Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!

Руски издания за започналите тържества за Деня на победата
9 май 2019 09:20, Елка Василева
243
Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!
Снимка: архив, Reuters

В Далечния изток на Русия вече се състояха военни паради, посветени на днешния празник - 74-ата годишнина от победата във Великата отечествена война, информира руското онлайн издание "Лайф".

Новинарски сайтове от федерацията отразяват далекоизточните "паради на Победата" в Южносахалинск, Петропавловск Камчатски, Магадан, Хабаровск, Владивосток, Благовешченск, Чита и други градове. Започват и тържествените прояви в сибирските региони.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поздрави по случай Деня на победата военнослужещите и ветераните от страната, отбелязва печатът. По данни на Пенсионния фонд, качени на сайта на трудовото министерство, в Русия към днешна дата живеят близо 75 хиляди ветерани, участвали във войната с хитлеристка Германия, посочва "Економика сегодня".

Електронният в. "Вести.Финанс" представя в подборка печатни и снимкови материали "Оръжието на Победата - най-добрите леки въоръжения от Великата отечествена война".

А руското издание на "Форбс" съобщава, че брандът "Юлис Нарден" е изложил в московския си бутик часовник с образа на съветския маршал Георгий Жуков - "първата лястовичка" от колекция с ликовете на велики руски пълководци.

В 22.00 московско (и българско) време днес Москва ще наблюдава празничния салют по случай годишнината от победата. Залповете ще проехтят от 32 площадки в града. С всяка година тържественият фойерверк става все по-пищен, а този път ще представлява истински пиротехнически спектакъл, пише "Росийская газета".

Десетте хиляди изстрела ще бъдат дадени с оръдия ЗИС-3, изготвени по образци от 1942 г., но по модерни технологии, добавя официозът.

"Известия" публикува обширен материал за почетните гости, канени на парадите по случай 9 май в Москва през различните години. Кремъл съобщи, че тази година специални покани няма да има, но ще бъдат подготвени за 75-ата годишнина от победата през 2020, уточнява всекидневникът.

Списъкът на почетните гости от чужбина зависи не само от мащабите на честванията, но и от политическата конюнктура, на която "отговаряше изцяло през последните 10 години", признава "Известия". Споменавайки за "антируска истерия" в чужбина, изданието припомня, че "отказаните покани (. . .) ставаха разменна монета на фона на международните конфликти" и тези откази "добиха масов характер" от няколко години насам.

Съветският съюз разруши безчовечния план на нацистите за преустройство на целия свят, припомня коментатор на "Фонтанка". "Да, заедно със своите съюзници. При щурма на Берлин обаче европейците се сражаваха главно на другата страна" и днес Западът "не може да прости" на Русия нейния "невероятен, невиждан подвиг", твърди той.

"Не всекиму е дадено чувство за мярка", коментира авторът въпросите на западни медии "защо в Русия толкова "милитаристично" подгряват спомена за войната и Победата". "Има обаче специални дни, когато е неприлично да забележиш някоя фалшива нота. Защото фалшивата нота не е най-важното в една правилна песен. Най-важното е, че нашата Победа не е фалшива, а съвсем-съвсем истинска", заключава руският журналист.

"Във Втората световна война срещу СССР воюваха на практика същите европейски страни, които днес са ни наложили санкции", заявява "Комсомолская правда", цитирана от БТА.

Войната не бе противопоставяне между две "империи-чудовища" - нацистка Германия и Съветския съюз, както понякога се опитват да я представят. Това бе агресия на хитлеристкия режим срещу човечеството, пише "Ридус".

"Хората, чиито прадеди са воювали рамо до рамо, няма смисъл да се обвиняват взаимно заради престъпленията, извършени от общия им противник. Само така ще успеем да не допуснем бедата да се повтори", подчертава електронният вестник. А споменът за падналите "е жив, докато стои Альоша", пише "Аргументи и факти" в заглавие на статия за паметника в Пловдив.

Очаквайте парада на Червения площад на живо в Dnes.bg в 10:00 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: Ден на победатаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
6
 
38
 
! Отговори
тя преди 4 години
Западните страни бяха прегазени от Хитлер за отрицателно време , а ССССР , сама с много жертви успя да освободи цяла Европа и сега "гордите "западняци не могат да преглътнат унижението и измислиха на тоя велик ден някакво празнуване за Европа- смешно и жалко !
130
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
един развиващ се мастодонт бъркащ се в държавните работи на цял свят.това е непростимо
129
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТовсъщност почти всички русофили в българия едвам са додрапали до средно образования - само погледни гласуващите за БСП и Атака от екзит-пуловете.Висшисти сред феновете на путьин почти няма.Вероятно по отношение на IQ положените за русофилите тук ще е още по-зле.
128
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От невероятните подвизи на Русия аз помня два при единия ни освободи от Турция но заради импрерски интерес към Босфора тогава един от руските императори беше казал че не би жертвал и един руски войник акл България не беше незаобиколима по пътя към Босфора.Втория път беше когато ссср нахлу военно и с помощи на генерали предатели ни окупира и направи част от съветската империя.Пък ако България не беше разделена Турция нямаше да я завладее и да се търси да я освобождават имам именно.
127
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ искаха икономическа диктатура на неолибералния фашизъм и в създадоха днес тя командва Германия искаше диктатура на един народ над всички други и не можа да я направи а ссср искаше диктатура на обществото и по точно на номенклатурата представяща се за глас на обществото над индивида.Всички престъпления който направиха едните после ги повториха и другите.А нахлуването на ссср в България пак ли е било отбрана.Или те ни имат по принцип за колония май да, сега пък се карат със САЩ, че сме щат.
126
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарите са типично по български 50 процента говорещи като едни съдии *** 30 процента емоционална истерия и мисленето е завряно в ъгъла то така си и избираме и политици де критерия е кой крещи и псува най-добре.Че САЩ само разграбиха Европа е факт.Но това си беле точно сблъсък на две империи на злото че даже и на три.Защитник на демокрацията винаги беше Европа и в това число и ние.А за тоталитаризма бяха САЩ Германия и ссср, но не се разбраха кой да командва и да се наложи.
125
11
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ГитлерДо Путин"Ти се радвай, че пътищата не са като френските и че зимата настъпи, иначе ако бях атакувал по-рано щяхте да говорите немски сега"Глупости на ТЪРКАЛЕТАОсновните доставки ВСВ са се прехвърляли с влакове и за СССР и за Германия - БЕЗПУТИЦАТА пролет и есен в СССР практически не позволява движение на нищо друго освен верижна техника. Месеците с дъждове има сражения да но релано са позиционни.А Генерал Зима 1939 работи против СССР във Финландия но 1941-1945 за СССР
124
15
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ЦиникНаучи си историятаСлед Кримската война Русия практически няма флот в Черно море а и по клаузите на мира няма право да има. За това и разработват войната " за освобождаване на Българските земи" за това и след това се съгласяват с всички унизителни клаузи за България в Берлин. Но всички ограничения от Кримската война падат.По същия начин седят нещата 1944-45. На СССР им трябва полигон от където могат при нужда на нанесат удар срещу всеки на Балканите и срещу Босфора естествено
123
11
 
