Путин: НАТО навлиза в космоса, това е обезпокоително

Алиансът наближава руските граници, смята руският президент
22 ное 2019 18:10,
115
Путин: НАТО навлиза в космоса, това е обезпокоително
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви в петък, че е обезпокоен от разширяването на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) на Изток и от тенденциите да се произвежда военно оборудване, което може да бъде разположено в космоса.

Още по темата

Той също така отбеляза, че през последните пет години НАТО е наближил бързо руските граници, предава БНР.

"Водещите държави в света активно усъвършенстват нападателното си въоръжение. Така нареченият ядрено-ракетен клуб, както всички знаете, нараства като брой", посочи Путин и добави, че Русия е под сериозна заплаха и че един от факторите за световната несигурност е оттеглянето през тази година на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег (INF).

В четвъртък и говорителят на външното министерство Мария Захарова коментира, че Русия е притеснена от плановете на НАТО да определи Космоса като свое "оперативно поле за действие".

Руските притеснения са в отговор на прието по-рано през седмицата решение на НАТО да добави Космоса в списъка на своите оперативни полета, заедно с въздушното, морското, сухопътното и електронното пространство.

"Това е историческо решение", заяви в сряда генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг и добави, че Космосът присъства в нашето всекидневие и е съществена част от силите на НАТО за възпиране и отбрана. По думите му в Космоса са разположени средства, свързани с насочването, разузнаването и засичането на ракети. Столтенберг обаче уточни, че алиансът няма да въоръжава Космоса. Той поясни, че целта е осигуряването на защита за техническите средства, изведени в орбита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
10
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
На снимката, в долната част на ухото, как си личи колко са опъвали лицето на джуджан в пластичната хирургия, за да младее. Прилича на Лорд Волдемор от Хари Потър.
77
11
 
13
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
До 888Сигурно не си чувал,че двигателите са на Прат енд Уитни.Имало е търг и руснаците са дали най-ниска цена.Просто сглобяват ракета с американски части.Все пак САЩ са 100 години пред Русия във всичко.
76
11
 
8
 
! Отговори
додо до Хан Крум преди 4 години
Хане,който прави, той и чупи.Това е нова технология всичко става! *** каки носят други ,англосаксите да не им личи кафявото отзад. Кафявото в главите им обаче е по опасно! Това е проблема и дядя Вова точно това казва!Война на тяхна територия руснаците повече няма да допуснат. Нали си наясно,че ще горим като факли всички заради няколко простака които си мислят ,че света почва от тях!
75
4
 
6
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
Е..Той и Космоса бил на Русия..пардон на Македония.
74
13
 
13
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Кремльовския гном пак ожълти гаките от страх. Ми нали имаш уж хиперзвукови ракети, изтребители дето уж летяли в космоса и още нам кви си оръжия чудо. Ама нали жужи има добри аниматори то "супер оръжията" му ще си останат само във вид на аничационни филмчета. Щото видяхме резила със супер танка Армата дето се разпадна пред очите на бащицата и два влекача не можаха да го изтеглят от там. Пък наскоро и ракетата му с ядрен двигател взе, че изби създателите си. Какво да си говорим - хубаво ама руско
73
12
 
9
 
! Отговори
До Анонимника 70 преди 4 години
СТози човек е мъжкар - язди кон, плува в ледени води, маркира усурийски тигри, лови риба, кара Су-27, спуска се с миниподводница в Балтийско море и с батскаф - до дъното на Байкал, има черен пояс по дзю-до и т.н.Освен това прави бебета. Е, не пие повече от чашка вино по разни случаи.Другарува с големи интелектуалци, ще спомена само Валери Гергиев, Анна Нетребко, Никита Михалков. Ама ти като не знаеш кои са те! Смешен и жалък си
72
7
 
6
 
! Отговори
до 70 преди 4 години
Та, с какво ще го "бочат" с приказки в конгреса ли смятат да го уморят? Не, ще му пуснат терминатора от Холивуд ли? Жалко ,че и Р.Рейгън почина ,че да го уплаши със "Звездни войни".Ъхмм!
71
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредна Ам. пропаганда,страхът ко не прави
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 65Нещо много са ти занижени цифрите с изключение на заплатата!В Русия има ЕПИДЕМИЯ от СПИН ,2млн. са заразените ,разбира се власта признава 1,1млн.Средна заплата в Русия около 500$ ,има региони където е1-1300$,Ямал,Якутия,Чукотка,Камчатка,Москва,Петербург,има региони Саратов,Воронеж,Кавказ,Волгоград,където е 200-350$.А и не е редно да сравняваш Русия с България!
69
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЖУЖАКА е оцапал кюлотите, досега рекламираше руското "оръжие", хиперзвукови ракети, автономни подводници и смешни роботи.... Обаче сега ще са му нужни доста мокри кърпички за дир.ника му пенсионерски. Защо му трябваше да се прави на мъж тоя женчо???!!? Даже излезе демонстративно от договора за ракетите със среден обсег, сега се сети, че няма топки - а му е останала само ваджайната.... Много ше го бочат хАмерите....
68
3
 
3
 
! Отговори
до 67 преди 4 години
Не, вози ги,защото ха са хвръкнали ,ха са гръмнали!Страх ги е от високото!
67
12
 
11
 
! Отговори
Тъжната Реалност преди 4 години
АлкашитеСе носят по инерцията от наследството на СССР. Още дълго ще си летят на старите Союз-и модел 1967, ще си модифицират танковете Т-72 (имат 20 хиляди, да ги хвърлят ли?), ще си летят на Су-30, 34, 35 (до един модификации на съвецките Су-27) и т.н. Е разбира се на парадите ще се тупат в гърдите с Т-14 Армата, Су-57, и разни Кинжали и Буревестници но пари за масово превъоръжаване няма а това ще бъдат единични бройки сглобени на ръка и дялани с теслата.
66
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 64От 10 години Путин е таксиметров шофьор на американски космонавти, за да изкара някой лев, защото иначе трябва да закрие "космодрума"
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин защо се притеснява, нали "космическите воски" чакат НАТО в засада, скрити зад Месечината!
64
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия досега от спин за заболели 860000 човека, като от тях са починали 150000, а на година новите случаи са 60000. В САЩ са доста повече. Само новите случаи са над 100000 на година. Средната нетна работна заплата в Русия е по-висока от българската и е около 1200 лева.
63
12
 
8
 
! Отговори
888 преди 4 години
От 10г. РФ возят и връщат от космоса великите американци и европейци до МКС като торби!Та сега от НАТО се събрали на селска сбирка и решили да плашат Ваня с дървено ножче!Хи хи хи ,засмя се графа на развален испански!Я ,бегайте у лево!
62
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиците заели се да управляват цивилизовани държави правят изказвания по социално-икономически теми,анализи,въпроси за външната политика и много рядко по военни въпроси!Джуджи понеже много е управил Расия,и тя се развива и цъфти всяко второ изказване е за ракети,самолети,военни операции,заплахи към съседи и НАТО!Този наистина не е добре,и ще доведе Русия до нова революция и разпад!
61
2
 
8
 
! Отговори
Вова от Задалкашието преди 4 години
Суперджет-100, Лошарик, Буревестник...Москвич, Лада. АлкашитеСа технологични гении.
60
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 56Абе вие русофилите, като кажат, че руския Гулаг е гол у вода и веднага вадите Китай като овчарска гега.Не разбрахте ли, че Китай е първия, който може да се възползва от разпадането на империята на злото.
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на Мистър Джуджин редовно му навлиза турския му колега... ама някъде другаде му навлиза...