Анкета: Руснаците уважават и адмирират Сталин

Само 9% са изразили неприязън или омраза
17 апр 2019 20:43, Елка Василева
113
Анкета: Руснаците уважават и адмирират Сталин
Снимка: архив, Reuters

Мнозинство от отговорилите при социологическо допитване, проведено в Русия, са се изказали положително за съветския лидер Йосиф Сталин.

При това показаните резултати на одобрение са най-високите за последните 20 години, съобщи ДПА, цитирайки анкетата.

51 на сто от отговорилите казали, че се отнасят към Сталин с "уважение", "адмирация" или "симпатия", сочи анкетата на независимата социологическа агенция "Левада център", проведена миналия месец. Само 9 на сто са изразили "неприязън" или "омраза" към Сталин, а 26 на сто отговорили, че той им е безразличен.

Сталин бе начело на Съветския съюз три десетилетия до смъртта си през 1953 г. При неговото управление в края на 1930-те години бяха извършени "Големите чистки" с репресии, интернирания и масови екзекуции, припомня ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: РусияЙосиф Сталин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 години
На българина му трябва,руски камшик за да вдене
74
2
 
6
 
! Отговори
Коба преди 5 години
руските са етническо малцинство в ссср 35% от населението и като цяло са много тъпo племе ...
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв родолюбец е бил, бре завалия. Грузинец!
72
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия била винаги номер едно и ше бъде номер едно завинаги...И Сталин е бил номер едно...Слава на Велика Русия
71
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами кoчина си бяха и пак са кoчина от помечието в колхоза дали са осетили разлика ...на дали
70
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСВ я спечели САЩ ... руснака даде просто най много лещ но той от край време има най калпавата армия тий че е нормално ...
69
3
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Кой спечели ВСВ ?
68
9
 
8
 
! Отговори
авс преди 5 години
сталин го уважават че е чистил убиците на ссср като в западна украйна фашистите на бендера сега наследниците на бендера са на власт в украйна.сталин победи фашизма за да живей света спокоино всяка власт прави чистене сега ще видите в украйна какво чистене ще се направи ако спечели зеленискии.нима в бг не е имало чистене от бкп колко хора са убити след 9 .09.и бяха на народен съд слугите на фашистите бг винаги е била съюзник на германия --затова сега сме бели роби на германия
67
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То им личи от koчинaтa, в която живеят.Руснаците никога не са живели добре и никога няма да живеят добре.
66
4
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
Нормално. Които има убити от сатрапа казват едно , които са били добре при него казват друго.А поляци и украинци какво мислят по въпроса ?Дали са доволни от геноцида срещу тях ? И няма нищо чудно че мразят Русия.
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яд ме е че се родих в България, но съм много щастлив че не се родих в Русия.
64
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с митове и легенди, Сталин е диктатор и руснаците още плащат цената от неговото управление. 25 милиона човешки живота.
63
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютен и неотменим принцип на англо-саксите претендиращи да демократизират света е да създават черни митове и легенди за всеки, който не им скача по свирката и брани страната си от безкрайните им икономически апетити. Той винаги е тиранин, примери много - Сталин, Садам, Кадафи, Уго Чавес, Асад и сега Мадуро. Само дето тоя номер се изтърка и все по-малко им се получава.
62
12
 
11
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Истината е ,че Сталин го сатанизират на запад заради чистката на евреите от ръководни длъжности в КПСС и това не могат да му го простят. Затова го и убиват. А руснаците го харесват заради неговата решителност, принципност и безпощадна честност. Когато немците му предлагат да спаси сина си от плен като го размени за генерал Паулус, той отговаря,че не сменя обикновен войник за генерал. Когато умира в шинела му намират само 20 рубли. Затова пък библиотеката му е била огромна.
61
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия руснаци са си чисти пpимати. Все едно българите да почнем да уважаваме султан Баязид. Явно им трябва някой нов Сталин да избие пак двайсе-трийсе милиона руснаци, че да си го уважават.
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 83Не лъже! Тези, които поддържат населението на Русия, са емигранти от бившите азиатски републики. Путин подписа много укази относно демографската криза в Русия. Засега резултат няма.
59
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Населението се увеличавало дpънци. За 2018г. населението в Русия е намаляло с 225 000 души. Освен това застарява. Заплатите са мизерни, икономиката е в застой от години заради санкциите и заради "умната" политика на кремльoвците. Вдигнаха пенсионната възраст, която вече е над средната продължителност на живота. Тоест докато се пенсионираш си вече в грoба. Оскoтяващата мизерия и визите за целия западен свят водят до лудост, до безнадеждност, до алкохолизъм и до целуване на портрета на Сталин.
58
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рзправят че за уличаване в организирана престъпност и корупция,издал заповед за ,,изпращане на каторга,без пристига до каторгата''.Направо са ги сваляли по пътя от влака,без да ги копат.Нямало е никаква престъпност по негово време.За продавачите в магазините е било направо кошмар,за измама на клиент от 15 години нагоре в Сибир.
57
4
 
13
 
! Отговори
Съвременник преди 5 години
То както народът го вижда живота в Русия,предпочита Сталинския терор пред онези хайлази зад стените на ,,Тухларната'.Един руснак вика ,,..ако имахме правото на американците да имаме оръжие в къщи,онея в Кремъл няма да осъмнат до утре сутринта живи,ама нямаме защото онея го знаят това ''.Та така дорогие ребята,народа е по зле и от времената на купонната система на ,,бащата на народите''. Защото виждат че има много,но то е за ,малкото'' избрани.В Русия положението не е по различно от Близкия Изток
56
0
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Какво мислите за Крум Страшни?