Москва: Опитът на САЩ с крилата ракета предизвиква съжаление

Пекин: Изпитването ще поднови надпреварата във въоръжаването
20 авг 2019 16:45, Елка Василева
142
Москва: Опитът на САЩ с крилата ракета предизвиква съжаление
Снимка: архив, Reuters

Изпитването от САЩ на конвенционална крилата ракета с наземно базиране предизвиква съжаление и показва, че те отдавна са се готвили за оттеглянето си от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Всичко това предизвиква съжаление... Не се поддаваме на провокации. Както беше заявено във Франция от президента на Русия (Владимир Путин), ние отново потвърждаваме, че се придържаме към едностранния мораториум за разполагане на наземни ракетни системи със среден обсег, докато подобни системи не бъдат разположени от САЩ, в който и да било район на света", каза руският заместник-външен министър.

Още по темата

"Вероятно не може да има по-ясно и явно потвърждение на това, че разработването на съответните системи се прави в САЩ отдавна и че подготовката за оттеглянето от договора е включвала съответните научно-изследователски и опитно-конструкторски разработки", отбеляза Рябков.

От своя страна китайското правителство заяви, че едностранните действия на САЩ по изпитване на конвенционална крилата ракета със среден обсег ще възобновят надпреварата във въоръжаването. То предупреди за опасност от "ескалация на военните конфронтации", предадоха Франс прес и ТАСС.

Извършеният в неделя край Калифорния тест "ще има тежки отрицателни последици за регионалната и международната сигурност", каза говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан.

Ракетното изпитание, извършено по-малко от три седмици след оттеглянето на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, "доказва, че истинската цел на американското изтегляне е била да се напредва безконтролно към разработването на ракета и да се води борба за едностранно военно превъзходство", коментира Гън.

Той предупреди, че "това ще доведе до поредното възобновяване на надпреварата във въоръжаването и до ескалация на военните конфронтации, което ще има тежки отрицателни последици за регионалната и международна сигурност".

Вчера Пентагонът обяви, че е извършил успешно изпитание на конвенционална крилата ракета с наземно базиране с обсег над 500 км, припомня БТА. Това е първият подобен тест, след като САЩ се оттеглиха от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България има бъдеще само с USA!Pycки окyпaтори не ни трябват!
58
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнтонДо Боби 61"Разрушаването на пистата има смисъл само ако планираш да превземаш определена територия със сухопътни сили или продължителна въздушна кампания като в Сърбия."Хайде сега се върни няколко години назад и виж къде бяха най-тежките боеве между ИД и АСАД? Защо ИД правеше и невъзможното да унищожи ПВО и ЗРК на АСАД. Както и Авио базите по цялата територия на Сирия. ИД нямаше авиация (освен дронове) нямаше и няма ЗРК (освен ПЗРК 6км обсег)Коя поръчка ИД изпълняваше?
57
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зелените човечета, които крадат територии седнали да дават акъл за оръжия :) Смях.
56
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
май никой не харесва вече пpoccията като гледам дори и нашите pycoфили вече се усетиха
55
2
 
7
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
До България в NATO и ЕСПо малоумно предложение не мога ли да измислиш... така ставаме превъзходна цел. Що не искаш американците да вкарат пари в производство, а не да ни карат оръжие? По време на конфликт оцеляват големите промишлени обекти, закото всеки се надява той да ги ползва. Виж военен обект, няма оцелял... ушанката си май ти
54
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"До БобиКолкото и да се напъваш, решетников няма да ти даде премия!Най- много да се нас.реш!Не ти ли омръзна да ръсиш глупости!"Кое според теб казано от мен не е вярно - Цитирай и се обоснови!Може да ти изглежда глупаво нещо но ако е физически/природен ФАКТ сори но ще трябва да го приемеш.И на мен ми се иска гравитацията да е малко по-такаПрочети още на: https://dnes.bg/rusia/2019/08/20/moskva-opityt-na-sasht-s-krilata-raketa-predizvikva-syjalenie.420239#comment-newest
53
1
 
