Страшна гледка от Москва: Линейки на опашки пред болниците

Капацитетът на лечебните заведения се изчерпва
13 апр 2020 11:23, Нели Христова
402
Страшна гледка от Москва: Линейки на опашки пред болниците
Снимка: Facebook

Смразяващи кадри показват трудностите, които Русия изпитва, в борбата си за справяне с COVID-19. На видео се вижда опашка от линейки, които чакат да получат разрешение за достъп до болници в Москва.

На клипа, качен в петък в Twitter, се вижда как 50 линейки са задръстили улиците в града. Той е заснет от покрива на висок блок в Москва. По-късно друг потребител публикува видео, заснето от автомобил на улицата, който преминава край струпаните линейки. То е заснето на ул. Стартовая в руската столица.

"Гледката е ужасяваща. Това повече не може да се крие", пише потребителят в Twitter.

Според руските власти става дума за логистична грешка, тъй като линейките били изпращани в болницата, а там нямало свободни легла. Но във Facebook се появиха още струпани линейки, публикувани от човек, който твърди, че е шофьор на една от тях. Кадрите този път са направини край друга болница - в предградието Новогорск.

"Тази вечер бях нощна смяна в линейката. Трябваше да откарам пациент от Митино в болницата в Новогорск. Очевидно в Москва няма къде. Не съм виждал такова нещо от 6 години! Да се редя на опашка!", пише Олег Пухтин.

Само в неделя Русия регистрира 2186 нови случая на COVID-19. Общо болните в страната са 15 770, а починалите са 130.

Заместник-кметът на Москва Анастасия Ракова признава, че болниците в Москва вече работят на предела на възможностите си.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
13
 
15
 
! Отговори
сокол преди 4 години
Стига сте се пенили.Прочети книга на Стивън Кинг "Сблъсък"-как се изпуска вируса-убиец от американската лаборатория.Не я мисли Русия,ще се оправят.За другите - не знам..
271
5
 
18
 
! Отговори
Robinzon преди 4 години
Е все пак доказва че колко и да се наливаш с всякакъв спирт не помага при тоя вирус.
270
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости! Защо не пишете за укрите крадливи,а сте се загрижили за Русия? То къде няма вече тая американска зараза?
269
28
 
10
 
! Отговори
! преди 4 години
Гледах украинският блогър Винокуров той говори достатъчно за коронавируса в раша. По данни предоставени му от анонимен лекар в раша за близо 2 месец има над 3 милиона починали а около 50 милиона са заразените но това се крие. Само в Москалието се над 500000 мъртвите. Тези линейки са препълнени с хора и се ползват за катафалки, като са оборудвани с хладилни камери за да могат в рамките на 2-3 години да бъдат освободени и да ги напишат че хората са починали от старост и други болести.
268
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям ужас с тия паркирани линейки.Хората в налия, шпания, вранцшя кърмания, щадите кво, тирове хладилници начи за 20 тона багаж начи и кво пълнят хората хладилниците с хора и никакви малки линейки.А руските линейки само в Москва 680 на брой на пълна пара са оборудвани да работят като мини реанимации..... Еми така е като си нямат свободни хладилни тирове се налага да реанимират докато закарат пациентите си по болниците.Нито ги фобирам нито филирам, но на 9 май ще сложа цвете на руски паметиник
267
12
 
7
 
! Отговори
Факти преди 4 години
.... ами ние нямаме линейки.... затова животът ни спря..... хората взеха да се избиват в къщи.....трябва да има отделна статистика у нас - 'жертви на мерките с/у вироса"
266
2
 
16
 
! Отговори
УжасТ преди 4 години
Значи вече и бояришника не помага.
265
13
 
8
 
! Отговори
Малийй преди 4 години
Паркирани линейки. Голям ужас. Мисиркииии неспадяеми.
264
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да умират ,бе.Ние да сме живи и здрави!Кво ми пука за рашките.
263
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези линейки са ги докарали от близките окръзи, за да покрият нуждите на столицата и понеже няма къде да ги паркират ги държат по улиците около болницата. Всички помним атентатите от метрото, когато паркираха и медицински хеликоптери в центъра на града. Това за лошата организация е партенка, пусната от някой конспиративно настроен краварски ***.
262
12
 
3
 
! Отговори
Ковид е измислица преди 4 години
Тези уж заразени са няколкостотинте местни русофоби които са отведени в болница със спукани жлъчки, язви и апендецити. Водят ги корони но ще им мине.
261
6
 
9
 
! Отговори
че то ... преди 4 години
че то в москва гледките винаги са страшни.в бицевския парк всеки ден намират по два три трупа.
260
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"НЕЛИИИИИ"! Защо пак "ровиш" за Русия???! Остави ги тези "гадни комунисти"! ЯЯЯЯЯ напиши нещо за "братята американци"! Те как се справят със ситуацията? Колко измряха до сега? -:)
259
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това определение "***" е много точно.
258
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фейк.
257
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия колони от линейки, а в България народът тзлязъл по улиците като скoт на паша.
256
20
 
15
 
! Отговори
6 преди 4 години
Фапшива информация ,както всичките за Русия ! В линейките няма пациенти , празни са -те чакат ред да бъдат повикани за спешни случаи !
255
5
 
2
 
! Отговори
До 280 преди 4 години
А дано, ама-надали
254
36
 
22
 
! Отговори
В Ню Йорк преди 4 години
НЯМА недостиг на легла в болницитеНЯМА и болни - никога до сега в живота си не съм виждал чакалните на спешните отделения в болниците да са празни !Никой от познатите ми - около 350 човека нито е карал нито познава някой който да е болен от този измислен вирус !тази епидемия е просто активно мероприятие със смразяващ кръвта мащаб!
253
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На собствените си официялни данни пишат минуси и после нямало хибридна война ДА русия е сДВА пъти повисока заразяемост на глава от Бг олинска работа