Подводниците, които могат да унищожат света за 30 минути

Три от тези военни машини са руски, а две са американски
30 яну 2020 22:00, Елка Василева
69
Подводниците, които могат да унищожат света за 30 минути
Снимка: архив, БГНЕС

Списание „National Interest“ посочи петте подводници, които могат да унищожат света за 30 минути. Три от тези военни машини са руски, а останалите две са американски.

Авторът на материала е съставил списък на атомните подводници, които вече са на въоръжение във Военноморския флот на Русия и Военноморските сили на САЩ или скоро ще бъдат въведени в експлоатация.

В материала се подчертава, че по-старите образци от типа на съветските подводници от проекта 941 „Акула“ не се разглеждат, тъй като повечето от тях са изведени от въоръжение.

В класацията са включени подводниците от проекта 955 „Борей“, наречени от изданието „най-тихите подводници с балистични ракети“, както и подводниците от проекта 667БДРМ "Делфин" и подводниците от проект 885М "Ясен-М".

Последните според автора на материала могат да стигнат на 2 000 километра от източното крайбрежие на САЩ и от това разстояние да поразяват цели включително до Големите езера.

От американските подводници в класацията се оказват подводниците от типа „Охайо“ и новите подводници от типа „Колумбия“, строителството на които се очаква през следващата година, а постъпването на въоръжение – през 2031 г.

Изданието отбелязва, че някои от подводниците в списъка са толкова мощни, че една от тези бойни машини ще е достатъчна, за да „превърне в радиоактивна пепел“ 288 цели с размерите на един град.

„Всъщност тези машини и тяхното бойно снаряжение биха могли да унищожат цивилизацията за по-малко време отколкото е нужно да си поръчаш пица – в случай, че започне трета световна война“, пише в материала, цитиран от РИА Новости.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: САЩРусияподводници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
23
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
"Унижожението" винаги било част от стратегията на Матушката на нашенските *** ... раССия вече загуби една "студена война" и в момента се е окопала в канавката си, оградена от останалия свят със санкции, контрасанкции и противоракетни щитове ... Какво друго и остава освен да плаши гаргите с "космическите си войски" и гларусите с подводните си консервни кутии ... Всички знаят какво е състоянието на бензиновата и икономика ... !!!
29
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РИА Новости отново плаши света с унищожение и превръщане в радиоактивна пепел.
28
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Три руски, който са нови или модернизирани и ва въоръжение. Двете американски - едната от 80те години..., другата щяла да бъде евентуално построена през 2031 г....."-------------Обърни внимание на отвратителния превод на статията на реномираното списание.National Interest посочи петте типа (проекта) подводници, а не отделни субмарини.Това са подводниците от проекта 955 Борей, от проекта 667БДРМ "Делфин" и проект 885М "Ясен-М". Също от типа Охайо и от тип Колумбия (бъдещи).
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе по-добре да не го унищожават.
26
3
 
25
 
! Отговори
Морски преди 4 години
Всъщност, статията изглежда е написана от поредния главанак, който не е ходил в казарма, но е въртял дупе по дискотеките в Студенски град. После да не се чудим защо като ги избираме, и са такива майкопродавци, така са възпитани - да въртят дупетата - а към тоя, а към ония, па кой го отцепи, берекет вересим
25
19
 
19
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Ехаааааааа!! Как сериозно звучи само "източника" , а?! National Interest!! Американско списание сиреч. Американско ама друг път! И децата знаят, че това списание се спонсорира и управлява от Масква.Типична хибридна статийка.
24
1
 
9
 
! Отговори
поизостанал преди 4 години
Е хубава работа!!! Другите какво блеят!!! Я бързо да направят още десетина, че само с пет за къде сме
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да горят в ада и едните и другите.
22
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПатриотТва че можеш (все още) да вариш незаконно ракия и да претакаш зелето в мазето не те прави "свободен човек, а не роб", тъй че се благодари да не ти дойде до главата да разбереш ако руснак ти стъпи на врата какво ще е.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отесня планетата,ще трябва нова да се търси...
20
20
 
13
 
! Отговори
hmn преди 4 години
риа новости гледа да превъзбуди голия, бос, измръзнал, пиян руски мужик с военна мощ! Докато Путин прави маневри да допревърне Русия в Северна Корея.
19
11
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
На мен наклон никой не може да ми дава за каквото и да е защото съм свободен човек а не роб, въпрос на ценности :)!
18
15
 
9
 
! Отговори
Anon преди 4 години
И като заличиш фащ кой ще ти дава наклон на живота? Китаец? Руснак? Глупчо...
17
18
 
33
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
ФАЩ трябва да бъде заличен за да има мир и разбирателство по света!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я се не притеснявам ,яле те Мъск ще ни заведе на Марс!!!
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е скоро 2031?Иначе е по-добре да няма такова оръжие, но има. Някъде четох, че една от новите руски може да унищожи половината земно кълбо, което си е стряскащо ако е вярно.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе стига сте се хвалили!За 30-сет минути може да бъде унищожен света, а за колко могат евентуално да го създадат отново. Могат ли вашите ракети друго освен смърт и разруха!
13
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Три руски, който са нови или модернизирани и ва въоръжение. Двете американски - едната от 80те години..., другата щяла да бъде евентуално построена през 2031 г.....
12
1
 
24
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
И това е голяма гордост че сме създали такива оръжия? Единственият свят който познаваме, и планета която имаме..
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До :-)И като се събуди, краката отвити и прозореца отворен.