От Москва: САЩ се готвят да използват ядрено оръжие в Европа!

Русия готова за ответен удар, включително по щабовете на САЩ
14 май 2019 20:00, Елка Василева
383
От Москва: САЩ се готвят да използват ядрено оръжие в Европа!
Снимка: архив, Reuters

САЩ разполагат ядрено оръжие в Европа и това говори за подготовка на Вашингтон то да бъде използвано с разрешението на най-неядрените европейски страни. Това заяви Владимир Ермаков, директор на департамента по неразпространение и контрол над въоръженията в руското външно министерство, пред РИА Новости.

„За съжаление някои зависими от Вашингтон страни се правят, че нищо не се случва или просто се страхуват да се замислят над провокативността на това, че през 21 век на територията на Европа се извършва подготовка за употреба на ядрено оръжие с включването на неядрени държави“, каза Ермаков.

Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие

Руският дипломат разкритикува европейските страни за това, че позволяват на американската страна да ги излага на ядрена опасност.

„За какво укрепване на режима на ядрено неразпространение може сериозно да се говори в случай, когато като че ли „цивилизованите европейски страни“ продължават необмислено да поставят себе си на ръба на ядрената катастрофа и пълното самоунищожение?“, зададе риторичен въпрос Ермаков.

Още по темата

Политическият анализатор Павел Шипилин коментира ситуацията по радио Sputnik.

„За съжаление Европа сама себе си прави заложница на американската стратегия за отвеждане на удара от собствената територия. Европейският театър на военните действия отново става приоритетен. Така американците се опитват да убият два заека. Те са разтревожени от нарасналата конкуренция от страна на ЕС. От друга страна американците са разтревожени от нарасналата мощ на Русия. Затова се опитват да ни дезориентират – да отвлекат вниманието ни от истинските цели към периферните. Но Русия вече заяви, че ако по нас бъде нанесен удар, ще бъде нанесен и ответен удар, включително по щабовете. Така че няма да им дадем възможност да ни излъжат. Америка не бива да си прави илюзии за собствената си защитеност и безнаказаност. Едва след това с тях може да се говори сериозно за разоръжаване“, смята Шипилин.


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
11
 
14
 
! Отговори
Прос Селендур преди 1 месец
Европа отива на кино от 6 до 5 и без война...въпрос на време...
238
13
 
22
 
! Отговори
Е преди 1 месец
САЩ са държава във фалит, само фактът, че доларът се ползва като разплащателно средство по цял свят ги държи над водата. Това предстои да се промени. САЩ са империя пред рухване, а в историята такива процеси често са съпроводени с войни. САЩ трябва или да се успокоят, да се дръпнат и да преболедуват кризата си и да излязат като равнопоставен партньор в един многополюсен свят, където няма те да са хегемон или да подпалят някъде голяма война. За тях Европа във война с Русия не е невъзможно.
237
10
 
14
 
! Отговори
До: Гошу преди 1 месец
За да не си чувал, че САЩ не споменават думата война в пресконференции, доклади, медии, говори само за едно: не четеш или не знаеш английски.

За първи път в БГ видях хора с 2-3 милиона лева да се хвалят, че са богати.

Което ме отврати, наемай си "снежинките" и не се опитвай да влезеш в средите на истинските милионери, и програмисти.

Не си дорасъл да общуваш с наследствени западни милионери, най-вероятно не знаеш и кога се сервира следобеден чай и какъв е етикетът, да не говорим за протокол.
236
3
 
10
 
! Отговори
Галин преди 1 месец
ние сме толкова умрели, че надали ще преценят да метнат бомба тук..просто бомбата няма да оправдае цената си...
235
5
 
15
 
! Отговори
До: Отговор преди 1 месец
За Германия имаше план: "Маршал", а този план го имаше, защото я имаше Русия като противостояние.
Изрично от разсекретени документи четем: "Не се позволява в следвоенна Германия да инвестират чужди фирми, или да приватизират икономиката й, ще се счита като неоправдано забогатяване по време на криза - спекула".

