От Москва: САЩ се готвят да използват ядрено оръжие в Европа!

Русия готова за ответен удар, включително по щабовете на САЩ
14 май 2019 20:00, Елка Василева
383
От Москва: САЩ се готвят да използват ядрено оръжие в Европа!
Снимка: архив, Reuters

САЩ разполагат ядрено оръжие в Европа и това говори за подготовка на Вашингтон то да бъде използвано с разрешението на най-неядрените европейски страни. Това заяви Владимир Ермаков, директор на департамента по неразпространение и контрол над въоръженията в руското външно министерство, пред РИА Новости.

„За съжаление някои зависими от Вашингтон страни се правят, че нищо не се случва или просто се страхуват да се замислят над провокативността на това, че през 21 век на територията на Европа се извършва подготовка за употреба на ядрено оръжие с включването на неядрени държави“, каза Ермаков.

Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие

Руският дипломат разкритикува европейските страни за това, че позволяват на американската страна да ги излага на ядрена опасност.

„За какво укрепване на режима на ядрено неразпространение може сериозно да се говори в случай, когато като че ли „цивилизованите европейски страни“ продължават необмислено да поставят себе си на ръба на ядрената катастрофа и пълното самоунищожение?“, зададе риторичен въпрос Ермаков.

Още по темата

Политическият анализатор Павел Шипилин коментира ситуацията по радио Sputnik.

„За съжаление Европа сама себе си прави заложница на американската стратегия за отвеждане на удара от собствената територия. Европейският театър на военните действия отново става приоритетен. Така американците се опитват да убият два заека. Те са разтревожени от нарасналата конкуренция от страна на ЕС. От друга страна американците са разтревожени от нарасналата мощ на Русия. Затова се опитват да ни дезориентират – да отвлекат вниманието ни от истинските цели към периферните. Но Русия вече заяви, че ако по нас бъде нанесен удар, ще бъде нанесен и ответен удар, включително по щабовете. Така че няма да им дадем възможност да ни излъжат. Америка не бива да си прави илюзии за собствената си защитеност и безнаказаност. Едва след това с тях може да се говори сериозно за разоръжаване“, смята Шипилин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
7
 
22
 
! Отговори
Еврейски Троле преди 4 години
До РАДАН КЪНЕВне Европа е обкръжена с Американски военни бази, А русия с Американски !ясно се вижда как гнусния юдо-масонски елит протяга криви еврейски лапи за да заграби ресурсите на Русия !!!
168
17
 
9
 
! Отговори
РАДАН КЪНЕВ преди 4 години
НА ЕВРОПА НЕ И ДРЕМЕ ЗА РУСКИТЕ ПОЛУ-ЖИВОТНИ.ЖИВЕЙТЕ СИ В ВАШАТА ЗЕМЯ, И НЕ ИДВАЙТЕ В ЕВРОПА..САМО В АНГЛИЯ ИМА 3 МИЛИОНА ГЛАДНИ РУСКИ ШОФОРИ НА БУСОВЕ И КАМИОНИ . В ДОЙЧЛАНД ОЩЕ 3 .
167
4
 
8
 
! Отговори
овчи мозъци преди 4 години
защо нито Хитлер, нито Сталин се опита да окупира Швейцария !?юдо-масонския елит е концентрират в Швейцария - издълбали са си дълбоки бункери под Алпите (с трилярдите похарчени за т.н. космически програми и "екология")Ако Путин се реши да унищожи тези сатанински гадове света ще се промени драстично !!!
166
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия няма проблеми с ядрените оръжия в Европа. Ако европейците решат да използва ядрени оръжия срещу Русия, Европа ще бъде превърната в димящ кратер буквално за минути.
165
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ загубиха в Украйна, загубиха в Сирия, загубиха във Венецуела...
164
11
 
10
 
! Отговори
TT преди 4 години
Aми като искат в Европа да няма ядрени оръжия,да изтеглят и те своите зад Урал. Иначе играта става без баланс...
163
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако НАТО изпозлва ядрено оръжие срещу Русия САЩ и ЕС ще бъдат унищожени на 100%.
162
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой използва първи ядрено оръжие в Европа това ще са руснаците. Правят точно това в което обвиняват враговете си. Вземете например Венецуела - именно руснаците изпратиха спецназа, Вагнер и сума ти оръжие във Венецуела но иначе руската пропагандна машина крещи "САЩ се месят във Венецуела". Ами вие какво правите?
161
4
 