7
 
! Отговори
Гитлер преди 4 години
До Путин:Ти се радвай, че пътищата не са като френските и че зимата настъпи, иначе ако бях атакувал по-рано щяхте да говорите немски сега
122
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия проведе всички важни битки по всички фронтове, за разлика от САЩ, които война на своя територия нямат! Те щъкат и палят фитилите там, където има нещо за грабене и заедно с традиционните колонизатори си делят плячката. А нашите облъчени наивници подскачат и се подлагат с готовност да плащат масрафа. Всички бежанци са жертви на "щедрия" Запад и САЩ, а всички терористи - техни рожби!
121
18
 
5
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Хахаха.... сервилниченето ... по руския болшевишки башибозук
120
29
 
11
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Ще познаете руските. в сайта ... по това, че не познават историята!Дошла Русия - да ги освобождава от турците....Дошла Русия - да ги освобождава от немците..... - закърмени с лъжите на партията.Цял един народ - болен от "Стокхолмски синдром"Припадат по руските ракетиГосподи прости ги - че те не знаят - какви ги дрънкат.
119
5
 
50
 
! Отговори
сара преди 4 години
Няма как да се отрече величието на днешния ден ! Нищо не е в състояние да принизи денят на Победата - дали накрая нещата довършили западняците, дали помагали, дали това или онова - сега им се иска да се изтъкне всичко това, да се преувеличи, а тогава са гледали да не "прекаляват" с помощта.Днес е денят на Победата и няма сила, която да го омаловажи .Поздрави !
118
10
 
40
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
да ви призная,с насмешка прочетох напъните на антируските мажоретки....Дори не се и ядосах на КЕЛЯВИТЕ им опити да оклеветят събитията..И то не защото съм "загрижен" за Русия,а защото вече ме е срам ,че съм част от тоя народ,раждащ такива долнопробни ***-*** .Някакви прощъпулници,немащи си и понятие от събитията ,ръсят "премъдрости" как ако не били щатите,ПАСУВАЩИ си до "единайстия час",СССР щял да бъде стъпкан и завладян....лошото е,че това може и да мине пред чалго-смартфоновото
117
44
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бяха парите, оръжието и продоволствието от САЩ, СССР щеше право да се на-***.
116
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запада не може да прости на Русия много, но особено Путин., ах тоя Путин, дето хич не ги слуша, не им се подчинява, говори им истината в очите, вдигда самочувствието на руснаците, и винаги е с 2 хода пред тях. Особено не могат да му простят Крим....списъка е голям! но Запада днес никой не го пита какво иска
115
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При щурма на Берлин обаче европейците се сражаваха главно на другата страна" и днес Западът "не може да прости" на Русия нейния "невероятен, невиждан подвиг" ....До ден днешен неможе да го преглътнат дебелия с разширените веи и котешката глава,заседнал е на гърлото им като бомба с часовников механизъм. 74 години по всякакъв възможен и невъзможен начин гледат да унищожат големата Мечка. Ако не беше Владимир а беше Пия.ндето Елцин от големата мечка щяха да останат само нокти зъби кожа и скелет.
114
55
 
15
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Айде да не забравяме, че накрая войната я изкараха англичани, американци, канадци, французи и т.н.....тоест "проклетия" Запад! Пък руската пропаганда да си провежда парадите ако ще още 1000г.
113
5
 
37
 
! Отговори
Четвъртия Райх преди 4 години
Хитлер греши няколкократно:1.Всичко до Англия е въпрос на късмет,слаби противници и добра немска военна машина;2.Ако бе победил Англия,без да отваря фронт срещу СССР,една част от света би бил негов;3.Другата част щеше да е на Япония, но и там морски грешки;4.Победителя в тази война е люлката на четвъртия Райх-Америка-успяла да извлече неимоверни ползи и изстреляна икономически с немски кадри и еврейски капитали;5.Хитлер не победи Англия...Брекзит ще го стори;6.Европа е на колене без война!
112
13
 
7
 
! Отговори
ПСВ ПОБЕДА! преди 4 години
До Брест-ЛитовскБлагодарение на ВОСР и Ленин! - бахме победителите!