Путин: НАТО навлиза в космоса, това е обезпокоително

Алиансът наближава руските граници, смята руският президент
22 ное 2019 18:10,
115
Путин: НАТО навлиза в космоса, това е обезпокоително
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви в петък, че е обезпокоен от разширяването на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) на Изток и от тенденциите да се произвежда военно оборудване, което може да бъде разположено в космоса.

Още по темата

Той също така отбеляза, че през последните пет години НАТО е наближил бързо руските граници, предава БНР.

"Водещите държави в света активно усъвършенстват нападателното си въоръжение. Така нареченият ядрено-ракетен клуб, както всички знаете, нараства като брой", посочи Путин и добави, че Русия е под сериозна заплаха и че един от факторите за световната несигурност е оттеглянето през тази година на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег (INF).

В четвъртък и говорителят на външното министерство Мария Захарова коментира, че Русия е притеснена от плановете на НАТО да определи Космоса като свое "оперативно поле за действие".

Руските притеснения са в отговор на прието по-рано през седмицата решение на НАТО да добави Космоса в списъка на своите оперативни полета, заедно с въздушното, морското, сухопътното и електронното пространство.

"Това е историческо решение", заяви в сряда генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг и добави, че Космосът присъства в нашето всекидневие и е съществена част от силите на НАТО за възпиране и отбрана. По думите му в Космоса са разположени средства, свързани с насочването, разузнаването и засичането на ракети. Столтенберг обаче уточни, че алиансът няма да въоръжава Космоса. Той поясни, че целта е осигуряването на защита за техническите средства, изведени в орбита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не стана ли за пенсия?
97
10
 
17
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Русия има официално въздушно-космически войски от сума време.Пак НАТО им е виновно
96
17
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Ами като плашите света с ново оръжие всяка седмица , така ще бъде. Никой не може да се е.ба..ва със САЩ.
95
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
две руски ракети и нито нато нито сащ ще останат,само bul-stan ще остане :-D
94
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та Путин отдавна си има "космически войски",...защо му е обезпокоително !?
93
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е Путин да консолидира руския народ срещу световната неправда. Оттам нататк, анексии, погроми, мизерия в страната: всичко минава, даже по-тъпите руснаци и ще си го искат, защото така "пазят руското". А това че съвременното руско е без канализация ... кой ще мисли за това, когато мужика решава световните проблеми.
92
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 94 !В голяма проамериканонатовска заблуда си ! Китай е номер едно вече и в военната сфера а Русия е след него . САЩ са извън класацията
91
14
 
8
 
! Отговори
! преди 4 години
САЩ е световният хегемон и има право да влиза и излиза където си иска. Русия, Китай и другите НЕ, те са длъжни да се съобразяват с това, харесват не харесват ще с е съобразяват.
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 90Ако погледнем от другия край на лопатата !Джоб е нещо като З а дни К на руски, Майка е Потник !Не виждам смисъл в това което си изхвърлил в публичното пространство !?!
89
7
 
9
 
! Отговори
Курти преди 4 години
Забелязал съм, че ако напишеш *** или някоя друга неприлична дума те цензурират със звездички. Ето така ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли защо е така ?
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНато ще използва космоса за военни цели !!!!!!Но овчата маса не го взима под внимание !..Че те и сега използват сателетите за следене и военни цели,каква ще е разликата?
87
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нато ще използва космоса за военни цели !!!!!!Но овчата маса не го взима под внимание !
86
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние война с руснаците не искаме,нито война в Европа искаме,престанете с глупостите си,малко ли ви беше ВСВ?НАТО се чудят как да оправдаят средствата и да искат още средства за война и лични облаги+измислени врагове,за да оправдаят съществуването си,но хората не искат конфликти,а искат здравеопазване,образование,мир и социална дейност!
85
15
 
16
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
До додо до Хан КрумМиличкото ми то русогъзолизче - извади си главата от там където и слънчето не огрява бащицата император и погледни света с очите си, помисли със главата си ако все още не са ти го изсмукали влъхвите от Позитано. Турците не са си платили и стотинка а позволиха на рашките срещу огромни такси да си прекарат газопровода през тях. Американците размазаха рашките в Сирия и *** не посмя да пусне ракетите щото щеше да се види, че за нищо не стават. милото ми то русогъзолизче.
84
18
 
11
 
! Отговори
до 83 преди 4 години
Я, си извади пръстите от контакта.Каква Хага те гони,най -напред военнопрестъпниците Тони Блеър и Джордж Буш с Колин Пауъл ,чак тогава ще стигнем до Путин! Нито САЩ, нито РФ признават съда в Хага!
83
11
 
14
 
! Отговори
До 83 преди 4 години
ПутяЗатова ли излезе от Женевската конвенция за защита на мирните жители по време на военен конфлик? За да не му се търси отговорност за бомбандировките на болници и училища в Сирия? Или за действията на главорезите от ЧВК Вагнер в Африка? Помнете, военнопрестъпника Путин ще бъде съден един ден в Международния съд във Хага освен ако преди това не налапа дулото на личния си Валтер ППК както направи кумира му Хитлер.
82
17
 
9
 
! Отговори
додо до Хан Крум преди 4 години
На дядя Вова не му трябваше втори фронт с Ердоган,той си плати скъпо и прескъпо за гяволъка си за самолета и посланика!Що се отнася до ЧВК Вагнер ,МОСАД излезе с истината за случая .Един руски войник не е имало там, убити са 41 опълченци и 12 души от СА. Ако беше редовна руска войска смяташ ли ,че ще я оставят без въздушно прикритие?Ще оставят Апачите и АС-130 да си разиграват коня при наличието на ТОР-2М и Су-35!!!Знам ,че НАТО си подвиха опашките когато Герасимов им се озъби!Бъзльовци са!
81
10
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Русия няма как да овладее космоса,но има технологията да го направи ничий за стотици,че и хиляди години,ако се наложи.Не е скъпо въобще.
80
14
 
11
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
До додо до Хан КрумДодо - "гаки" на северомакедонски е ***. Употребих думата на шега като си сповних са споровете там за една статуя на Прометей дето беше първо бе "гаки" пък после и монтираха "гаки" за да не скандализирали шиптърките. Пък на Жужи не му стиска да направи нищо само се дуе. Турците му свалиха самальта а той само спря да им купува временно доматите. Убиха му посланника - е и кво - нищо. Американците му изпепелиха половината войници в Сирия и кво? нищо. Бъзльо си е жужи, бъзльол
79
5
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Всъщност повече прилича на Алекс Мърфи в Робокоп