Наказателните лагери: Защо руските младежи се озовават там?

Група майки са подели борба срещу своеволията на властите
19 фев 2020 21:11,
151

Наталия Конон и синът й Даниел са се запътили към съда, за да окажат морална подкрепа на две момчета,  които са обвинени, че са нанесили ритници на полицаи по време на демонстрация през лятото.

Двамата младежи нееднократно уверяват, че са невинни. Присъдата обаче е ясна - наказателен лагер. Тази присъда ужасява семействата им.

Наталия е твърдо решена да помогне на тези хора, защото синът й е минал през такъв лагер. След един протест в Москва Даниел е пратен в затвора. Той извадил късмет и прекарал само месец в следствения арест.

"Други би трябвало да се чувстват виновни - съдиите, прокурорката, правителството. Вместо това днес страдаме ние - момчетата, които са тук, и родителите им", казва Наталия.

При неразрешените опозиционни протести в Москва през миналото лято властите прибегнаха до брутално потушаване. Руската политика постоянно говори за "революция", предава DW.

"Проблемите не могат да бъдат решавани в социалните мрежи или по площадите. Естествено, човек може да изрази публично мнението си, но това трябва да става в рамките на действащите закони, в противен случай страната ни ще се окаже в много тежка ситуация", смята премиерът Дмитрий Медведев.

Но недоволството е осезаемо.

"Онова, което се случи с нас, може да сполети всекиго. Борейки се за нашите деца, ние се борим за всички хора в Русия", казва Наталия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
8
 
! Отговори
до мразя Фащ преди 4 години
Интересно ако утре ти се отдаде възможност да живееш легално с нормална работа в Сащ и в Русия къде би предпочел...
29
13
 
16
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Русия ни освободи ФАЩ ни пороби ,ФАКТ!На пропаганда се връзват само плитките атлантически джендърски мозъци !
28
12
 
6
 
! Отговори
НФСБ преди 4 години
Малоумния си ти русняк задръстен, аз с очите си съм видял това, което пиша! А твойте локуми са на ИЩАРТАЗЗ или нещо подобно, А г н Симеонов е на светлинни години от *** ПУ, да не говориме за губернатора ( без портфейл) радев
27
12
 
11
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Руснаците са ограбени от Кремъл до сущ както нас,и те ненавиждат и се подиграват на Путин,представете си ако има честни избори във Русия как ще го изметат.Печалбите от продажба на руски природни ресурси не дотига до руските граждани,всичко отива във частни сметки а голямата гавра е ,че руската държавна армия бива пращана по света да защитава интересите на частната Газпром.Хората трябва да разберат ,че Русия не изнася нищо,изнасят го частните олигархични компании
26
5
 
11
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Тия ги обяснявай на Окупай Уолстриит дето ги попиляваха още на улицат, но кво да обясняваш на малоуменНФСБеец с лидер като тъпияВалерка.
25
6
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Слаба и постничка краварска пропаганда !Единственият ефект от нея е само още повече да напразя ФАЩ и *** :)!
24
16
 
7
 
! Отговори
НФСБ преди 4 години
Щатите за политически пристрастия никокго не пращат в затвора, камо ли да застрелят! Бил в Ню Йорк по време на анти Тръмп маршовете, такива обидни слогани носеха някои че да се засрами човек, но никой не им пречеше най малкотп самия Президент! В русия насилието е политическо за такава диктатура се борят и тукашните криминални феновена путин!
23
3
 
14
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Де ги тия лагере бе Дойчемойче? Да се радват че не ги стрелят като американската демократична полиция.
22
12
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Защото президент е Вова Путл.ер. Поне не ги разстрелват както би станало при един друг виден руски политик от грузински произход.
21
8
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Защото вече има Интернет и виждат как живеят на Запад.
20
5
 
9
 
! Отговори
Трогателно! преди 4 години
Трогателно. Сърцераздирателно, хартбрейкинг разби'ш'и! Добре че България избра правилната страна със САЩ!
19
5
 
13
 
! Отговори
И кво? преди 4 години
Русия е затънала в проблеми, спор няма. Но с такава долнопробна пропаганда само кефите русофилите. Я посочете държава, която не си е поставила за цел да се разпадне, но търпи неразрешени митинги и демонстрации, от които не са много крачките до масови безредици, хулиганско трошене на витрини и грабежи. Няма такава. Баба Джейн Фонда си правеше ежеседмични незаконни хепънинги пред Капитолия и полицията също толкова редовно си арестуваше участниците в тях. Учете се от Големия бял господар, хъ-хъ.
18
1
 
20
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
В САЩ за нападение на полицай колко дават, ако не го застрелят на място, разбира се???
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погледнете онзи дето преби малкото момиче дет се въртя насякъде клипа не заслужава ли такъв лагер и той!
16
4
 
12
 
! Отговори
Разчувствуван преди 4 години
Разчувствувах се от трогателната история за двамата невинни младежи и ми се насълзиха очичките. Предлагам като дойдат ефшеснайските да атакуваме Русия и да освободим двамата невинни младежи от путинските лагери!
15
3
 
9
 
! Отговори
Яжте преди 4 години
Хайде на храната за наивни и промити.
14
3
 
2
 
! Отговори
Бедна фантазията. преди 4 години
А в се сесере какви лагери е имало...
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи колят пуйките - за тази работа германци не се намират.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руският парламент гласува закона за Майчински капитал от над 13 хиляди лева за първо дете и още над 4 хиляди за второ. Капиталът ще се изплаща на семейства, в които след 1 януари 2020 година се е родило или е било осиновено първо дете и те ще получат по 466 хиляди 617 рубли (13 369 лева). В случай на раждане или осиновяване на второ дете размерът на помощта ще се увеличи до 616 хиляди 617 рубли (17667 лева).
11
4
 
9
 
! Отговори
Тревор преди 4 години
Тази информация от къде са я копнали?! Ако е вярно, ще е интересно от кое десетилетие е.