Наказателните лагери: Защо руските младежи се озовават там?

Група майки са подели борба срещу своеволията на властите
19 фев 2020 21:11,
151

Наталия Конон и синът й Даниел са се запътили към съда, за да окажат морална подкрепа на две момчета,  които са обвинени, че са нанесили ритници на полицаи по време на демонстрация през лятото.

Двамата младежи нееднократно уверяват, че са невинни. Присъдата обаче е ясна - наказателен лагер. Тази присъда ужасява семействата им.

Наталия е твърдо решена да помогне на тези хора, защото синът й е минал през такъв лагер. След един протест в Москва Даниел е пратен в затвора. Той извадил късмет и прекарал само месец в следствения арест.

"Други би трябвало да се чувстват виновни - съдиите, прокурорката, правителството. Вместо това днес страдаме ние - момчетата, които са тук, и родителите им", казва Наталия.

При неразрешените опозиционни протести в Москва през миналото лято властите прибегнаха до брутално потушаване. Руската политика постоянно говори за "революция", предава DW.

"Проблемите не могат да бъдат решавани в социалните мрежи или по площадите. Естествено, човек може да изрази публично мнението си, но това трябва да става в рамките на действащите закони, в противен случай страната ни ще се окаже в много тежка ситуация", смята премиерът Дмитрий Медведев.

Но недоволството е осезаемо.

"Онова, което се случи с нас, може да сполети всекиго. Борейки се за нашите деца, ние се борим за всички хора в Русия", казва Наталия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До путин е мъртъвА ве може и да си прав.Като гледам Сергей,не е оня Сергей който познаеаме с мотора да пъне Бузлуджа с Ленчето.Тоя е по охранен,с по голям деоптър на цайсите и дисагите му виснали.Не,не той а двойник който посреща жена му!
49
4
 
17
 
! Отговори
DW - фабрика за лъжи преди 4 години
Стига с тази примитивна пропаганда.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крим е еврейски. Въпросът е затворен
47
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимени защо некой требе "да работи в цру",за да има поглед върху нещата?НЕ изпростявайте толкова!..Не работете сами с/у себе си!
46
3
 
4
 
! Отговори
НФСБ преди 4 години
53 Мнооого кървища имаше във Франция много, всички гледаме ИЩАРТАЗЗ и верваме на Пу-
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
А пък жълтите жилетки във Франция , които ритаха и удряха полицаи се разминаха само с откъснати ръце и избити очи. Късметлии са , че живеят в демократична държава
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПросТоТо. Ти в ЦРУ ли работиш?
43
7
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ВСИЧКИ "световни величия" ИМАТ ДВОЙНИЦИ!!!..ВСИЧКИ!..Некои имат и "тройници",и "четворници"..Да не уточнявам...Обаче най-симпатичен беше ДВОЙНИКА на Клинтън,когато го докараха тук пиян до казирката..После наду сакса на сценатаА нашия "президентин"-комсомолско-партийния активист "петър стоянов",го чакаше като верно пуделче до стълбата на самолета,от която пияндето "Клинтон" така и не слезе.Но цялото пространство беше БЛОКИРАНО за ***.Не помните?..-Е,това е трагедията ви,аз немам вина.
42
3
 
9
 
! Отговори
истината преди 4 години
До фактите. И колко българи, "ограбвани" от ГЕРБ, бягат в Русия?
41
4
 
6
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Не Русия беше осъдена със няколко милиарда ,беше осъден Газпром и задължен да предоговаря цените,така ,че ако някой си мисли ,че Русия изнася нещо на някого ,жестоко е заблуден.Русия беше осъдена да плати 50 милиарда на юкос,както винаги съм казвал ,актива отива при олигарсите а пасива при клетите руски граждани
40
4
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До no freeman.О, ти сигурно не познаваш руснак , който иска да живее на запад, защото зомбираното ти обкръжение е такова. Но аз знам за милиарди, които не искат да стъпят в Русия, а мечтаят да живеят в онзи запад. Защо ли?
39
11
 
8
 
! Отговори
фактите преди 4 години
До ПросякЕ да , ама руския стандарт на живот е недостижим за средния българин , вкаран в робство и ограбван от герб !
38
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
за "стоенчо":-това долу е ЦИТАТ от "Под Игото"..
37
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До путин е мъртъвТИ да си жив,Стоенчо!..
36
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
да ви кажа честно,не съм очаквал такова СКОТОУМИЕ ,демонстрирано от ..незасегнатите от "африканската чума " елементи....и под "незасегнатите " имам предвид.."неефтанизираните"..
35
9
 
3
 
! Отговори
путин е мъртъв преди 4 години
путин отдавна е сменен с пионка.вероятно е мъртъв.2015 службите използваха момента когато путин беше в Швейцария за раждането на незаконното си дете да го заменят с послушен двойник.Вижте снимките - друга структура на лицето (подобна ,но друга), друга ушна мида. Новият путин определно има по-азиатски вид ,който не се дължи само на ботокса.Това е нещо което масово се знае в русия.Откакто смениха путин с двойник русия тръгна на зле - новият не се справя.
34
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
на диктатора гном тези не му минават.демокрацията в страната на пияниците е само теория.
33
4
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
айде ПАК Русия!!..Абе ей,обърнете внимание ПЪРВО на ФАКТА,че НАШИТЕ младежи БЯГАТ "на запад" КАТО ОПАРЕНИ !Оставете делото на руснаците НА САМИТЕ руснаци!!!..Смотаните гербомажоретки НЯМАТ НИКАКВО,ама никакво отношение към проблемите на рашъните!!!!.."КЪДЕ СМЕ НИЕ?"..-ТОВА Е ВЪПРОСЪТ!!!!!!!!
32
9
 
8
 
! Отговори
НФСБ преди 4 години
34 русия сама себе си не може да освободи, камо ли нас е " освобождавала", Америка от друга страна винаги е имала полза от свободна и независима България, която да е преграда за руската лудост на Балканите. Това е искал и Апостола, затуй го предадоха на " милостта" на Игнатиев еничарите " нашенски"
31
8
 
11
 
! Отговори
руските власти преди 4 години
руските власти са извратени патладжано-фили.както и българските путинофили.