Портрет на Путин в асансьора: Какво е истинското мнение на руснаците?

Башир Дохов решава да се пошегува, но и да провери дали народа обича лидера си
12 фев 2020 21:00, Нели Христова
81
Портрет на Путин в асансьора: Какво е истинското мнение на руснаците?

Какво наистина мислят руснаците за Путин, когато никой не ги снима и въпросът не им е зададен от журналисти? За да разбере, блогърът Башир Дохов поставя портрет на лидера в асансьор в московска жилищна сграда, а над него – скрити камери. И въпреки твърденията, че Путин има одобрението на 69% от народа, повечето от коментарите им никак не са ласкави към президента.

Дохов оставя камерата да работи три часа, а част от епитетите по адрес на портрета на Путин са "ужасно“, "лудост“ и "какво по дяволите“.

Един възрастен гражданин възкликва: "Вече напълно откачиха“, поглеждайки портрета. След него в асансьора влиза по-млад мъж, който не приема картината по-добре, казвайки: "Каква комедия“.

Когато три жени влизат в асансьора, по-възрастната от тях възкликва: "Какво по дяволите?“. Другите две също не са впечатлени. Едната казва: "Някой задник го е сложил тук“, а другата предполага, че в очите му има камери, за да ги следи.

По-късно още две жени стават жертви на шегата, но те не могат да спрат да се смеят и дори подигравателно казват на портрета "Добър вечер“. 

След като изругава, друга жена покрива устата си с ръка, сякаш осъзнавайки, че може би не трябва да изрича това в присъствието дори и на образ на Владимир Путин. Но след това решава да се пошегува и се покланя пред портрета на лидера. "Това е отвратително“, казва друга жена.

Възрастната дама с кученце първо възкликва: "Кой е сложил това тук?“, преди да допълни: "Какъв кошмар“. Друга жена първо проверява дали нещо не се крие зад картината, преди да каже: "Шегуват ли се? Това истина ли е?“
Последният човек, който използва асансьора, се взира в портрета на Путин мълчаливо, а на излизане от него мърмори тихо "глупости“.

Башир Дохов е категоричен, че не се притеснява, че след шегата си ще бъде арестуван. Той не вярва, че ще има някакви проблеми с властите. Запитан какво мисли за отношението на гражданите към Путин, той отговаря: "Главно то е негативно. По-лошо е отколкото преди година. Сега вече има и агресия. Коментарите във видеото ми го показват доста добре.“

Той признава, че неговото лично мнение за Путин също е негативно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на истината, мъж с бяло шарено яке, при влизането си в асансьора каза "Твойта майка"(Твоя мать):-))))
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Определено руснаците не обичат лидера си така както навремето не обичаха и Горбачов за когото западняците си умираха по обясними причини и Елцин и. т н . и тям подобни. Само не разбирам защо когато имаха възможност на изборите не го свалиха от власт? Само не ми казвайте че са ги принудили. Няма такова нещо. Наистина руската душа е странна. Така като се оказа и британската или по - скоро ирландската и шотландската. Страхът от чужда намеса или от промяна е по - голям от омразата. Това е.
3
13
 
8
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
А така, да не се отпускат, че утре като западняците няма да си знаят дори пола:)))
2
12
 
10
 
! Отговори
ГОШО преди 4 години
По съм любопитен какво ще е ако портрета е на Навални или на Собчак а може и на ония боркините за демокрация от пусирайт
1
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е вражеска постановка на ЦРУ, руснаците до крак са влюбени в Путин, досущ като българските русофили.