Зеленски се опълчи на Путин за предложението за руски паспорти

Едва ли много украинци биха приели, смята новият президент
28 апр 2019 13:44, Петя Славова
153
Зеленски се опълчи на Путин за предложението за руски паспорти
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин не бива да очаква, че много украинци ще приемат предложението му за руски паспорти, заяви избраният за президент на Украйна Володимир Зеленски. Наред с това той предложи украинско гражданство на руснаците, предаде Ройтерс.

Още по темата

Путин каза вчера, че Москва обмисля да предложи на всички украинци издаване на руски паспорти по бърза процедура. Това вероятно ще разгневи някои политици в Украйна, която от 2014 г. е във война с проруските сепаритисти в източните райони.

"В Украйна разликата е фактът, че ние, украинците, имаме свобода на словото в нашата страна, имаме свободни медии и интернет", написа Зеленски във Фейсбук. "Ние ще дадем украинско гражданство на представители на всички народи, които страдат от авторитарни и корумпирани режими. На първо място на руснаците, които днес вероятно страдат най-много", добави той, цитиран от БТА.

Руският президент каза преди няколко дни, че иска да узнае позицията на Зеленски за конфликта в източна Украйна. Путин имал впечатлението, че Зеленски няма да изпълнява Минските споразумения от 2015 г. въпреки умората на украинците от войната.

Зеленски каза, че е готов да води преговори, но предупреди Русия да не се опитва да говори на Украйна и на украинците "на езика на заплахите, на военния и икономическия натиск". "Това не е най-добрият път към прекратяване на огъня и деблокиране на Минския процес", каза избраният за президент на Украйна. "Ние сме готови да обсъждаме нови условия за съвместно съществуване на Украйна и Русия. С уговорката, че истинска нормализация ще настъпи само след пълното вдигане на окупацията. И от Донбас, и от Крим", добави Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Bad Company90% от професионалистките в Германия са българки. Има дори и омъжени с висше образование, учителки и лекарки които професионалистват в Германия защото в членката на ЕС и НАТО България нямат възможност да издържата децата си и безработните си съпрузи.
59
4
 
28
 
! Отговори
егати безвизивия преди 5 години
До АнонименУкраинците нямат право да работят в ЕС, да влизат в ЕС могат само за 3 месеца и то като покажат билет за отиваме и за връщане, представят резервация за хотел и покажат, че имат по 150 евро на ден за престоя си. Егати безвизивия режим.
58
6
 
2
 
! Отговори
С преди 5 години
Глупжсти на всички коъто желае това каза
57
35
 
8
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Абе нека да идват рускините на морето. Младите ще си отеВат за по една водка. Че и ние, старата гвардия , пак можем да понамажем масуря:))))) Няма по-лесни жени от рускините. Е, малко им куца хигиената ама това е друга тема......
56
7
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Зельонската бърдже влезе в релси...,дори без Меркел да му набива канчето!
55
5
 
18
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 5 години
Тоя на снимката не е ли братовчед на нашия Яни Янев, бе? :)Зеленски със сигурност е евреин от Хабад, за Яне не знам.
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безвизови за 90 дни, все едно туристи без право на работа.
53
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 58Тези, които имат паспорти с биометрични данни са безвизови.
52
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя на снимката не е ли братовчед на нашия Яни Янев, бе? :)Много си приличат. :) Пък, и по приказките наперени петлета. :)
51
4
 
33
 
! Отговори
Кореняк преди 5 години
Аз бих казал лош старт за новия президент. Вова ще го сгъне ще го сложи в джоба
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйнците пътуват с визи за ЕС. Няма безвизов режим. Къде го прочетохте?
49
0
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Ние страдаме от авторитарен и корумпиран режим заминаваме за Украйна.
48
8
 
30
 
! Отговори
ХАХАХААА преди 5 години
И ТОЗИ ЦИРКАДЖИЯ СЕ ЕЖИ ВЕЧЕ НА ПУТИН..ХАХАХАХА-10 МИЛИОНА УКРАЙНЦИ СА В РУСИЯ-ЕВАКУИРАЛИ СЕ ОТ ДЖЕНДЪРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ОЩЕ ТОЛКОЗ СА СЕ ЕВАКУИРАЛИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА И ПО СВЕТА--ТАЗИ ДЪРЖАВИЦА Е НА ИЗЖИВЯВАНЕ..ЗАПУСТЯЛА,БЕДНА ,ОПОСКАНА КАТО НАШАТА--ДЕМОКРАЦИЯ...
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 43За 2019 г . се очакват около 350 000 руснаци по морето. Това прави 0.03 % от руското население.
46
8
 
3
 
! Отговори
Зеленски/Путин.. преди 5 години
...Битката на титаните ;)
45
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41Голям праз! На мен и да ми плащат вече в еврогейския съюз не ми се ходи!Камо ли пък да си оставям там парите! Не стига, че тук им купуваме скъпите некачествени храни и козметики, че заради техните лекарства спряха толкова евтини и ефективни български медикаменти...
44
26
 
8
 
! Отговори
русофила преди 5 години
Млади и хубави рускини в западна Европа заработват на месец колкото годишната заплата на московчанин- инжинер. Работят на тихия розов фронт.
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Присмял се *** на пульо.
42
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия от 2014 само има над 7 милиона новодошли украинци, а не 2 милиона. 2017 бяха 5 милиона. И не бягат, ами идват още, понеже в украйна положението става все по - зле и по - зле. А работа няма никаква или е за смешни пари. Помните ли нашите инженери и математици как ставаха таксиметрови шофьори навремето, а ученици от английски и математически ставаха докери и товарачи? Там е по - зле, понеже имаха огромна индустрия, а сега нямат нищо.
41
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, комедиантът си е комедиант. Русия да си оттегли окупацията от Крим??? Това да не му е ивицата Газа?