Безпрецедентни мерки в Москва заради коронавируса

Кметът призова да не се ходи в църквите
Обновена: 26 мар 2020 13:07 | 26 мар 2020 12:28, Елка Василева
55
Безпрецедентни мерки в Москва заради коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Кметството на Москва, което оглавява борбата срещу новия коронавирус, обяви днес допълнителни мерки. Сред тях са затварянето от събота на всички ресторанти и търговски обекти, които не са от жизненоважно значение, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Още по темата

От 28 март до 5 април ще бъдат затворени ресторантите, баровете, кафенетата, а също и магазините на дребно без магазините за хранителни стоки и аптеките. Това обяви в блога си кметът на руската столица Сергей Собянин.

Проявявам разбиране към чувствата на вярващите московчани и в същото време им препоръчвам да се въздържат от посещения в църквите през този период, допълва Собянин.

Въведените днес ограничения са без прецедент в съвременната история на Москва и ще създадат много неудобства във всекидневния живот на всеки човек. Но, вярвайте ми, те са абсолютно необходими, за да се забави разпространението на заразата и да се намали броят на болните, допълва московският градоначалник.

От днес освен това е забранено да излизат навън хората над 65-годишна възраст и хронично болните.

По официални данни, публикувани днес, в Русия са регистрирани 840 заразени с новия коронавирус, сред които 546 в Москва. През последното денонощие в страната са установени 183 нови случая. Причиняваното от вируса заболяване COVID-19 е взело досега две жертви в Русия - пациенти на болници в Москва.

Русия спира всички международни полети от петък, 27 март, в полунощ. Това става по силата на правителствен указ, с който се въвеждат нови мерки за овладяване на коронавируса, предадоха Франс прес и ТАСС.
Ще се прави изключение за специалните самолети, с които от чужбина се прибират руски граждани.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм изненадан,само преди седмица русофилите ни обеждаваха ,че в Расия няма и един заразен.Тези официално близо900 заразени от къде ли паднаха?Да не станат след 3-4дена 10хил.?
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не гледайте в чуждия двор, по добре се огледайте в своя и около себе си.
13
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение , че Русия е пламнала, нали Путин си направи ПР с десетина камаза в Италия.....
12
2
 
10
 
! Отговори
Жо преди 4 години
БРОЯТ на заразените от коронавирус, установени с генетичен тест в референтни лаборатории в България са около 240 от тествани около 20 хиляди души.В тази бройка не влизат тестваните с т.н. "бързи" тестове, при които един на всеки 5 теста е грешен.Така че, бройката на регистрираните 840 заразени в цялата огромна Русия зависи от това-КОЛКО ДУШИ СА ТЕСТВАНИ с генетичен тест в референтни лаборатории.Само така може да се определи нивото на заразата.
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много късни мерки, там няма оправия вече.
10
7
 
9
 
! Отговори
) преди 4 години
Не зная дали Русия е на командно дишане,но как се движат нещата в ЕС -май някой е дръпнал шалтера на ЕС със стотиците заразени.
9
10
 
18
 
! Отговори
Смешно преди 4 години
1. Русия още преди два месеца гръмко обяви,че имат ваксина срещу коронавирусът....а,сега,де...2.Путин тръбеше ситуацията е под контрол..в Русия няма зараза,..а сега,де...3.Както винаги властта в Русия лъже,но никой не е вярва,освен наш,те ***
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
???
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой ще дръпне ли шалтера? Русия била на командно дишане! :О
6
7
 
11
 
! Отговори
ти да видиш преди 4 години
ама в ссср има ли корона вирус?! не може да бъде, това е лъжа!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-рано московският градоначалник kaзa, че елитарни руски туристи, завърнали се от почивки в Крушавел, са донесли "цял куфар" /образно казано/ с ковид-19 и са станали причина за рязкото увеличение на заразените в Москва.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1!0Те нека си пишат рус..... медии че нема болни в раша! Визирам ченяма богоизбрани, всички сме в кюпа!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде дойде големата секира!
2
12
 
7
 
! Отговори
+- преди 4 години
100 лв на всички пенсионери за карнтината-ако си седят вкъщи,и 125 лв за всички деца до 3 години допълнително в течение на 6 месеца,а и за всички беработни на борсата+100 лв допълнително-6 месеца.Осовобождават се от плащане на кредити в течение 6 месеца,намалява се осигуровките,данаците.Цялата страна в платен отпуск за сметка на държавата следващата седмициа с изключение на службите и аптеките и магазини...И ОЩЕ МНОГО други облаги за насалението ..
1
14
 
23
 
! Отговори
lol преди 4 години
Ама чакайте малко, нали в Русия нямаше коронавирус?