Портрет на Путин в асансьора: Какво е истинското мнение на руснаците?

Башир Дохов решава да се пошегува, но и да провери дали народа обича лидера си
12 фев 2020 21:00, Нели Христова
81
Портрет на Путин в асансьора: Какво е истинското мнение на руснаците?

Какво наистина мислят руснаците за Путин, когато никой не ги снима и въпросът не им е зададен от журналисти? За да разбере, блогърът Башир Дохов поставя портрет на лидера в асансьор в московска жилищна сграда, а над него – скрити камери. И въпреки твърденията, че Путин има одобрението на 69% от народа, повечето от коментарите им никак не са ласкави към президента.

Дохов оставя камерата да работи три часа, а част от епитетите по адрес на портрета на Путин са "ужасно“, "лудост“ и "какво по дяволите“.

Един възрастен гражданин възкликва: "Вече напълно откачиха“, поглеждайки портрета. След него в асансьора влиза по-млад мъж, който не приема картината по-добре, казвайки: "Каква комедия“.

Когато три жени влизат в асансьора, по-възрастната от тях възкликва: "Какво по дяволите?“. Другите две също не са впечатлени. Едната казва: "Някой задник го е сложил тук“, а другата предполага, че в очите му има камери, за да ги следи.

По-късно още две жени стават жертви на шегата, но те не могат да спрат да се смеят и дори подигравателно казват на портрета "Добър вечер“. 

След като изругава, друга жена покрива устата си с ръка, сякаш осъзнавайки, че може би не трябва да изрича това в присъствието дори и на образ на Владимир Путин. Но след това решава да се пошегува и се покланя пред портрета на лидера. "Това е отвратително“, казва друга жена.

Възрастната дама с кученце първо възкликва: "Кой е сложил това тук?“, преди да допълни: "Какъв кошмар“. Друга жена първо проверява дали нещо не се крие зад картината, преди да каже: "Шегуват ли се? Това истина ли е?“
Последният човек, който използва асансьора, се взира в портрета на Путин мълчаливо, а на излизане от него мърмори тихо "глупости“.

Башир Дохов е категоричен, че не се притеснява, че след шегата си ще бъде арестуван. Той не вярва, че ще има някакви проблеми с властите. Запитан какво мисли за отношението на гражданите към Путин, той отговаря: "Главно то е негативно. По-лошо е отколкото преди година. Сега вече има и агресия. Коментарите във видеото ми го показват доста добре.“

Той признава, че неговото лично мнение за Путин също е негативно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не пробвате да сложите портрет на Бойко Борисов в тоалетната напримерАми ето ти идея - давай, известен ще станеш :)И реакцията не е на идеята, просто хората казват това, което мислят, защото смятат, че никой не ги наблюдава. Кой знае как им се е свил стомаха, като са разбрали, че е имало камера :D
44
3
 
14
 
! Отговори
Ю брееее, ръч! преди 4 години
Башир що не си ходи откъдето е и да гледа овцете?
43
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според спциологически проучвания почти 90% от българите обичат Евросъюзът, 85% считат че Бойко Борисов е божество и 95% от българите считат че двойното им обедняване след въвеждане на еврото е нещо хубаво.70% от запутаните казват че Бг трябва да приема дори химически и радиоактивни отпадъци и да ги складира навсякъде не само да ги гори.90% от запитаните казват че никога не са живяли по добре.95%са за гей-паради дори денонощни, 80%казват че обичат ромите и бежанците е такива ми ти работи
42
16
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
На путинофилите портрета на Путин в асансьора действа като карикатура на Мохамед на ислямисти.
41
8
 
12
 
! Отговори
внимание,внимание: преди 4 години
Сега нашият Бойко ще си сложи портрет на краля Слънце само ще залепи неговавата си глава на мястото на кралската, във всички асансьори в жилищни сгради в София. Ако заседнете в асансьора може спокойно вместо неволята да викате Бойко,Бойкоооо
40
8
 
15
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
А каква ли ще е реакцията в американски асансьор на обикновени американци при вида на портрета на Тръмп...по- *** манипулация не можахте ли да измислите
39
16
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Абсолютна манипулация !Хората не реагират на Путин, а на идиoтската идея да се сложи негов портрет в асансьора.Реакцията е напълно нормална и показва, че руското общество е НОРМАЛНО.Що не пробвате да сложите портрет на Бойко Борисов в тоалетната например и да заснемем какви ще са реакциите йа българите ? ...Хайде, смелчаци, давайте ! :)
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пияница мистикНе бе... Не е важно. Това е за шарани като теб... :)) Ти да вярваш е номера, не кой какво е казал и дали е така.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста сериозен превод...Едната казва: "Някой *** го е сложил тук - Това на коя минута е, че не го видях?!За другите да не говорим...Та, за *** става. Той и да го види, пак няма да го разбере.
36
6
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
"Запитан какво мисли за отношението на гражданите към Путин, той отговаря: "Главно то е негативно."Това не е важно. Важното е, че нашите *** са лудо влюбени в него и му се кланят на иконата всяка вечер, нали другаре :)))
35
5
 
5
 
! Отговори
някой си преди 4 години
Що не пуснали другаря Навални в асансьора? Страх ги е било да не вземе от страх да свърши естествените си нужди в гащите,че да смърди ли? Можел е и няколко пъти да си удари главата. Като се замисля този асансьор може да се използва и като уред за мъчение. И да допишат отдолу портерта на Путин следното: @@@@ @@@@ Путин иска МИР и който НЕ го слуша отива в Сибир
34
2
 
6
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Абе журналисти днеска 3 статиии за Путин. Това заради 14 февруари ли е? От любов към него ли ги пишете?
33
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посрещнах гости руснаци. Докато се усетя бяха преполовили доместоса.
32
5
 
15
 
! Отговори
Абе тролчета преди 4 години
Не разбрахте ли, че вашия Путин е нещо като Ким Корейския лидер. Живеете в 19 век, а вие тролчета за едни пари сте готови да си навирите на всеки задните части.
31
2
 
9
 
! Отговори
Правилно преди 4 години
Нека няма място, което да не знаеш, че зоркото око на КГБ те следи.
30
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам височината на която го монтира, даже и дете може да го заплюе.Е, все пак се води законно избран, както и Меркелицата м/у другото, а на нея портрет - кога? Ай да не отварям уста за Клинтънските и Бушовските династии.Най-кухата съвременна дума - "демокрация", ха-ха.
29
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами почнете да поставяте портрета на Бойко по асансьорите и гледайте дали хората ще се задоволят само с такива коментари. Вероятно след няколко дни асансьора ще вони на урина, а портрета едва ще се вижда от плюенето върху него.
28
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали това е мнението за Путин или е мнението за ***-отщината, да поставят портрета му в асансьора. Естествено че ще е такава реакцията на подобно неадекватно действие. Представете си какво ще е мнението на американците, ако поставят портрета на Тръмп в асансьорите, тоалетните или на всяко друго място, където не е мястото на един портрет на президент.
27
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин все още има шанс да се оттегли докато е на върха. Оттука нататък траекторията е надолу. В бъдеще на Русия и трябва друг тип лидер.
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направи ми впечатление, че този руски асансьор е в завидно техническо и санитарно състояние.