Страшна гледка от Москва: Линейки на опашки пред болниците

Капацитетът на лечебните заведения се изчерпва
13 апр 2020 11:23, Нели Христова
402
Страшна гледка от Москва: Линейки на опашки пред болниците
Снимка: Facebook

Смразяващи кадри показват трудностите, които Русия изпитва, в борбата си за справяне с COVID-19. На видео се вижда опашка от линейки, които чакат да получат разрешение за достъп до болници в Москва.

На клипа, качен в петък в Twitter, се вижда как 50 линейки са задръстили улиците в града. Той е заснет от покрива на висок блок в Москва. По-късно друг потребител публикува видео, заснето от автомобил на улицата, който преминава край струпаните линейки. То е заснето на ул. Стартовая в руската столица.

"Гледката е ужасяваща. Това повече не може да се крие", пише потребителят в Twitter.

Според руските власти става дума за логистична грешка, тъй като линейките били изпращани в болницата, а там нямало свободни легла. Но във Facebook се появиха още струпани линейки, публикувани от човек, който твърди, че е шофьор на една от тях. Кадрите този път са направини край друга болница - в предградието Новогорск.

"Тази вечер бях нощна смяна в линейката. Трябваше да откарам пациент от Митино в болницата в Новогорск. Очевидно в Москва няма къде. Не съм виждал такова нещо от 6 години! Да се редя на опашка!", пише Олег Пухтин.

Само в неделя Русия регистрира 2186 нови случая на COVID-19. Общо болните в страната са 15 770, а починалите са 130.

Заместник-кметът на Москва Анастасия Ракова признава, че болниците в Москва вече работят на предела на възможностите си.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
13
 
4
 
! Отговори
Мисирките ги разбрах преди 4 години
с микрофони са. Ами тези, дето се вързват на тотално изкривен репортаж и то отпреди седмица и то с опровержение от тн автор, как се наричат, а??? Овце, зайци, кочове, рапани???
251
7
 
28
 
! Отговори
Виновни преди 4 години
Цереу-то са виновни за вируса в Масква.И по - рано Цереу-то бяха виновни за съвецкия Чернобил. Само Путин не е виновен за нищо.Вервайте таваришчи иде светлото комуноидно бъдеще.
250
9
 
44
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Коронавирусът докара много от нашите сънародници извън граница, отново в България, явно в такъв момент те се чувстват по-добре защитени в Родината си ... та се чудя дали и руските граждани пребиваващи тук няма да потеглят за Родината си, като вземат със себе си и тукашните ***, или като яйцата на кукувицата ще си останат в чуждото гнездо, за да развиват в него наследството си, за сметка на гостоприемника ... !!!
249
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Вашинктон са много малко ..В България също се държим добре русия вече е с два пъти и нещо повече ако ги броим на глава население спрямо нас
248
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахахааа....А на теб реално ли ти се вижда смъртност 36 пъти по-малка от Германия и 260 пъти по-малка от Италия?
247
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На чернобилците никой не вярва ако официялно са 18239 то реално са поне десет пъти повече
246
4
 
7
 
! Отговори
мисирки преди 4 години
Изключително неграмотен превод от руски език. Олег Пыхтин не е виждал такова нещо за шестте години, в които е работил в Бърза помощ. Само това да беше...
245
4
 
1
 
! Отговори
хахахааа.... преди 4 години
До Анонимен 269От къде знаеш?
244
10
 
8
 
! Отговори
! преди 4 години
До До Червен ЙовоНе аз сравнявам държавите а вие които мълчите като охлюви за вшия хегемон. Никаква информация за световния атлантически хегемон как се справя с кризата. Да справя се МНОГО ЗЛЕ но никой и дума не обелва да не би разни фондации свързани с "козяк 16" да му спрат финансите. Никой не дава как в Ню Йорк връщат от болниците хора защото нямат здравна застраховка. Та като си казал А сега кажи и Б?
243
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината за реалните заразени в Русия ще излезе след няколко месеца. Никой не вярва на официалните данни подавани от Москва. При цензурирания нет и гражданите не могат нищо да кажат.
242
4
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 4 години
Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград 18; Бургас 26; Варна 24; Велико Търново 9; Видин 2; Враца 2; Габрово 2; Добрич 12; Кърджали 12; Кюстендил 15; Ловеч 2; Монтана 18; Пазарджик 15; Перник 8; Плевен 9; Пловдив 35; Русе 5; Силистра 2; Сливен 11; Смолян 17; София 406; Стара Загора 23; Хасково 8; Шумен 4.
241
7
 
14
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Хубавото от гледна точка на Кремъл е че ако не тестваш пациента а коронавирус спокойно можеш да запишеш в смъртния му акт, че е починал от пневмония, сърдечна недостатъчност и т.н. После излижаш по телевизията и бодро рапотуваш, че положението е под контрол.
240
10
 
8
 
! Отговори
До Червен Йово преди 4 години
Като си казал а, кажи и б, ама няма да има копейки от Пазитана 20. СРЗ в Япония е ок. 2940 USD чисто, след данъци, а в най-богатата на природни ресурси страна в света е астрономическите 700 USD (след данъци). Това не е шега! Бий телеграма в Централата да спуснат някоя опорка и се хвърляй пак *** амбразурата, хахахахаха!!!
239
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като гледам валутната информация или лева е потънал или еврото.А като гледм фиксингите - като че ли са курсовете са гипсирани днес.Идната година доларчето ще батише ако арабите му подложат петролна пързалка.За сега се каубоите се договориха ама се вързаха по свирката на руснаците :):)
238
4
 
10
 
! Отговори
Фосил преди 4 години
А нали пращаха помощи на Италия и САЩ...?
237
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гаварит СафияЗа една банкнота от 100 български лева можеше да получиш цели 99000.10 инфлационни италиански лири преди да приемат еврото. Не се смейте, не е шега! Съвсем са я втасали италианците.Има и други - за 100 български лева получаваш 2062,54 инфлационни белгийски франка, или гръцка драхма, испанска песета и т.н. вече бивши валути. Сега инфлационните японска йена, исландска крона, унгарски форинт и много други.
236
2
 
7
 
! Отговори
COVID 19 преди 4 години
Спокойно Олгинче и вие ще ги закопавате то сега се почва При мен двойни стандарти няма олгински
235
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 Папуа Новагвинеска Кина = 22 руски рубли половин Бг левче ))))
234
14
 
17
 
! Отговори
Двойните стандарти: преди 4 години
"Страшна гледка от Москва: Линейки"А на запад дето ги копат по парковете в сандъци е умилителна гледка?
233
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йената им е стотинката ...Лев нямат от 1945 ..поради ред прочини най малкота е че може да ги сече само Императора...Въобще Японците имат по друга парична система