Агентът на ЦРУ Смоленков напусна дома си в САЩ

Адресът му бе разкрит от медиите
11 сеп 2019 09:51, Александър Попов
28
Агентът на ЦРУ Смоленков напусна дома си в САЩ
Снимка: Reuters

Семейството на предполагаемия секретен информатор на САЩ Олег Смоленков бързо напусна дома си в Стафорд, щата Вирджиния, след като медиите разкриха адреса им. Журналист от американска медия причаквал в колата те да се приберат, разкри един от съседите.

"След като видяха представителя на медията, двойката влезе в дома си и след минута заминаха в неизвестна посока с колите си", разказа Грег Тали.

Още по темата
Мъжът допълва, че разбрал кой може да му бъде съсед от друг журналист, работещ за Daily Beast.

CNN пуснаха новината за агента, който САЩ измъква от Русия, тъй като властите се страхуват, че той може да бъде разкрит. Почти нищо не се знае за него – не е потвърдено дори дали става дума за мъж или жена.
Според информацията става дума за агента, който е разкрил, че Путин има намерение да се намеси в изборите в САЩ през 2016 година. Твърди се, че той е снимал тайни документи на бюрото на Путин и ги е пращал на своите шефове в Америка.

По-късно "Комерсант", позовавайки се на източник в правителствените агенции на САЩ, заяви, че именно Олег Смоленков е работил в президентската администрация през различни години.

Вчера руското правителство призна, че Смоленков е работил за тях и обясни, че той е бил уволнен 2016 или 2017 година. Говорителят Дмитрий Песков обясни, че мъжът не е имал директен достъп до президента Владимир Путин, но отказа да потвърди, че той е бил шпионин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: САЩЦРУОлег Смоленков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Новичокохолик преди 4 години
Да бяга сега от онова МИ-ти МИ 5-6 с Новичока, че после и ЦРУ няма да го спаси Като ще се пристрасти към Новичок Глей ме мене ...
22
2
 
16
 
! Отговори
Слав Караславов преди 4 години
Не му завиждам на спечеленото! А от сега нататък? Няма нищо по-страшно от това да живееш под страх! Все едно от какво. Просто страх от това , за което подозираш че ще се случи но, не знаеш какво е, и не знаеш кога ще се случи.
21
6
 
9
 
! Отговори
отегчен преди 4 години
Чиста проба пропаганда. Защото изловиха тука разни дупeдaвци пишман шпиони и изведнъж пуснаха успоредна новина за руснак шпион на Америка и т.д.
20
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека се е борил, за промяна в Русия.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уау ... Не че нещо, ама CNN не си ли работи срещу държавта по този начин?
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такъв е живота на тия, които предават родината си! Криене, бягане, нерви, страх и най-накрая получават я полоний в чашка чай, я новичок, я "български чадър" и всичко това лично от покровителите си. А покровителите им започват да обвиняват Путин, ГРУ, Руссия и т.н. по познатата схема. Разни медии почват да ги изкарват герои-мъченици, налагат се санкции на Русия, а Путин се подсмихва весело, кахва с ръка и си го мести в другия крачол.
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Твърди се, че той е снимал тайни документи на бюрото на Путин и ги е пращал на своите шефове в Америка."-----Лекомислено твърдение. С тайните документи се работи и след привършване те се прибират и заключват. Няма уважаващ себе си държавен глава, който да остави тайни документи на бюрото си дори за секунда.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14. Ако мислиш, че си интересен, не си.
15
3
 
4
 
! Отговори
Решетников преди 4 години
До 12. Ти пък кой си и откъде знаеш каква е истината бе, "разбирачев"?
14
5
 
10
 
! Отговори
Inter pole преди 4 години
След донос на сваления от ефир Лъфчо, опасният шпионин Сънчо вече трети ден дава показания в ареста по обвинение в налагане на руска хибридна пропаганда, а именно излъчване на Маша&Медведь в праймтайма на националната телевизия. Помолен за коментар, педя човек даде пространно интервю, в което обвинява кумчо вълчо и дъртите комунисти в разсипване на държавата, а изявленията на банани в пижами по този въпрос, не могат да бъдат публикувани преди 23 часа.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Други мъдрости има ли по темата?
12
4
 
19
 
! Отговори
:):) преди 4 години
оффф поредна партенка за наивници любители на 007, аха и косъм от банята на Путин им е доставил ама къдрав от зад ника му
11
7
 
12
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Не съм писал, че не съществува ГРУ. Писах, че КГБ съществува още . То се използва само за " горещи" задачи по света.
10
2
 
19
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ама защо е още жив,освен ,ако не е "двоен",или "подсадная утка"
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега пък стана агент на цру?! Последно вижте там уточнете какво е заданието и тогава пишете. Само за информация, цру никога, ама никога не разгласява в медиите имена на свои агенти, независимо важни или не важни, на служба или в пенсия. Никога. Такъв случай няма. Това по повод "агента на цру '
8
1
 
24
 
! Отговори
Дани преди 4 години
Ако се отпусна мога и да реша, че щатите ще го гътнат този ще обвинят руснаците и ще получи чудесен повод за скандал да си чешем езиците една година с него.Иначе като предател заслужава точно това.
7
1
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Ми аз си мислех, че е ГРУ, но от теб разбирам че не съществува. Е, явно си запознат...
6
1
 
9
 
! Отговори
Втора легия преди 4 години
ДГД сащ, ссср и всички скапани предатели по света.!.
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега САЩ ще го свитнат, защото вече не им е полезен жив, а мъртъв ще им е, като обвинят Русия и ... всичко е точно!
4
5
 
8
 
! Отговори
До 2 още преди 4 години
Не ГРУ а КГБ, то още съществува но не се говори за него