Нацистите мислеха, че ще стъпчат СССР, но това не стана!

Бляскав парад на Червения площад и без ВВС
9 май 2019 12:30, Елка Василева
713

Снимка: Reuters

Безнаказаността помътняваше погледа на нацистите, те си мислеха, че могат да стъпчат Съветския съюз, но това не стана, заяви президентът на Русия и върховен главнокомандващ руската армия Владимир Путин на парада на Победата в Москва.

"В историята на нашата страна има немалко героични подвизи, но специално място има победата над фашизма, възмездието на нацистите за техните безчинства, за това, че те се въобразиха за висша раса и разпалиха страшна война. На тази нагла сила се покориха много държави и безнаказаността помътни погледа на нацистите. Те си мислеха, че могат за броени седмици да стъпчат и Съветския съюз – хилядолетната историческа Русия. Не се получи", каза Путин.

Още по темата
В редица държави издигат нацистите за кумири, това е недопустимо, заяви руският президент.

Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!

"Да, след вероломното нахлуване на врага на наша територия имаше и поражения, и отстъпления, и тежки загуби. Но това не сломи Русия", добави Путин.

Той припомни, че вече в началото юли 1941 г. в армията се включват над 5 милиона бойци, десетки хиляди доброволци отидоха в народното опълчение, а под огъня на изток бяха изнесени стотици големи заводи, в най-кратки срокове производството им беше възстановено – в Урал, Поволжието, Сибир. "Всичко за победата" стана девизът на тила“, припомни руският държавен глава.

Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата с тероризма, екстремизма и неонацизма, заяви още Владимир Путин.

Тази година поради лошото време в парада не участваха военновъздушните сили.

На Червения площад в Москва по повод 74-ата годишнина от Победата на съветския народ във Великата отечествена война участваха 13 000 души и 130 единици бойна техника.

Тази година за първи път в парада се включиха жени-военнослужещи от Военната академия на Въздушно-космическата отбрана, кадети от корпуса на Следствения комитет "Ал. Невски" и курсанти от московския университет на МВНР "Владимир Кикот". На парада за първи път бяха показани два автомобила Aurus.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


713
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
14
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До W A1 Mtel Ами любимата ти Франция защо обезглави кралските величия?
14
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРусия никога не е нападала Полша. Втората Световна война започна когато Германия нападна Полша, а Франция и Англия имаха военен договор с Пошлша и по силата на този договор обявиха война на Германия - това беше началото на ВСВ, конфликта Полша-Германия беше регионален. Ако Русия беша нападнала Полша, защо тогава Франция и Англия не обявиха война и на Русия, ами само на Германия. Коментирай!
13
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нацистите мислеха, че ще стъпчат СССР, но това не стана!". Сега други се мъчат да " накажат" Русия , но ще получат същото, което получи чичко Адолф. Няма по добро от мира на земята.
12
31
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
...нацистите си мислеха, че могат да стъпчат Съветския съюз, но това не стана....Хахахахааааа, стана не, ами стана :)))))))))))))))))))))))))))) и продължава да става!!!Виж как живеят нацистите и как в съвестския съюз... ХахахахааааааааааааааНе нимоа.. много смях тука......
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е на нашия парад поне имаше самолети и въртолети, слаба работа само някакви пушилки от сдухани руски камионетки
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия манекенки в армията ли бяха.
9
18
 
40
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Русия е велика!
8
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарю Путин, Втората световна война започва, когато Нацистка Германия и СССР вероломно напад Полша от изток и от запад, хайдушки си я поделят, а после си правят общ военен парад!
7
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е армия! Не като американската - разпасани тюлени, нагъващи Макдоналдс и чакащи да се снимат с някоя певица, която са я излъгали да иде при тях!
6
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и така CCCP сам се стъпка.
5
3
 
26
 
! Отговори
Нацистите преди 4 години
Кои са нацистите - Германия. 80 милиона германци. Сега се опитват да изкарат, че Хитлер и една малобройна нацистка шайка предизвикали ВСВ, и 5 години войвали с Русия.
4
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе кво стана с безаналоговите самальоти, слушам нещо са се наджаскали на летището
3
39
 
13
 
! Отговори
metodi преди 4 години
Eгати блудкавата статия. Колко ли още десетилетия ще я празнуват тази победа
2
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и американците си въобразяват това, но ще го отнесат щом търсят конфликт и война!
1
32
 
17
 
! Отговори
W A1 Mtel преди 4 години
Тези войници и болшевиките *** убиха нашия любим цар Освободител Николай 2ри и цялото му семейство това сега не е Русия