Правителството на Русия подаде оставка!

То ще работи до сформирането на нов кабинет
Обновена: 15 яну 2020 21:50 | 15 яну 2020 16:01, Елка Василева
417
Правителството на Русия подаде оставка!
Снимка: БГНЕС

Правителството на Русия подава оставка, заяви премиерът на страната Дмитрий Медведев.

„Тези промени, когато те бъдат приети, по всяка вероятност, и това ще бъде направено след обсъждане, както това беше казано, те ще внесат съществени промени не само в редица текстове от конституцията, но и като цяло в баланса на властта, изпълнителната, законодателната, съдебната власт“, каза премиерът на среща на министрите с президента Владимир Путин.

„В този контекст е очевидно, че ние като правителство на Руската федерация, трябва да предоставим на президента на нашата страна възможност да приеме всички необходими решения и в тези условия смятам, че беше правилно съгласно чл. 1,7 от конституцията на Русия правителството на Руската федерация в настоящия му състав да подаде оставка“, добави Медведев.

Още по темата

От своя страна Путин помоли правителството да изпълнява задълженията си до сформирането на нов кабинет.

Путин също така съобщи, че възнамерява да въведе длъжността заместник-председател на Съвета по сигурността на Русия и предложи тя да бъде заета от Медведев.

По-рано в годишното си обръщение към парламента и политическия елит президентът Владимир Путин обяви, че иска да даде на парламента повече власт чрез конституционна реформа. Освен всичко друго депутатите трябва да определят премиера в бъдеще.

Също така критериите за кандидати за президент трябва да бъдат затегнати. Въпреки това Путин възнамерява да се придържа към силната президентска система. За тази цел той ще предложи референдум за конституцията.

В речта си Путин предложи промени в конституцията, засягащи преразпределяне на правомощията между президента и останалите институти на властта.

Критиците обвиняват Путин, че работи за това как да се задържи на власт след 2024 г., когато мандатът му като президент приключва и той трябва да се оттегли съгласно конституцията.

Настоящият състав на правителството е сформиран през май 2018 г. Дмитрий Медведев е начело на руското правителство от 2012 година. Така той стана абсолютен рекордьор в най-новата руска история по продължителност на поста премиер – над 7 години и 8 месеца /2 808 дни от момента на утвърждаване на поста на 8 май 2012 година/.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
4
 
2
 
! Отговори
ръцете долу от терор преди 4 години
Съюз и балканска конфедерация с майка Турция! - страшилище за Европа!
304
1
 
3
 
! Отговори
Чернишевски преди 4 години
ЭТО МРАК!!!!!!!!!!
303
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До злорадстваме 335 Защо нищо не пишете и коментирате за Брекзит?В САЩ това е една от основните дискутирани новини от вчера.Тук 9/10 от статиите за Русия и Путин. Да не би да сте станали част от Русия и аз да съм пропуснал това Важно Събитие?
302
1
 
3
 
! Отговори
Вярно е преди 4 години
Вярно е за помощите за първо дете, второ и трето. Украйна, която толкова беше потъпкана милата, сега пак въвежда субсидирането. За 3-то дете дават над 10 000 евро. Всички деца имат детски. Не знам защо в България работещите българи са дискриминирани. Това е геноцид. Все повече се убеждавам, че не си заслужава тук човек да остава. Прекалено са алчни и българофоби нашите управници. Колко трябва да откраднеш, за да се наситиш?
301
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама проституираш тук Олга не в роднияти ти руски свинарник Толлова за качеството на живот ...
300
3
 
3
 
! Отговори
злорадстваме преди 4 години
Убедена съм, че качеството на живот в Русия е по-добър от България, ако говорим за нации, а не отделни примери. В България мизерията расте ли расте. Кажете ми какво е изградено през последните 10 години качествено, нищо. Колко щяха нещата да се по-добре ако не крадяха така безобразно. Нашите комунисти, които така себе си не наричат, са по-долни от руските.
299
0
 
1
 
! Отговори
Начи преди 4 години
Нинова е опасна работа!Само тя го е уредила това!
298
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спри да мислиш не ти се одава То ако можеше журналис на минимална заплата в петостепено сайтче ли щеше да си
297
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
323- ТИ ЗАЩО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ТУК ИМА РУСОФОБИ, ТУК ИМА САМО РУСОФИЛИ- ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СМЕ РУСОФИЛИ, ГЕРМАНОФИЛИ, АНГЛОФИЛИ, КИТАЙФИЛИ, ИНДИФИЛИ- ТУК В БГ ФИЛИМ ВСИЧКИ. ЕЙ ТАКИВА СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАМЕ ВСИЧКИ НАРОДИ- ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ И СЕ СПРИЯТЕЛЯВАМЕ С РАЗЛИЧНИ ГРАДОВЕ ПО СВЕТА- ВЕЧНА ДРУЖБА, ВЕЧНА ДРУЖБА.......БКП, БКП, КПСС, КПСС, ДА ЗДРАСТВУЕТ ТАВАРШ СТАЛИН, ТАВАРИШ ЛЕНИН, ТАВАРИШ ЧЕРНЕНКО...И ТАВАРИШ ***
296
1
 
8
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 години
Путин щял да си сменя пола отново зада стане първата дама на русия
295
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
"*** ите " турци -още са достум с Русия !!! Китай няма нищо общо с РФ !!! Японците се отказват от предоставените им огромни територии в Сибир !!! На Путин му остана само арабския свят и 95 % от Либия -незначителна част от Латинската и 70% от Африка !!!!
294
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огладня им гъзеца и пак почнаха перестройките Нямат бъдеще и го знаят
293
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
рускините отново ще поевтиняват
292
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СССРТечна дружба!
291
5
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
В путиновия рай минималната заплата е 320 лв., а пенсията 145 лв. Другото са лъжи и груба руска пропаганда. Ежедневно се самоизбиват, падат блокове, самолети, абе мамата си трака:))))))))))))))))))
290
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
джуджа кога ще я препарират че улянов нещо се вмириса ?
289
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията трябва да е озаглавена "Путин поиска да си направи рокадите, които да му разчистят пътя към нов мандат"Дерзайте, другарЕ!
288
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилчета, що така бе, вашите хора от Иран крият черните кутии и не ги дават на Украйна. Били много повредени, сякаш те ще ги поправят и след това ще си изпълнят обещанието към Украйна. Явно че тоя от снимката отляво се е намесил, дори предполагам че е взел и черните кутии с цел да ги унищожи. Всички следи за това нарочно убийство на 176 души водят към Москва.
287
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 320Теб какво ти дреме за рашките? Ааааа, ясно.
286
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука няколко фарфалаци с умни калпаци дрънкат по цял ден глупости за Русия и то все дни и същи, ха ха ха, господи, кога ще си прибереш вересиите