Москва предложи на САЩ мораториум на ракетите

НАТО: Предложението не заслужава доверие
2 авг 2019 17:00, Елка Василева
54
Москва предложи на САЩ мораториум на ракетите
Снимка: архив, Reuters

Русия заяви, че е предложила на САЩ да наложат мораториум върху разполагането на ракети със среден и малък обсег, предадоха ТАСС, Ройтерс и Франс прес.

Предложението на Москва е във връзка с официалното оттегляне днес на Вашингтон от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег.

"Предложихме на САЩ и на други страни членки на НАТО да обмислят възможността за налагане на същия мораториум върху разполагането на ракети с междинен обсег, като обявения от Владимир Путин", заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Още по темата

Според Рябков обаче не бива да се вярва на декларациите на НАТО, че алиансът няма да разположи такива оръжия.

Руското предложение към САЩ и НАТО да обявят мораториум на разполагането на ракети със среден и малък обсег в Европа не заслужава никакво доверие, защото Москва вече е разположила такива ракети, заяви днес в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс.

Столтенберг подчерта, че в Европа няма нови ракети на САЩ и НАТО, но има все повече нови руски ракети. Генералният секретар на НАТО увери, че алиансът не иска нова надпревара във въоръжаването, но и че ще вземе мерки за сдържане на заплахата от руските ракети.

Съединените щати официално се оттеглиха днес от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, след като обвиниха Русия, че е разработила забранена от договора ракета и че е нарушила договорните си задължения - твърдения, които Москва отрича, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
3
 
! Отговори
Предлагат хората преди 4 години
Кой очаква Путин да спазва някакво споразумение.Само така -- с Русия трябва с твърда ръка. Той Рейгън им разказа играта. Сега историята ще се повтори.
48
0
 
3
 
! Отговори
Доцент преди 4 години
Много хора са убедени във военното превъзходство на Русия над САЩ до такава степен ,че просто губят разсъдъка си ! Това са просто инфантили ! Разиграват се сюжети ,базирани на филми за ВСВ ,цитират се Путин ,както и хора от тясното му обкръжение ! На такива индивиди обичам да казвам" Ех ,ако се подкваси морето " Апотеоз на човешката злоба е желанието да предизвикат катаклизъм в САЩ ,бомбайдирайки Йелоустоун ! С тези си призиви нашите "верни на Кремъл другари " са достойни за съжаление!
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в момента в който нещо от Куев Рум. или Бг литне над 100 м посока Крим , на 12 тия час в Киев ще се вее руски флаг, а София и Букурещ ще са картофени нивиЗначи трябва усилено да се въоръжаваме. И да правим военен съюз с Украйна, Румъния и Полша.
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснакът е беден миз.ерник, но се перчи като севернокорейците. Хубаво е кагато твоя 140 годишен окупатор е по зле от нас българите. Яжте трева и дрънкайте с оръжие, на никой не му пука за вас.
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците имат същите ракети на кораби - Томахоук. Руснаците имат такива ракети на камиони. Камионите са по-подвижни от корабите.
44
1
 
4
 
! Отговори
Измекяри преди 4 години
НАТО е на Соломон и на Гергана, да си го защитават те , барабар с Трабанта.
43
1
 
5
 
! Отговори
Руснак преди 4 години
До анонимен 40 Мисли в първ път за своите селца и за своята кочинка. Извинявай, забравих те попита, къде трябва да ми стои! Къде в света чуват вашето мнение? Когато ще намериш този място, ще ми пишеш.
42
3
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 4 години
До анонимен 41 и ми не интересува вашето мнение. Но ако говориш зад гърба глупости, защо аз не мога да отговоря? Или вашите глупости можете да говорите само през себе си? Това е лудост. Значи това е болест на обществото.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономиката на кРаварите се задъхва на завоите!!!Особено след търговските войни и санкции на Тромпета!!!Военият бюджет на Щатите надхвърли Един Трилион Долара!!!???ЕС, Китай, Индия, Русия, Бл. Изток гледат с ужас към предстоящата Световна Криза която ще ни устроят кРаварите.Единствената надежда на "ястребите" в обкръжението на Тромпета с подкрепата на еврейското лоби е бърза воена победа.Но Тръмп не ще, и яко се дърпа, щото Демократите само това чакат, за да га "схрускат" след това!
40
9
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До РуснакВ руските деревни и досега няма течаща вода и тоалетни,обикновените хора са бедни и имат много нисък стандарт на живот.мъжете ви предимно пият до несвяст и бият жените си. Не ни е нужно мнението ви.Стойте си там във вашата кочинка и не се месете.
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си предложат на подопечния Кими. САЩ ги боли фара.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ракетите със малък и среден обсег не могат да достигнат до Щатите. САЩ искат да се откажат от договора за ликвидиране на такива ракети, за да разположат ракети с малък и среден обсег в Европа. Това ще принуди Русия да направи същото и разчетите са бъдеща ядрена война да се води в Европа или поне голям ресурс от ядрените средства да се отдели за Европа. Така САЩ смятат при бъдеща война да отклонят удара от себе си, за сметка на изпепеляването на Европа.
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварникът спешно се нуждае от сериозен противник или от война. Няма как да оправдае похарчените гущери.
36
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ СИ Е В ИКОНОМИЧЕСКИ МОРАТОРИУМ ПОСТОЯННО. С УМРЕЛА ИКОНОМИКА.
35
6
 
8
 
! Отговори
Руснак преди 4 години
До ХА-ХА-ХА Помним. Разбира се. Не се притеснявай! Сега намаме различни сателити. Имаме само партньори. И това е много хубаво.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Съединените щати официално се оттеглиха днес от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, след като обвиниха Русия"А доказателствата къде са? Или колкото и за химическите оръжия в Ирак? Колкото и за химическите нападения в Сирия? Колкото и за "новичок"? Не мога да разбера крайната им цел на НАТО - искат да се харчат пари за ново оръжие ли? Поне доказателства да изфабрикуват!
33
14
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 4 години
В Масква помнят как завърши надпреварата във въоръжаването и Студената война ... с разпадането на СССР.Ако тръгнат пак по този път ... на ред е Руската Федерация
32
0
 
5
 
! Отговори
истината преди 4 години
До Анонимен 30Дай пример!иначе ти си лъжеца,нали?
31
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27. Никой не вярва на хроническия лъжец Тръмп. Никой не вярва на хроническия лъжец Меркел. Никой не вярва на хроническия лъжец Мей. Никой не вярва на хроническия лъжец Борисов. Седни и помисли! Може ще напишеш нещо по-умно?
30
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът на руската смешна държава е, че са ги хващали в лъжа на 100% когато обявяват нещо пред света, тоест винаги лъжат. Такова лъжливо племе няма никъде. Още санкции трябват и Китай да се разполага на север вече. На руската болест и стига земята около волга.