Страшна гледка от Москва: Линейки на опашки пред болниците

Капацитетът на лечебните заведения се изчерпва
13 апр 2020 11:23, Нели Христова
402
Страшна гледка от Москва: Линейки на опашки пред болниците
Снимка: Facebook

Смразяващи кадри показват трудностите, които Русия изпитва, в борбата си за справяне с COVID-19. На видео се вижда опашка от линейки, които чакат да получат разрешение за достъп до болници в Москва.

На клипа, качен в петък в Twitter, се вижда как 50 линейки са задръстили улиците в града. Той е заснет от покрива на висок блок в Москва. По-късно друг потребител публикува видео, заснето от автомобил на улицата, който преминава край струпаните линейки. То е заснето на ул. Стартовая в руската столица.

"Гледката е ужасяваща. Това повече не може да се крие", пише потребителят в Twitter.

Според руските власти става дума за логистична грешка, тъй като линейките били изпращани в болницата, а там нямало свободни легла. Но във Facebook се появиха още струпани линейки, публикувани от човек, който твърди, че е шофьор на една от тях. Кадрите този път са направини край друга болница - в предградието Новогорск.

"Тази вечер бях нощна смяна в линейката. Трябваше да откарам пациент от Митино в болницата в Новогорск. Очевидно в Москва няма къде. Не съм виждал такова нещо от 6 години! Да се редя на опашка!", пише Олег Пухтин.

Само в неделя Русия регистрира 2186 нови случая на COVID-19. Общо болните в страната са 15 770, а починалите са 130.

Заместник-кметът на Москва Анастасия Ракова признава, че болниците в Москва вече работят на предела на възможностите си.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравеопазването в Русия е като във филм на ужасите.
311
9
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Глупости! Не вярвайте! Това е пропаганда на Запада, хибридна война. Русия е с най-ниска заболеваемост и смъртност от коронавируса на глава от населението. Може би само България е малко по-добре заради успешните мерки които Бойко и Щаба предприеха. Нашите братски народи инат здрав ген и почти всички имаме БЦЖ ваксини.
310
10
 
14
 
! Отговори
Путин Велик преди 4 години
Добър вечер драги съграждани!Нищо не ви е наред. Все нещо не ви харесва!Пенсионната възраст увеличихме - вие сте недоволни.Курса на рублата падна - вие сте недоволни.Заплатата също не ви устройва.Конституцията променихме и пак сте недоволни . . .Президентските срокове променихме и това не ви хареса.Постойте в къщи до 30 Април и помислете.А ако не ви дойде акъла посрещнете празника с маскиПожелавам ви здраве и всичко най-хубаво!
309
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилството води до психическо и стомашно разстройство.
308
20
 
21
 
! Отговори
антихибридчик преди 4 години
В Москва днес е имало безредици, скоро кремълското джудже ще се клати на въжето.
307
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плаши Пейо гаргите.
306
16
 
20
 
! Отговори
Русофил+ преди 4 години
"Гледката е ужасяваща. Това повече не може да се крие" - колко много се е разтревожил Оливър'чо. А може би е по-добре да виждаме линейки на опашки пред болниците вместо хладилни камиони с трупове, а...?!
305
2
 
6
 
! Отговори
До Вгз преди 4 години
Ама, ти вярно си много *** !
304
6
 
17
 
! Отговори
До Brз преди 4 години
А бе ти сега ли кацаш от Марс?Да не мислиш, че това е учение на руската Гражданска отбрана,ей така за кефа на Великия им "пиздент" ,самоизолирал се като печалния му немски колега преди 65 г...Върви се лекувай в московска болница,в най-лошия случай ще си 3-и, по твоите думи и.. Дал бог живот и здраве!
303
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опашката от руски линейки напомняше колоната тирове преди Капитан Андреево. Руския народ отново и отново ще страда, този път по вина единствено на своите политици,които демагогстваха по медиите цял пропуснат месец преди това, с мантрата - Ние сме подготвени по-добре от останалия свят!?
302
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви 100 + бе олгински кау,н ..общо 41 +3 специални За 10 милиона Столицата на собствената си ко..чи..на незнаете
301
1
 
21
 
! Отговори
ХА ХA XA преди 4 години
Това е кравaрска прпаганда.Този вирус е забранен с декрет No479/2019 от товaриш Путин
300
38
 
12
 
! Отговори
Вгз преди 4 години
Абсолютна простотия! В цяла русия 2000 положителни за 1 ден, от тях не повече от 10% са за болница, дори и всичките да са в Москва и по едно и също време няма как да се получи такава опашка. В москва има над 100 болнице това означава по 2ма на болница. Айде у лево и стита глупосни
299
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"На нормалният човек комунизма Не мупречеше!Скри се!"Про стак това го разправяй на внучетата, ако имаш......нормалните хора ви показаха средния преди години.....вансеремос.
298
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баш на опашка си прилича явно медиците несмогват да приемат
297
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На опашката рет ли му казвате в блатото ?
296
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой никога не е твърдял че в Америка всичко е ОК то да не е едно блато на северойзток дето е задължително да вярваш че е переди планета все
295
17
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 320 Какво говориш бе човек? Как ще ти пишат за Америка нашите писарушки? Ти трябва сам да вярваш Че в Америка всичко е ОК!!!" ДЕмокрация велика " е!-:) Е Да Ама НЕ! Лафа на Бочаров! Децата на "демокрацията" даже не знаят кой е! Но виж за Американските старчоци са в час! То кой бил бизнесмен,конгресмен и така на татъка! -:) Леле леле..Питам се на моменти.Какви Европейци са днешните вперли поглед в една измислена държава Америка? С млада "история" жадна за "световен господар"?
294
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората трябва да са уплашени. Ако не са, може да започнат и да мислят. Като почнат да мислят може и да им светне, че баламосват. Това няма да е много добре(за някои).
293
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимките се вижда ред и медицинско присъствие. Дотук нищо страшно, дайте сега някой фотографски кадър от американските болници, просто за сравнение.