ООН настоява Русия да освободи задържаните украински моряци

Три кораба се опитаха да влязат в Керченския проток
25 май 2019 15:25, Нели Христова
171
ООН настоява Русия да освободи задържаните украински моряци
Снимка: Reuters

Международният трибунал на ООН по морско право постанови Русия да освободи трите украински кораба и 24-мата украински моряци, задържани миналата година при инцидента в Керченския проток, предаде Асошиейтед прес.

Базираният в Хамбург трибунал постанови това по дело, заведено от Украйна през април и бойкотирано от Русия, отбелязва Франс прес. Според трибунала отсъствието на руски представители на заседанието по делото не е причина то да не бъде гледано. Той призова и двете страни да избягват действия, които могат да доведат до изостряне на ситуацията в Керченския проток.

Три украински военни кораба се опитаха да влязат през ноември миналата година в Керченския проток (който свързва Азовско с Черно море), но бяха обстреляни и пленени от руската брегова охрана, а екипажите им - арестувани и изправени на съд за нарушение на границата.

Русия анексира украинския полуостров Крим през 2014 г., като действията на руските власти бяха определени като незаконни от Украйна и по-голямата част от страните по света, отбелязва Асошиейтед прес.

Руското външно министерство заяви днес, че предвидените от Конвенцията на ООН по морско право процедури за решаване на спорове са неприложими към инцидента в Керченския проток, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо престанаха да ми се регистрират "неправилните" плюсове и минуси. Странно...
141
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нещо да каже конвенцията на ООН(американска патерица),относно многобройните неправомерно натикани(и техни и чужди) затворници,в разположената на чужда територия база Гуантанамо?!Що не реве за тяхното освобождаване,или според ООН,целият свят е американска кошара,натъпкана с безгласни овце?
140
2
 
7
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Тавариш Путин и тавариш Лавров ще си ги преместят синхроно от единие крачол в другия
139
5
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Крим не е руски"НЕЗАКОННО Е ДА ПРОВЕЖДАШ ТАКИВА РЕФЕРЕНДУМИ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА!!!! Крим никога не е бил руски и руснаците там са нашественици и не са местни!!!"1. Референфума е организиран от местното УКРАИНСКО ръководство на СЕВАСТОПОЛ и КРИМ2. Крим е руски от Екатерина Велика (1783 година) да и са нашественици както и ние Българите бяхме нашественици на Балканите 680 година
138
0
 
10
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
продължение;... а съвсем друго е да живее постоянно.Има всякакви статистики за САЩ .Добри,лоши и ужасяващи.Например за 2018г.,до месец юни само в Чикаго имаше 300 загинали от огнестрелно оръжие.Здравното осигуряване е мечта за десетки милиони американци.Добре платените професии от 65000 и нагоре не винаги са сигурни като продължителност на контракта.И много хора не желаят само да плюскат до насита, а да не ги третират като социални номра!Такъв случай преди години,беше Карл Савич.
137
1
 
5
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
до 128 Шушляче,понятието "болшевик" явно е много далече от политическата ти грамотност!Болшевики са били Ленин(Бланк),Лео Троцки и неговите 200 "имигранти"от САЩ,които започват най-кървавият преврат в Царска Русия!!!А,че в САЩ е най-доброто място за "правене на пари" *** и го кажи на онези 45 милиона,които са на социални купони за храна!Също и на тези ,десетки милиони американци,които банките им отнеха къщите!Едно е да ходи някой на студенски бригади за минимално заплащане.
136
10
 
2
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
До Викинга,НЕЗАКОННО Е ДА ПРОВЕЖДАШ ТАКИВА РЕФЕРЕНДУМИ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА!!!! Крим никога не е бил руски и руснаците там са нашественици и не са местни!!!
135
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако не го направи, какво ще стане, айде де кажете какво ще стане, нищо, остана ви само да подсмърчате, това да не ви е Кот д'ивоар, там може да настоявате само, мишки такива.
134
3
 
18
 
! Отговори
Викинга преди 4 години
Крим се присъедини към Русия в резултат на проведен референдум!!! Русия просто помогна да не нахлуят американците там!!! Кримчани са руснаци, отидете и ги питайте и тогава пишете глупости!!!
133
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво казва конвенцията на ООН за нахлуването на САЩ в Ирак,Либия,Сирия и тнт?
132
4
 
25
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Русия анексира украинския полуостров Крим през 2014 г."Не е анексирана ,а отново присъединена към страната към,която е принадлежала,преди Никита Сергеевич,да я подари на Украйна през 1954 г
131
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русия= Кoчина
130
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня развъдник на теророзъм а вече и на пирадство русия Трябва да бъде заличен
129
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конвенцията по морско право на ООН не засяга военни съдове, тоест не се отнася до случая в Украйна.
128
8
 
4
 
! Отговори
До 131 преди 4 години
А бе.... наясно ли си какво е ООН въобще?
127
3
 
22
 
! Отговори
Аре са! преди 4 години
Три украински военни кораба се опитаха да влязат през ноември миналата година в Керченския проток (който свързва Азовско с Черно море), но бяха обстреляни и пленени от руската брегова охрана НО след ЕДИН (!) час увещаване и предупреждения че са в правонарушение на руската граница!Има записи - може да ги гледате....Не че 'новините' не са тенденцеозни но има и алтернативни информационни канали!
126
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На какво основание настояват? Питам да един приятел ...Аааа между другото нали разбрахте за монетата пусната в европа да увековичи победата над Германия във Втората Световна, всички държави ги има ... без Русия. Интересно нали ... и точно тези настоявали сега ... хаха ***
125
4
 
27
 
! Отговори
Краварски неволи преди 4 години
??"Хората в Крим недоволстват ,но нищо не могат да направят.Ентусиазъмът им много бързо секна ."Предполагам имаш доказателства? Или го бриом в категория английска фантастика стил "отраявне" с Новичок?
124
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Три украински военни кораба се опитаха да влязат през ноември миналата година в Керченския проток (който свързва Азовско с Черно море), но бяха обстреляни и пленени от руската брегова охрана"Или с други думи трибунала е само трибуна за политически изявления и е далеч от международното право.. :)
123
18
 
5
 
! Отговори
До наблюдаващ преди 4 години
Абсолютни глупости пишеш болшевик. Ходил съм в САЩ няколко пъти и безспорно е най-доброто нясто на тоя свят за правене на пари. Има граадове които ще паснат на вкуса и на най-капризния човек както за живот така и за доходи. Просто си поредния жалък демагог и нищо повепе :)