Русия готви забрана за татуировките

Татуировката е "крайна степен на езичество" според руски депутати
25 фев 2020 19:45, Ния Христова
68
Русия готви забрана за татуировките
Снимка: БГНЕС

Руската законодателна власт на най-високо ниво предлага да се забранят татуировките в страната, съобщи Монитор. Инициативата е на членове на ръководството на Комитета по образование и наука на Държавната Дума. Депутатите смятат, че има няколко логични причини за въвеждането на мярката. На първо място - татуировката е "крайна степен на езичество", смятат народните представители.

Освен това процесът нанасяне на перманентни рисунки по тялото нарушавал структурата и органическия състав на кожата. Поради тази причина носи риск за здравето и може дори да причини смъртоносни болести. Медици предупреждават, че в случай на неспазване на мерките за стерилност, не е изключено заразяването с инфекции, като ХИВ и хепатит. Възможно е да се получат алергични реакции и гнойни усложнения.

Специалисти предупреждават, че боята сама по себе си е безопасна, но когато попадне в тялото на човека, може да се разпадне на микрочастици. Тези микрочастици могат да попаднат в лимфните възли и да провокират онкологични заболявания. Световните агенции припомнят, че Европейската химическа агенция възнамерява да забрани два пигмента, които се използват в повечето цветни мастила за татуировки. Това са синият / Blue15/ и зеленият /Green7/, заради тяхната предполагаема висока канцерогенност.

Това не е първия път,в който руски депутати се опитват да приемат забраната за нанасянето на перманентни рисунки по тялото. Преди време други народни представители предложиха татуировките да бъдат забранени, но само за непълнолетните граждани на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Souer (това на френски ли е??)И ако е такава, какво? Не може да е такава, защото на теб не ти харесва? То и ти не ми харесваш. Смятам да те забраня! Или при теб е различни, защото ти си специален или от нормалните?!
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се забрани на шибеците да забраняват ... още контрол искате, мамка ви!Започнете като подкрепяте това! Един ден ше ви забраним да живеете и работите в градовете, ако не сте чипирани!!!!
23
6
 
23
 
! Отговори
Suoer преди 4 години
Супер дай БОЖЕ и тук,няма по-гнусно нещо от жена с татус дори и точка да е,Това говори за лека жена, безлична никога неизразяшаща себе си. За да привлече внимание се е направила на КАРАКОНДЖО също и за мъжте за да блеснат.*** бесмислени татуси всичко идва от ПОРНОтооо
22
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия предлагат да забранят татуировките, а на Запад легализират педофилията и имат политически партии на педофилите, а един беше даже евродепутат и се хвалеше по френската телевизия какво невероятно преживяван е било да имаш еротичен опит с дете.
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15И ано е такъв, какво? Ще му забранил да дила ли?
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16Като одобрявал, не се тутаирай... ама не ми казвай какво аз да правя, че може и аз да не те одобря!
19
15
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Ти си психар или поне крааайно ограничен човек. Аз съм против татусите и не бих си направил.Но ей така да цепиш умности без никаква идея...Един учен от Евро космическа агенция който често показваха покрай мисията Розета беше с цели ръкави от татуси. Отдавна това е просто мода.Нито е затворническо нито изразява принадлежност към субкултура нито нездрава психика. Просто показва желание да си готин и да си като другите. Което пак не е добро. А болката на повечето места не е толкова голяма
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На първо място - татуировката е "крайна степен на езичество", смятат народните представители.Свобода на вероизповедание, ама друг път ...
17
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Татуировка означава човек, който не е съвсем нормален психически.Това е личен избор и той трябва да се уважава. Теб кремльовските магарета като те боцкат с кожната п им писалка, никой не те "бара" , нали?
16
5
 
7
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Всичката Марафтасала, само .........ка си не вчесала...
15
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Одобрявам. По мое време се татуираха само ***, хамалите и затворниците. Татуировката е белег, че си отхвърлен от обществото и че хората трябва да си имат едно наум, когато общуват с теб.
14
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Татуировка означава човек, който не е съвсем нормален психически. Нормален човек не би си инжектирал мастило в кожата... Нито ставаш по-красив, нито по-умен, а болката е ужасна и е вредно за здравето. Видите ли татуиран човек, значи е психар, 100 %.
13
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснакът забрани татуировките защото са опасни. И продължи да пие препарат за вана. Ееевввем ти сбъркания народ.
12
8
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Тези да не пият мастилото бе ?
11
12
 
14
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Против татуировките съм, но това минава всякакви граници. Ама това не ме учудва, след като прочетох, че на гимнастичките им казват кога да зачеват.
10
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В днешн време е трудно да попадна на нормална жена която да няма обици къде ли не и да не е татуирана слагат си обици по устите лицата ушите носовете коремите в гините и тнт и се татуират и се дрогират нормални жеин почти няма и най-важното търсят мутра или олигарх не търсят слаби безработни или слаби и работещи за до 1000 лв заплата нормални мъже и нормалните мъже цял живот не докосват жена и на 80 100 да емигрират за да докоснат жена докато жените имат десетки стотици мутри олигарси и тнт
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В руският затвор татуировката е задължителна.Трябва да се нашириш здраво за да не можеш да изплуваш в живота когато те пуснат.В последните години стана модерно,и се получи объркване в соц. обществото.Татуираният винаги трябва да бъде човек без бъдеще.Ще ги забранят за всички,но ще останат задължителни за затворниците.Както беше по времето на СССР.
8
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си градят СССР-2, нас не ни интересува. Повече санкции и повече изолация за дураците, докато не станат като Северна Корея.
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как не се сетиха да забранят и стриптийза в морга? Онзи ден в Ютуб гледах точно такова събитие, благодаря на братушките за това, колко са разкрепостени, поне 20 човека бяха зрители (без умрелите),а стриптийзьорката - бонбон,същинско зайче на Плейбой!!!
6
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм си напраил татуировка на Путин на члена.Карам мацките да го целуват преди да проникна.Щот съм русофил.