Путин: НАТО навлиза в космоса, това е обезпокоително

Алиансът наближава руските граници, смята руският президент
22 ное 2019 18:10,
115
Путин: НАТО навлиза в космоса, това е обезпокоително
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви в петък, че е обезпокоен от разширяването на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) на Изток и от тенденциите да се произвежда военно оборудване, което може да бъде разположено в космоса.

Още по темата

Той също така отбеляза, че през последните пет години НАТО е наближил бързо руските граници, предава БНР.

"Водещите държави в света активно усъвършенстват нападателното си въоръжение. Така нареченият ядрено-ракетен клуб, както всички знаете, нараства като брой", посочи Путин и добави, че Русия е под сериозна заплаха и че един от факторите за световната несигурност е оттеглянето през тази година на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег (INF).

В четвъртък и говорителят на външното министерство Мария Захарова коментира, че Русия е притеснена от плановете на НАТО да определи Космоса като свое "оперативно поле за действие".

Руските притеснения са в отговор на прието по-рано през седмицата решение на НАТО да добави Космоса в списъка на своите оперативни полета, заедно с въздушното, морското, сухопътното и електронното пространство.

"Това е историческо решение", заяви в сряда генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг и добави, че Космосът присъства в нашето всекидневие и е съществена част от силите на НАТО за възпиране и отбрана. По думите му в Космоса са разположени средства, свързани с насочването, разузнаването и засичането на ракети. Столтенберг обаче уточни, че алиансът няма да въоръжава Космоса. Той поясни, че целта е осигуряването на защита за техническите средства, изведени в орбита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
8
 
! Отговори
Заралия преди 4 години
Всичко, което въшяците се заканват, че ще имат, нормалните държави го имат отдавна.
57
4
 
5
 
! Отговори
ВоваХибридков преди 4 години
Не ми харесват мисите на НАСА до няколко близки астероида. Току виж след няколко години тези неща започнат да ни падат на главите а американците само да вдигат рамене в недоумение.
56
4
 
4
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
с какво навлиза бе бат Владо... с талиги ли... отде двигатели???
55
11
 
10
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Нищо ново под Слънцето. През 80 години Америка по времето на Рейгън обяви т.н. Звездни войни, изтощи СССР, излъга Горбачов и СССР се разпадна. Днес нещата са много по различни: Путин не Горбачов и Китай не е незначително икономическо и военно джудже. Този път Запада ще види дебелия край на тоягата.
54
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 48 Преди повече от десет години американците тестваха точноста на лазар от спътник с мишена в Австралия,китайците също имат този боен лазар още преди да се появи безаналоговия руски!
53
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новият МиГ-41 ще може да оперира в близкия Космос. Никой няма такъв самолет! С-500 също е проектирана за бой в близкия Космос. Те добре се подготвят за война в Космоса. Безпокои ги само Boeing X47, но ще му намерят цаката!
52
4
 
12
 
! Отговори
Владо Путката преди 4 години
Навлизат прасе фашистко, навлизат...Сам си го изпроси.
51
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 4 години
До АнтонВсички руски а преди това съветски космонавти носят лично оръжие...
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едни навлизат в космоса, докато други вече отдавна са навлезли в канала на историята и чакат с разтреперини *** кога първите ще ги отмият с мръсната вода. Такъв е живота!
49
6
 
5
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Неповторим ! Братушките от години имат въздушно космически сили , но ако НАТО тръгне натам, веднага трябва да взимат мерки!
48
1
 
1
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Вие в кой университет сте учили за тези платформи? Защото ,ако сте чели само в нета е безпредметно да водим диалог!
47
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Джедай МастърХкрементче, сериозно ли намираш, че да напишеш Рушия е смешно? Само много примитивен индивид може да се радва на такава словестна полюция. Джедай, Междузвездни войни - ясен си!Колкото до лазерите, руснаците Прохоров и Басов са ги измислили и даже имат Нобелова премия за това. Бойният лазер "Пересвет" е вече в поделенията. И тук изпревариха американците, другите мишки не ги броя въобще!
46
5
 
3
 
! Отговори
Антон преди 4 години
АлкашитеНе са се спирали да тестват оръжия в космоса още от времето на СССР. През 80-те години на миналия век две от космическите станции Салют са били оборудвани със 23-мм авиационно оръдие. Знам звучи смешно но всъщност тази идея работи и дори успяват да унищожат няколко цели в Космоса. Отделно първия товар на ракетата Енергия (при следващия си полет извежда Бураан в Космоса) е лазер с военно предназначение Скиф. Заради грешка в извеждането Скиф пада в океана само след една обиколка.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предишните две статии с Путин нямаше нищо военно,поучаваше ни нещо за Евросъюза,та се обезпокоих,че не бди ,какви ги вършат враговете на Русия!Нейсе излъгал съм се,хвърлил е едно око и нагоре и е мернал НАТОВските намерения!Сега ще нареди на Шойгу да задейства безаналоговото ПВО Космоса ще се види тесен на НАТОвци!
44
3
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 4 години
Затова ти си много сложен!
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 28Имаш интернет - не бъди мързелив, търси, чети, учи се, инфото не е скрито за никого приятелю. Лекции на готово в университета.
42
4
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
В НАТО произвеждат платформи за дамски обувки,за войници с дълги коси.
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин печели рейтинг когато се репчи, но като започне да се прави на селка врачка, хората разбират колко е елементарен.
40
6
 
9
 
! Отговори
Правят се на шушумиг преди 4 години
Путин ясно ви казва, че го нервите и ще заиграят шамарите.
39
3
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
Я ни разясни какви "платформи" имат НАТО и какви и колко носители произвежда РФ?