Москва: Опитът на САЩ с крилата ракета предизвиква съжаление

Пекин: Изпитването ще поднови надпреварата във въоръжаването
20 авг 2019 16:45, Елка Василева
142
Москва: Опитът на САЩ с крилата ракета предизвиква съжаление
Снимка: архив, Reuters

Изпитването от САЩ на конвенционална крилата ракета с наземно базиране предизвиква съжаление и показва, че те отдавна са се готвили за оттеглянето си от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Всичко това предизвиква съжаление... Не се поддаваме на провокации. Както беше заявено във Франция от президента на Русия (Владимир Путин), ние отново потвърждаваме, че се придържаме към едностранния мораториум за разполагане на наземни ракетни системи със среден обсег, докато подобни системи не бъдат разположени от САЩ, в който и да било район на света", каза руският заместник-външен министър.

Още по темата

"Вероятно не може да има по-ясно и явно потвърждение на това, че разработването на съответните системи се прави в САЩ отдавна и че подготовката за оттеглянето от договора е включвала съответните научно-изследователски и опитно-конструкторски разработки", отбеляза Рябков.

От своя страна китайското правителство заяви, че едностранните действия на САЩ по изпитване на конвенционална крилата ракета със среден обсег ще възобновят надпреварата във въоръжаването. То предупреди за опасност от "ескалация на военните конфронтации", предадоха Франс прес и ТАСС.

Извършеният в неделя край Калифорния тест "ще има тежки отрицателни последици за регионалната и международната сигурност", каза говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан.

Ракетното изпитание, извършено по-малко от три седмици след оттеглянето на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, "доказва, че истинската цел на американското изтегляне е била да се напредва безконтролно към разработването на ракета и да се води борба за едностранно военно превъзходство", коментира Гън.

Той предупреди, че "това ще доведе до поредното възобновяване на надпреварата във въоръжаването и до ескалация на военните конфронтации, което ще има тежки отрицателни последици за регионалната и международна сигурност".

Вчера Пентагонът обяви, че е извършил успешно изпитание на конвенционална крилата ракета с наземно базиране с обсег над 500 км, припомня БТА. Това е първият подобен тест, след като САЩ се оттеглиха от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, клоун, какви печенеги са те патили?Печенегите са азиатско племе, а шопът е автохтонен келт от племето серди, полурусняче зажмоцано.
78
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76Най-любезно те каним на Копринка да видиш с очите си и чуеш с немитите си уши кого обича народът! Може да попееш руски песни, няма да те издадем!А ако нервичките ти не издържат - язовирът е там, можеш да завършиш страданията си!
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШопПеченег, ясно ми е, защо мразиш руснаците - изтребиха повечето печенези. Само уточни как ще ги наричаш - руснаци или украинци! Смях!Знаеш ли на какво нанизват руснаците ултиматумите?
76
11
 
28
 
! Отговори
тиквоча преди 4 години
плати 2 милиарда долара народна пара за да може Американките окупатори да го оставят на престола още година-двереално тези 8 бракми струват около 100 милиона долара - останалото е дан за окупатораРуската ПВО състема дето си я купи Турция с чудна леснина сваля тези Ф-16 - какета за 20 000 долара и бум Ф-16 купен за 350 милиона долаа народна пара дава фира
75
12
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
И кво ше си спокоен с 8 древни фърчила ? Кое им е опасното ?------Опасното им е, че зад тях стои САЩ, а не Швеция или Франция на страхливия *** .
74
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 94Влез в Ютуб и потърси "Су-35, военная приемка"! Може случайно да разбереш, защо F-16 бягат като пилци, ката чуят, че с приближава този самолет! И защо руснаците ги сравняват като камион и микролитражка. При една среща Су-35 ще свали 6 Ф-ки. Не искам наши момчета да гинат от братска ръка заради интересите на тези, които през 1943-44 гг избиха с бомби и картечници 4 хиляди мирни българи! И сега ни тикат на мечката в устата!
73
8
 
20
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 4 години
ФАЩ световен агресор и терорист!
72
0
 
6
 
! Отговори
овчи мозъци преди 4 години
евреиет ви лъжат като малки деца !!!ракетите не са предназначени да унищожават градове !предназначени са за унищожаване на бункерите на юдо-масонския елит - за това ги праят вискоточни, ако идеята е да се унищожи град километър-два точност е напълно достатъчнамислете промити мозъци - ако Хитлер имаше средства да унищожи Кремъл а Сталин средства да унищожи бункера на Хитлер, дали щеше да има война !?за това *** мозъци има вече 80 години мир в Европа
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
70
1
 
2
 
! Отговори
антон преди 4 години
До До Анонимен 78Не виждам като българин какво ме грее това? Даже точно обратното, какъв е нашия национален интерес Крим да се превърне във огромна военна база?
69
8
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 78 преди 4 години
Е тук Путин им разказа играта и затова толкова го мразят и дават пари даже на минджи като теб да пишуркат глуупости!Крим е руски с Указ на НВ Екатерина Велика, Императрица Всероссийская от 1774 г., след блестящите победи на храброто руско войнство под командването на княз Потьомкин, наречен след това Таврический. На запад от Крим са били Дивите степи, а Малороссия е била руска провинция.Тогава Великобритания е владеела източното крайбрежие на Северна Америка, населена с бегълци-престъпници.
68
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокоен съм когато знам че българската армия ще има на разпложение високотехнологични и свръхопасни американски бойни самолети.
67
17
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
На Просия трябва да се сложи ултиматум за освобождаване на Крим от всякакви руски оръжия.
66
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 90Малко терор докато ликвидирате изедниците и после като се стабилизира КомунизЪма давате властта на НАРОДА. Ъ, този филм май сме го гледали преди...
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 90Та коя ще е столицата на тоз "единен свят", казваш? Я да чуем?
64
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е точно затова ще я фалират краварията.за да настъпи комунизма.Няма Америка,няма дълг. Има световно правителство и нов световен ред.Една столица един свят.И няма нация а всички ще сме Земляни и мир ще се възцари в душите ни.Да живее световния комунизъм другари.От Владивосток до Аляска.Този път няма лабаво.Или сабя на кръст или туй- онуй.Световен комунизъм,това е мечтата на всички народи.И ще го бъде.
63
0
 
3
 
! Отговори
Антон преди 4 години
До Анонимен 86Ти си направо за Интернационала бе човек! Само, че за истинския а не за фалшификата създаден и контролиран от Сталин с цел да си прокарва имперската политика.Една от любимите ми песни е Imagine на Джон Ленън. Подобна идея но без да се споменава Комунизъм.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До,той гнилия социализъм си отиде,сега е ред на гнилия капитализъм.И колкото по-скоро,толкова по-добре.А след тях идва нова ера в международните отношения.Разоръжаване,разведряване и братство и равенство в интерес на всички народи.И малки и големи.Т.е. идва ред на глобалния комунизъм под егидата на световно правителство.Няма наше и ваше.Всичко общо и на всеки според потребностите а не според желанията и възможностите.Ура другари.Да живее комунизма.
61
10
 
8
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
Абсолютно съм съгласен с теб. Нека лазположат ракетите до твоя дом и домовете на тези, които искат ракетите, за да може като ги гръмнат руснаците се затриете и вие.
60
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварите са фалирали а това означава че трябва война за да има къде да пласират оръжията си. Без война са загинали. Имат дълг от 300 трилиона това е цифра която немога да я изпиша с цифри. Няма да ми стигнат символите.