Аман от хора непрочели един документ или книга в живота си.

Подобни скодоумци ни управляват, които пропагандират, че програмистите взимали много, и че четенето на книги било излишно.
234
2
 
23
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До неизвестен 252 Не е необходимо руснаците да подпукат САЩ. Достатъчно е само да ги ощипят и гледай какво става.Ще има : Мамооо, мамицеее !
233
22
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 1 месец
До до 236 от славянин 238 Знае се че Русия счупи гръбнака на Хитлер , но не и на Германия.Къде е Германия , къде е Русия ?
232
17
 
17
 
! Отговори
неизвестен преди 1 месец
Руснаци, като ги подпукатве тия американци, та в миша дупка ги заврете. Нека поне една война да се води на тяхна територия.
231
38
 
19
 
! Отговори
Гoшу преди 1 месец
До Въпрос-отговор

Мога да ти продам един куфар, карбонов, струва 700 лева и е на фирма Timberland. Понеже съм хуманист ще ти го дам за 350 лева, наполовина. Побира много багаж, защото се разширява по средата. Та в него можеш да си събереш парцалките от втора употреба и да заминеш спокойно за Северна Корея, Венецуела, Куба или Путкинлeнд. Там КАПИТАЛИЗЪМ НЯМА! А СИ БРОИШ СТОТИНКИТЕ, ЗАЩОТО СИ НЕКАДЪРЕН, прoст и без никакъв ценз. Стани IT специалист и ще взимаш по 10 000 на месец
230
22
 
45
 
! Отговори
Въпрос-отговор преди 1 месец
Защо сме в ЕС, а сме най-бедни?
Защо сме в Нато и от кого се пазим?
Защо Бойко покрива цветанов,
а аз си броя стотинките
Защо?
Писна ми от КАПИТАЛИЗЪМ!!!
229
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отконяване на вниманието от нашенските проблеми.
228
36
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 1 месец
Чувал съм поговорката: "Куче което много лае, не хапе". Та и с путиноидитe е същата работа. По цял ден и нощ само за войни и оръжие говорят. Аз не съм чул и дума от Америка за война, нито какви оръжия имат или разработват. Седят си и си действат тихо и кротко. Това че на комплексираното кремълско Жуже не му харесва, да си лае, не пречи никому. Кервана си върви, Жужето си лае.
227
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма страшно.
Путин не иска война,защото ще е кратка...
226
10
 
25
 
! Отговори
няма как преди 1 месец
Братушките имат много по- силно оръжие-
-Сармат, Кинжал, Воевода,Сатана и още...
В YOU tUBE има информация за тези оръжия.
Ади по-кротко с Русиия...
225
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мдааааа,то и аз мога да използвам ядрено оръжие в Африка или Азия например,
защото не е моя континент,така е лесно,защото не е до родината.Но ако е в близост или до родината им,дали пак ще го използват и да пострадат съгражданите им?
224
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отговор 1:Не ми трябват бобени зърна като чувам какво говори Жужето.
Отговор 2:Психоприми ... и психоприми ... можеби ти си ги измисли.Но Фактът е факт!
223
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав си 222- .няма вакуум. Когато руснаците се изтеглиха от Източна Европа, НАТО мигом се изнесе на изток до самите граници на Русия.
222
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неутралитет само когато знамето на НАТО се развее над Кремлин.
221
5
 
15
 
! Отговори
до 229 от славянин преди 1 месец
''Здравотворността'' на Кока-Колата е безспорна, също както и ''дълбокосмислието'' на уестърните! И двете ги консумират достатъчно психопримитивни и първосигнални индивиди!
220
6
 
17
 
! Отговори
до 225 от славянин преди 1 месец
''Много пъти се опитвам да обясня:Русия искат да са империалисти, но не могат горките''

Как точно установи че Русия ''искат да са империалисти''!? На бобени зърна ли глeда, на кафе ли, на карти ли!?