Зеленски се опълчи на Путин за предложението за руски паспорти

Едва ли много украинци биха приели, смята новият президент
28 апр 2019 13:44, Петя Славова
153
Зеленски се опълчи на Путин за предложението за руски паспорти
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин не бива да очаква, че много украинци ще приемат предложението му за руски паспорти, заяви избраният за президент на Украйна Володимир Зеленски. Наред с това той предложи украинско гражданство на руснаците, предаде Ройтерс.

Още по темата

Путин каза вчера, че Москва обмисля да предложи на всички украинци издаване на руски паспорти по бърза процедура. Това вероятно ще разгневи някои политици в Украйна, която от 2014 г. е във война с проруските сепаритисти в източните райони.

"В Украйна разликата е фактът, че ние, украинците, имаме свобода на словото в нашата страна, имаме свободни медии и интернет", написа Зеленски във Фейсбук. "Ние ще дадем украинско гражданство на представители на всички народи, които страдат от авторитарни и корумпирани режими. На първо място на руснаците, които днес вероятно страдат най-много", добави той, цитиран от БТА.

Руският президент каза преди няколко дни, че иска да узнае позицията на Зеленски за конфликта в източна Украйна. Путин имал впечатлението, че Зеленски няма да изпълнява Минските споразумения от 2015 г. въпреки умората на украинците от войната.

Зеленски каза, че е готов да води преговори, но предупреди Русия да не се опитва да говори на Украйна и на украинците "на езика на заплахите, на военния и икономическия натиск". "Това не е най-добрият път към прекратяване на огъня и деблокиране на Минския процес", каза избраният за президент на Украйна. "Ние сме готови да обсъждаме нови условия за съвместно съществуване на Украйна и Русия. С уговорката, че истинска нормализация ще настъпи само след пълното вдигане на окупацията. И от Донбас, и от Крим", добави Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помисли-обидно е украинците да са безвизови а ние сто години условия изпълнявахме да паднат визите.Значи ние сме по-доло и от укрите.
39
6
 
32
 
! Отговори
Разлика преди 5 години
Давайки паспорти на руснаците в източна Украйна Путин ги спасява от войната там, т.е това е и хуманитарен акт. А Зеленски като даде на украинците в Русия паспорти от какво ги спасява? От измислени заплахи. Сума украинци дават мило и драго да напуснат "райската" проевропейска част и да отидат кой в Полша, кой в Унгария защото насила много демократично ги карат да влизат в армията. Има много клипове в Ю туб : военните дърпат момчетата, а от другата страна майките и близките им. Голяма демокрация!
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже по-сложно зелен си имахме-Зеленогорски с боядисана в черно коса.И на него му пуснахме водата....два пъти!
37
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците и украинците са едни и същи: много пият и правят глупости. Накрая янките се смеят.
36
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
594 $ в София е месечната заплата а 2750 $ в москва е годишната:))затова ли българската министърка на туризма ходи на крака в Русия да се моли за руски туристи с ниски заплати, защото без тях на много българи щеше да им се наложи да мият улиците или да просят в Германия :)))
35
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
594$ е месечната в Сахалин. И други изолирани и недоразвити региони. В развитите е по - висока значително. А в изолираните промишлени и добивни райони е по - висока дори от Москва, а там живеят едно 15% от руснаците... И навсякъде дрехи, ток, бензин и техника са с поне 2 ПЪТИ по - ниски цени. Само в по - северните региони зеленчуците и плодовете са по - скъпи,но пък за това месото и рибата са евтиния.
34
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Нация смешнициУкраинците са безвизови за ЕС за разлика от руснаците.
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожелавам на Зеленски да не увехне,все зелен да е и свежарски!И ние тук си имаме комик но поовехна вече,време е за Рачков.
32
7
 
26
 
! Отговори
Нация смешници преди 5 години
4 мил. уркаинци се изнесоха в Русия след майдана който им спретнаха щатите. Интересно защо тези 4 милиона не отидоха в Германия или другаде в ЕС. Нито членове на НАТО, нито на ЕС, нито дори асоцииран член на ЕС ги взеха, и за капак така и не получиха обещаните права за свободно придвижване в ЕС.
31
6
 
20
 
! Отговори
мнение преди 5 години
В Русия има над 2 млн украинци, които живеят и работят там. В Украйна освен исторически живеещите руснаци, не знам някой да е отишъл щото е по-добре. Затова и забраниха да гласуват украинците в Русия на последните избори за президент. Освен това украинците първи заявиха, че ще раздават украински паспорти на Червения площад. Какво лошо е казал Путин, че има вероятност Русия също да дава паспорти на украинци. Доста държави дават гражданство на чужденци, какво толкова, освен приказки...
30
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От както прочетох заглавието не мога да спра да се смея ;))))))
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да каже, има нещо комично в цялото настроение. Много ми е симпатичен и му пожелавам успех да не го гръмнат фашистите.
28
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Без коментарЗабрави да уточниш, че 594 $ в София е месечната заплата а 2750 $ в москва е годишната:))
27
3
 
28
 
! Отговори
това е преди 5 години
Вместо да дрънка смешки да спре гражданската война и да даде особения статут на ДНР и ЛНР както е по Минския договор и тогава Украинците няма да бягат.В Русия след преврата в Украйна са избягали над милион Украинци.
26
6
 
12
 
! Отговори
Германия преди 5 години
Аз би подал молба за руско гражданство, че с немската пенсийка тука не се живее.
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пияндето дори и къркан не ни доставяше такъв дружелюбен смях.
24
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да те е яхал луд и то няколко пъти та да искаш да станеш руски поданик.
23
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ЕС да почне да го критикува, че ще издава украински паспорти на руснаци по ускорена процедура. Нали не е демократично
22
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момчето е симпатяга, прави страхотни вицове и смешки!
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комикът си остава професионалист дори и на друга длъжност.