Грешка на пилота: Два Су-34 се сблъскаха в небето в Русия

Единият от самолетите е сериозно повреден
6 сеп 2019 13:25,
143
Грешка на пилота: Два Су-34 се сблъскаха в небето в Русия
Снимка: архив Reuters

Два изтребителя-бомбардировачи Су-34 са се сблъскали в небето над областта Липецк, Русия, поради грешки на пилотите, предава ТАСС, като се позовава на руските сили за сигурност в региона, пише "Фокус".

"Сблъсъкът в района на Липецк на двата самолета се дължаше на грешки на пилотите. Сега детайлите на произшествието се проверяват от специална комисия, която ще определи степента на вина на всеки от екипажите (екипажът самолета Су-34 се състои от командир и навигатор)", заяви източник на агенцията.

Той добави, че инцидентът се оценява като сериозен авиационен инцидент.

"Един от самолетите е повреден много сериозно и ще бъде върнат в завода. Вторият самолет е повреден в по-малка степен и може да бъде възстановен на летището", казва събеседникът на агенцията, отбелязвайки, че "пилотите може да трябва да компенсират за щетите."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
8
 
32
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
Така са се сблъскали, че даже успели да се приземят и двата самолета. Да сте чели и чували за друго такова сблъскване? Няма! Това значи, че сблъсък не е имало! Докоснали са се и се приземили, ФАКТ!
103
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако бяха пили и двамата това нямаше да се случи
102
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а така нека си купиме по 2а СУ , 2а Грипена и 2е Фъ-16ки.да зблъскат взаимно по точно предписан начин всяка двойка самолети и който самолет озелее- от тияня гъсодупезаткник Караоткачалков да купи поне 20сетак, майна
101
6
 
9
 
! Отговори
опс преди 4 години
Наздраве !
100
12
 
14
 
! Отговори
ЛОСИОНА преди 4 години
НЕ ПРОЩАВА...
99
16
 
18
 
! Отговори
НЕ! преди 4 години
КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ СЪМ Ф16! ЗАЩО СА НИ! ТЕ РУСНАЦИТЕ САМИ СЕ БЛЪСКАТ И ИМ ПАДАТ САМОЛЕТИТЕ, ВЗРИВЯВАТ ИМ С ЕРАКЕТИТЕ И И М ПОТЪВАТ ПОДВОДНИЦИТЕ, А КОРАБИТЕ ИМ С ЕБЛЪСКАТ В ОВЦЕВОЗИ!))):НО СЕГА ОБЕКТИВННО - НЕ Е НУЖНО ДА ЗЛОБЕЕМ! ИНЦИДЕНТИТЕ СА НОРМАЛНО ЕЖЕДНЕВИЕ В РУСКАТА АРМИЯ))):
98
4
 
31
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Абе, важното е, че хората са живи и здрави! Всичко останало е ала-бала! Доколкото разбирам, и самолетите ще бъдат ремонтирани. Така, че е малкия дявол! Преди месец и половина някъде се сблъскаха два юрофайтера в Германия и единия пилот не оцеля. Това е лошо! Всичко останало е поправимо!
97
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе......Какво сте се заяли с Руссия ?Дайте малко на запад !!!Стига с тая Руссия.
96
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой хора са тотално изтрещели на тема Русияя. Ама тотално са ги побъркали едно време. Като няква секта са, кяоро си живее в собствен филм. Най велоте самолети имали - без нито една спечелена война, най великите пилоти имали... Без пари и летателни часове, няма кал да си велик. Победили Хитлер сами...Тотално изтрещяванеее... Смях... Хаха
95
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 97"Пилотите са по важни от машините."Преди 50 години ... може би.Днес, един самолет излиза стотици милиони. За цената на един счупен самолет, можеш, да намериш и обучиш стотици пилоти. Говорим от чисто практична гледна точка.
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До човекСухия режим в САЩ беше поради политически търкания, в които едни жалки политици, решиха да се мазнят на разни малки религиозни групички, в опит, да се представят като "добри християни" пред публиакта. Противниците им знаеха, че ще се провали идеята, затова ги оставиха. За съжаление, никой не можа, да предивид, че ще се получи мафията.
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представям си, как ще компенсират..ю- Димитри! Ид*отин! Счупи самолета! Плати сега!- Да старшина! Ще продам апартамента и ке платя!- Продай 200 апартамента, един не стига!
92
7
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 99Ами, старая се да бъда обективен.Не подцнявам американските ВВС.Акцентът ми, ако мога да го нарека така, е върху алкохола, както много хора биха се досетили сами.Американците са имали "сух режим", ама доста отдавна.Руснаците, въпреки няколкото вяли опита, не са успели.И въпреки диктатурата, през царска Русия и през болшевишкия СССР, пиянството си остава проблем.Руски пилоти има наистина добри. Обучени.Мотивацията им е слаба.
91
17
 
19
 
! Отговори
До човек преди 4 години
Руските пилоти били номер едно? Как го реши това? Руските пилоти са доста слабо обучени..На тоя свят няма по-добри пилоти от американските.САЩ имат най-добрите тренировъчни съоръжения в света и могат да предоставят най-доброто обучение за пилотите.САЩ дори обучават пилоти на десетки страни! Освен товаа американските пилоти имат и най-голям опит,с най-много летателни часове..Руснаците имат ужасни тренировъчни съоръжения,никакви пари и никаква подготовка.Пилотите им не са с най-доброто обучение.
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да не благодарим този път на болшевишките при мати за зарята по случай Съединението.
89
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години съм бил в авиацията такова чудо не съм виждал. При удар във въздуха шанс за оцеляване няма затова им катапулти за спасяване на пилотите. Пилотите са по важни от машините. Всяка майка Пилот не Ражда. Имало е случай на одраскване при грешка на пилотите но за удар неможе да става и дума. Скороста е над 400 км при ниска височина. Представятели си какво ще стане със самолетите при тази скорост. Палят се и изгарят. Кой ги пише тези глупости.
88
0
 
2
 
! Отговори
Върл Левскар преди 4 години
Голям смях - Кефя се в това безмислено дърляне .Аз мога да свалям самолети .Хубава вечер на всички Вас в този форум !Останете в България !
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз лично не намирам смисъл, защо запада и русия дават оръжия на турция? Това е анти християнска държава доказала го е десетки пъти в историята. Защо е тъпчат с модерно оръжие? Някой ден това оръжие, ще отиде по техните глави. Това ттява да е изолирана и добре контролирана държава от големите сили, не да и дават такива техники.
86
10
 
11
 
! Отговори
Аноним преди 4 години
Какво да очакваш от пиян народ !
85
8
 
9
 
! Отговори
гр.Сталин (Варна) преди 4 години
До Факти 81Бил си млад и глупав затова са те впечатлили руските пилоти. Сигурно това са били първите самолети които си видял в живота си така, че това е нормално. И американците ги могат тези работи, това е нормална част от подготовката.https://youtube/watch?v=A8Zvrw2n2sk