От другата седмица цяла Русия е в отпуск по настояване на Путин

Уикендът ще продължи до 5 април
25 мар 2020 18:30, Нели Христова
193
От другата седмица цяла Русия е в отпуск по настояване на Путин
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна в страната.

“Виждаме колко рязко се развива ситуацията с епидемията от коронавируса в света. Броят на случаите продължава да се увеличава в много държави. Цялата световна икономика е подложена на атака…Сега е от особено значение да се предотврати заплахата от бързо разпространяване на болестта. Поради това обявявам следващата седмица за неработна, като се запазват работните заплати”, каза руският президент.

Така уикендът ще продължи от събота, 28 март, до неделя, 5 април.

Владимир Путин призна, че страната не е в състояние да се изолира от коронавируса.

Благодарение на предварително предприетите мерки, засега в страната успяват да удържат разпространението на заболяването, подчерта той. Но Русия не е в състояние да се изолира от заплахата дори и само поради географското си положение.

Онова, което може да се направи, е да се работи професионално и организирано, като не се забравя, че основният приоритет е здравето и живота на гражданите.

Путин призова сънародниците си да спазват препоръките на лекарите и на органите на властта, за да бъде минимизиран рискът от разпространение на заразата.

Структурите за поддържане на живота, по-специално „медицински институции, аптеки, магазини, институциите, предоставящи банкови финансови услуги, транспорт, както и властите на всички нива“ ще продължат да работят.

Руският президент също така предложи изчисляването на болничните на сума, не по-малка от минималната работна заплата.

Путин предложи да се увеличат обезщетенията за безработица от 8 на 12 хиляди рубли

Също така ще има ваканция по отношение на потребителските и ипотечните заеми, без наказателни санкции.

Путин подчерта необходимостта от запазване на стабилното функциониране на малките и средни предприятия, да са запазят работещите работата си.

Според руския президент изнасяните в чужбина дивиденти трябва да бъдат обложени с данък от 15%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
До чегевара преди 4 години
Диктатора, май се е уплашил от короната - не е вече първа младост и минава дирекно в рисковата група. А мавзолея им е голям: има още място за "велики вождове"
141
0
 
1
 
! Отговори
Чегевара преди 4 години
А с т. нар. "референдум" за пожизненноо коронясване на диктатoра какво стана?
140
1
 
2
 
! Отговори
Чудно преди 4 години
Русия не може да ни бъде за пример.
139
0
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 4 години
"... по настояване на Путин" (рабирай: батюшка-царь приказал) - винаги съм се кефел на езиковите еквалибристики на чугунeнитe ушaнки
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая жълта ***. Пусна вируса за да отвлече вниманието в друга посока, иначе времето му е късо,
137
1
 
5
 
! Отговори
Генчо Гунчев преди 4 години
Няма такова густо - Българин, който плаща бензин/нафта, с цена на дребно, като при 150 долара за барел, при цена 40 долара, да злорадства за икономиката на чужда държава.
136
7
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Абе другари русофили, ограничените ви умствени способности ви пречат да разберете и осъзнаете един *** факт :нормалните българи нямат нужда от заплащане за да обичат или мразят някого!Когато и ако прочете истинската история на България, ще разберете, че Матушката ви винаги е била против интересите на Отечеството! Трябва ли да цитирам думите на Граф Игнатиев :"Всяко тържество на България е смърт за Русия!"Обаче това не е такова да ви го набият, а акъл!
135
12
 
9
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Другари и другарки.С прискърбие съобщавам на правоверните комунисти, че днес руските космически войски дадоха нова свидна жертва - самовар, пардон, самальот СУ - 27 взел, че се разбил в Черно море! По непотвърдена информация, льотчика или е имал вирус, дарен с любов от китайските другари, или е пийнал малко повече бояршник.Не пийте повече от фронтовите 200 грама бояршник другари, щото стават файлове!
134
8
 
11
 
! Отговори
Смях преди 4 години
А от стоте медицински лица пратени да "помагат" в Италия се оказало, че 25 са били от КГБ и 12 от ГРУ. Вот какая помочь!
133
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 158Не им давай такива съвети, че русофилите каквито са прости току виж те послушали. Те и на врачки вярват. То и "врачки" идва от "врач" т.е. "лекар" на руски. От Рассия с любов ..... :)
132
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснака създаде най-мощното лекарство срещу коронавирус. Всяка сутрин приемайте по една чаша бояришник в която сте разтворили една супена лъжица хлорна вар. Гарантирано докато сте жив няма да се разболеете от коронавирус.
131
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите тук малко прекалиха с прехвалването. За съжаление, и братушките ги лови короната, въпреки 5-тте или колко там бяха работещи ваксини, които били открили. Дано се лъжа, но и там нещата ще са същите както навсякъде
130
13
 
8
 
! Отговори
Германия преди 4 години
Гледайте си генерал муфтаджийски как ви залива с невярна информация жалки душички! Ненапразно се напъва,докато заблудените оФце му вярват! Айде със здраве, Умници!
129
9
 
11
 
! Отговори
Въпрос ? преди 4 години
Къде пият антифриз и препарати за вана и къде уиски ??? Нямам повече въпроси...
128
8
 
3
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
ботокс е баба ти уши вон дер лайен. виж и мустачките. а па тая скумрия как е родила седем деца... путягата нещо угрижен ми се види. а с тея полеви болници из цяла европа и десетките хиляди войници в италия и полша, май готвят нещо пиндустанците.
127
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ботокса си му е такава мордата.Просто скоро е получил нови дози и е подпухнал.А може да има и ***.
126
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съчувствам на италианците за жертвите и за последващото искане на вечна благодарност от Русия за пратената безкористна помощ.
125
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам на снимката, пак се е попроменила физиономията на "Путин".май са извадили нов двойник.
124
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бензиностанцията изживява последните си дни преди голямото рухване в пропастта. Нефта и рублата вече паднаха в нея сега е ред на колхозниците да се хвърлят в урвата.
123
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с преселението на Европейците в Рассия.Потокът е такъв,че руские са забранили всички полети към нея,просто не може да смогне на наплива.Какво нещо е пропагандата ей.