-голямата атомна подводница ! Но амирикански самолетоносач не може да бъде потопен ,както казах дори руски военни го признават ! Гледай ,има много клипове в ютуб , търси инфо и в гугъл ,осведоми се какво значи американски самолетоносач
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 43Оф добре :)
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като полетяха калибрите от Каспийско море и изведнъж американците се сетиха че трябва да правят ремонт на самолетоносача дето беше в персийския залив. Страх а?
39
7
 
3
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До Анонименонанимен, тая опорна точка вече я ползват само в руската провинция и задунайская губерния. знаеш ли, че китай бутилира езерото байкал? знаеш ли как изглеждат съвременните карти, дето ги рисуват в китай? явно не. ще ти дам жокер. планираното разширение на поднебесната империя не е за сметка на сащ, или световния океан.
38
3
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
Че то това беше последната истинска война на САЩ. При следващата ще им замине цялата държава а не само 1-2 самлетоносача
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33Ти къде се върна преди 100 години бе :)) до там ли ти стигат доводите? :)
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия и Китай са приятелски държави и Китай ще участва в северния морски път за разлика от САЩ и НАТО. Те там само ще са само зрители.
35
2
 
3
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
твоето лице, кога въжделенията на министерство на отбраната са нищожни в сравнение с размерите на яхтите на руските олигарси.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шшДима е част от руската стелт технология. От пушека самолетите не го виждат къде е.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние нормалните хора какво да направим?
32
5
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
разработка за проект звучи добре, имайки предвид, че горшков е строена 12 години. през това време сателитни снимки показват как китай кротко строи 20 съда подобни на ърли берк в некво пристанище.на руснята резко няма да и се получи да сложи ръка на т.нар северен морски път.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до бежанеца в ГерманияТи изобщо имаш ли и най малка представа защо САЩ строи самолетоносачи?
30
5
 
7
 
! Отговори
шш преди 5 години
Ами димящата гемия Кузя??? Нея кога ще я модернизират?
29
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Само така!
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Втората световна дали няма потопен американски самолетоносач?
27
8
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Досега няма нито един потопен американски самолетоносач , но има потопена руска атомна подводница ,която се смяташе за най-опасна в света !Я ми кажете кой американски самолетоносач е потопен ?! Кажете името му ?!Дори руски военни експерти признават ,че и на теория и на практика е невъзможно американски самолетоносач да бъде потопен ! Америкянците да не са луди да харчат толкова много пари за нещо ,което току-така би могло да бъде потопено !
26
2
 
3
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До мухахахахаОбикновена ЗАВИСТ, нали?
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американските самолетоносачи имат всичко ама само на теория иначе се видя как в учение с малка дизел-електрическа подводница на Швеция се провалиха с гръм и трясък. Подводницата не само "потопи" самолетоносача но и се измъкна незабелязана от цялата ударна група на САЩ. Това е срам и резил и вече няма никакво съмнение че америка не разполага с никакви високи технологии и способности. Оказаха се въздух под налягане. Самохвалковци без никакво покритие. Русия може да ги прегази за часове
24
2
 
3
 
! Отговори
хахааа.... преди 5 години
До *** русоробне се притеснявайте моля, г-н плевнювлиев.....
23
5
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Това е ясно!Новина щеше да бъде:"Русия разработва нов конкурентно- способен смартфон.".