3
 
! Отговори
Антон преди 4 години
До Боби 61Разрушаването на пистата има смисъл само ако планираш да превземаш определена територия със сухопътни сили или продължителна въздушна кампания като в Сърбия. Но в конкретния случай какъв е смисъла да правиш 10 метрова дупка използвайки ракета за 1.5 милиона която на другия ден ще бъде запълнена със бетон за 100 долара?
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наследници на фашисти, искат да бомбят Русия...Глейте да не гризнете и вий дръвцето, както предишните... Да няма пак рев и сополи, като след ВСВ...
51
6
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Антон"Ракетите със морско базиране не бяха включени в договора така, че нищо не е спирало руснаците да разположат ракети Калибър в териториалните води на Куба. Защо не са го направили досега?"Американски кораби с Томахавки разположени в Средиземно море и Северно море не могат да достигнат до МоскваМосква поддържа Таурус и АСАД за да изтласква САЩ кораби от Източно Средиземно мореСъщата роля играе и Калининград
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Боби Колкото и да се напъваш, решетников няма да ти даде премия!Най- много да се нас.реш!Не ти ли омръзна да ръсиш глупости!Няма ли поне малко достойнство в теб и родолюбие?Малко уважение към дедите ти, или и те са били същите продажници като теб.
49
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименЗначи руснаците онзи ден като тестваха оръжие и то експлоадира не реваха, но сега тръгнали да търсят сметка на американците..1. Буревесник има обсег над 5500км не се знае колко е реално но пре спокойно може да надхвърля 40000км(обиколко на земята по екватора) и определено не влиза в договора РСМД2. Американците излезнаха от договора преди 3 седмици - за 3 седмици да проектираш, произведеш, наземно да тестваш и най-накрая да тествашщ в полет НОВА РАКЕТА - ФАНТАСТИКА ИЛИ ???
48
0
 
1
 
! Отговори
Антон преди 4 години
До Боби 57Ракетите със морско базиране не бяха включени в договора така, че нищо не е спирало руснаците да разположат ракети Калибър в териториалните води на Куба. Защо не са го направили досега?
47
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С непрекъснатите си провокации алкохолиците може скоро да усетят немощните американски ракети!То бива цинизъм....но реално погледнато руснаците са абсолютни плюнки сравнение а Америка, а за военен потенциал - просто нямам думи!
46
9
 
13
 
! Отговори
България в NATO и ЕС преди 4 години
Тези американски ракети ако ги разположат в България могат да трепят yшaнkи до Урал. Аз съм за да поканим братята американци със 100 ракети
45
7
 
13
 
! Отговори
България в NATO и ЕС преди 4 години
Тези американски ракети ако ги разположат в България могат да трепят *** до Урал. Аз съм за да поканим братята американци със 100 ракети
44
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Антон"Според ImageSat от 59 Томаховки 44 са поразили целта..."Антоне когато атакуваш Авио база го правиш не за Показуха а за да извадиш Авио базата от строя - ПЪРВА И ОСНОВНА ЦЕЛ ПИСТАТА ЗА ИЗЛИТАНЕ И КАЦАНЕ - целта не е постигнатаСамите САЩ съобщиха че са пуснали 98 томахавки а ВБ и Франция са стреляли със Сторм Шадоу крилати ракети за които нищичко не се чу. Общо над 100 крилати ракети са пуснати тази нощ срещу СирияПоказваха снимки от сателит и броиха 22 поразени обекти(по две на цел)
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи руснаците онзи ден като тестваха оръжие и то експлоадира не реваха, но сега тръгнали да търсят сметка на американците..
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карибската криза приключи с пълен крах за ***, а Куба не ще нищо общо вече да има с просссия
41
8
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Ехото"Сега като ги разположат в Украйна, Вовата ще трябва да премести столицата след Урал."Не колега - сори но не. Ще раположат ракети или като минимум кораби с ракети с ядрени бойни глави в Куба или териториалните води на Куба. Един ядрен Калибър има обсег мин 1500км(по-вероятно е да е 2500км защото версията 1500км е с 400кг класическа бойна част)БЛОКАДА - хе хе хе ще има блокада толкова колкото и в Карибската Криза. Я нападни кораб дори чисто транспортен с развяващ се Андреевски Флаг.
40
0
 
0
 
! Отговори
Антон преди 4 години
До Боби 49 Според ImageSat от 59 Томаховки 44 са поразили целта. Унищожени са три Су-22, четири Су-22М3 и три МиГ-23. Въпросните самолети не са били в летателно състояние. Всичко което е можело да лети е напуснало базата след като са били предупредени от руснаците часове преди атаката (американците не рискуват и уведомяват руснаците).https://maps.southfront.org/comparing-results-of-us-missile-strikes-on-syria-in-2017-and-2018/