10
 
! Отговори
овчи мозъци преди 4 години
атомните бомби НЕ са предназначени да унищожават градове !!!1) за да се унищожи град точност 1-2 километра е достатъчна - никой нямаше да се хаби да прави високо точни носители 2) Ако Сталин имаше средства да унищожи бункера на Хитлер а Хитлер имаше средства да унищожи Кремъл дали 2-рата световна изобщо щеше да започне - как мислите промити *** мозъци !?атомното оръжие е предназначено да унищожава бункерите на юдо-масонския елит !!!ето за това имаме вече 80 години мир !!!
160
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
разликата между Руснаците и западняците е че Руснаците никога не са ни считали за врагове мрънкаха че сме им били длъжни... а днешните западняци нищо не си им направил и те наричат враг опита го и показва 20 годни еспания франция англия германия и ислямска държава са по голям приятел на България отколкото "приятелският" запад дано Китай за в бъдеще да ни осваободи отт западното робство
159
8
 
12
 
! Отговори
Европеец преди 4 години
Руснаците са пълни мaлоумници, но и американците са ***. Китайците да не говорим. Бог да пази Европа. Много врагове имаме защото сме завистта на света. Това ще кажа и с това ще свърша.
158
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересна логика -спечелилия Студената война Запад щели да нападат Русия. Защо? Все едно след края на Първата Световна война Франция да нападне Германия. Няма логика. Точно губещия иска да промени статуквото защото не му изнася.
157
13
 
8
 
! Отговори
Ястреб Грантаджията преди 4 години
След 30г. демокрация и дружба със САЩ, България се радва на развита икономика и на качествени пътища. Осемте самолета Ф-16, които България ще получи до 10 години, ще превърнат българската армия в страшилище на Балканите. Здравеопазването е на топ ниво, българите се радват на високи заплати и пенсии. Останалото са руски лъжи и манипулации.
156
15
 
1
 
! Отговори
Димитрис Митрофанос преди 4 години
Россия да започне да говорят руснаците на ГРЪЦКИ ЕЗИК, И ЩЕ БЪДАТ ПРИЕТО В НАТО.ВСЕ ПАК В КРАЯ НА КРАИЩАТА -- РУСНАЦИТЕ СА СЕВЕРНИ ГЪРЦИ .ДНЕШНИТЕ СЕГАШНИ РУСНАЦИ НЕ СА НОРМАЛЕН ЕТНОС, НИТО СА НАЦИЯ .ГРЪЦКИЯ ЕЗИК Е СЪЗДАДЕН ЗА РУСНАЦИТЕ .
155
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците винаги са били тумор в цивилизацията, вервайте ми.Много съм стар за да ви лъжа.Имаха един единствен свестен президент,пардон,цар-Петър Първи:но някой ми каза че бил с финландски произход.Това обяснява нещата.
154
14
 
8
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 4 години
Руснаците не могат да рискуват продължителен и изтощителен конфликт със НАТО който ги превъзхожда десетки пъти във ресурси и конвенционални оръжия. Единствения вариант за техен успех използването на тактическо ядрено оръжие и надеждата, че Запада ще се примири и няма да ескалира. Много опасна игра на Путин.
153
7
 
18
 
! Отговори
Ястреб Грантаджията преди 4 години
В името на това Русия да е зле, а САЩ да са доволни, сме готови да обречем България на ядрен холокост. Заедно с укрите и поляците, българите попадат в категорията "пушечно месо".
152
0
 
0
 
! Отговори
до 190 преди 4 години
Сега не е толкова лесно оттогава имат троен код .
151
15
 
6
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 4 години
Руския план е следния - бърз удар и окупация на Прибалтика последван от ОГРАНИЧЕНИ ядрени удари по войските на НАТО идващи от Запад с цел да ги убедят да седнат на масата за преговори. Путин залага, на това че американците а още по-малко Европа ще рискуват ескалацията на конфликта заради Прибалтика. Точно тактическото ядрено оръжие е в центъра на руската стратегия. Само, че да не им излязат криви сметките.
150
1
 
7
 
! Отговори
Никой преди 4 години
РАДВАМ СЕ ЧЕ ИМА ЧОВЕЦИ КОИТО РАЗБИРАТ И ЗНАЯТ КЬДЕ Е ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА.