Владимир Путин запали свещ за Великден в резиденцията си

Църквите в Русия останаха празни на най-светлия празник
19 апр 2020 11:03,
82
Владимир Путин запали свещ за Великден в резиденцията си
Снимка: БГНЕС

В най-голямата православна страна  - Русия -  миряните не присъстваха на пасхалните богослужения заради разпространението на коронавирусната инфекция. В навечерието на най-светлия християнски празник патриархът на Москва и цяла Русия Кирил призова вярващите да останат по домовете си, предава БНР.

Още по темата

По традиция патриарх Кирил оглави празничното пасхално богослужение в храма „Христос Спасител“ в центъра на Москва и точно в полунощ възвести Христовото Възкресение. Богослужението беше предавано пряко в ефира на няколко федерални телевизионни канала и на сайта на Руската православна църква. В храма беше доставена капсула с благодатния огън от Ерусалим, но традиционната церемония по посрещането на летището с участието на хиляди вярващи беше отменена.

За първи път от 2000 година насам президентът Владимир Путин си остана вкъщи на Великден.

Той запали свещ в параклиса в резиденцията си „Ново Огарьово“ край Москва и поздрави православните християни и всички граждани на Русия по случай светлия празник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
K преди 4 години
"За първи път от 2000 година насам президентът Владимир Путин си остана вкъщи на Великден." Доста дълъг живот има ... :)
45
1
 
0
 
! Отговори
Георги преди 4 години
А нашият духна свещта, след като се изказа! Резил!
44
1
 
3
 
! Отговори
процедурно питане преди 4 години
а къде е жълтия скафандър на Путин произведен в ФАЩ..ха.ха
43
5
 
2
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
9 милиона никога не сме били. Бяха си поставили за цел да станем 9 млн, затова даже май са внасяли роми от чужбина. Но до последно си бяхме около 8,5 Изкуствена работа, раждаемостта никаква я нямаше.
42
1
 
0
 
! Отговори
Генади Христов преди 4 години
Пак ли?
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожо и ние сме живяли и помним. Нямаше нищо. Ходеха само по партийна линия. А долу е написано с факти. Юли до август 1989 г НРБ намаля с 460 души. Т.нар. Възродителен процес. После птварят границите и до края на 1990 г България е под 8 млн души. За няма 1 г. Официално! След Жан виденовата зима Нългария вече е 7.5 милиона. Официално. Така че хайде не лъжете младите и не подменяйте историята и фактите. След 2007 г спада намаля драстично. Някои заминават, други се връщат
40
5
 
9
 
! Отговори
тя преди 4 години
Много лъжи се изговориха за времето на соца , но аз съм живяла тогава и знам кое е истина и кое лъжа ! Бяхме 9 мил , защото хората имаха работа и собствени домове и защо им е да са емигранти !Имаше екскурзии на Балкантурист до Запъдна Европа - Франция , Германия ,Австрия и който искаше можеше съвсем спокойно да избяга , имаше такива , но бяха малко , айде стига лъжи ----
39
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин да не се прави на вярващ. Ама от руски лъжи. Този направи най- голямата джамия в Европа през 2017. А всички вярващи му на лъжите са тотално неадекватни.
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е влико НРБ се видя. Помним. Само отвориха границите и за 1 г България намаля с 1 млн души. Всички избягаха на Запад. А ако можеше да се напуска страната...вериятно щяхме да сме 3 млн. В интерес на истината влизането ни в ЕС намали миграцията. Темповете на намаляне спаднаха драстично. Хората ходят...работят и се връщат. Някога само БЯГАХА! И е лъжа , че заради ЕС България намалява. До 1997 г сме 1.5 млн надолу. После за 20 г само 500 хил души по- малко. Но е нормално...възрастните почиват
37
6
 
6
 
! Отговори
Под преди 4 години
Гавра и подигравка с църквата.Такъв безбожник -ченге от кгб - в църква.Със сигурност ще я взривява.
36
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин се е превърнал в един суеверен старец. Обградил се е с гадатели и окултисти, вместо с експерти. Това е причината от няколко години да прави грешка след грешка. Дори и последното му грешно решение за нефтена война със СА е под въздействито на обкръжаващите го оракули.
35
1
 
4
 
! Отговори
Няма страшно преди 4 години
Венецуелските и кубинските специалисти идат!
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путине, Путине, ще помагаме ли на Италия с врачове, а?Колко самальота помощ ще изпратим?
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38Формалния термин "гражданство", няма никакво значение.Познавам хора, които все още имат българско гражданство, но не са стъпвали в България от 15 години.А ти що мислиш, че някой ще предпочете да работи в някой мизерен социалистически завод за 180лв, вместо да иде във ФРГ да работи за 1500 марки?И защо мислиш, че някой ще чака доброволно 10 години за скапана лада, вместо да иде пак във ФРГ и да си вземе опел, форд или голф?Пречеше единствено това, че на соц границата стреляха.
32
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 36Защо си мислиш ,че границите ако бяха отворени българите щяха масово да се отказват от гражданство при положение ,че такова никой няма да им даде на запад!Югославия отвори в края на60 те границите ,но гастарбайтерите й й не си сменяха гражданството ,това започна да става чак през 80 те и то на техните деца родени в чужбина ,и го правеха само ако нямаха право на двойно!Това не важеше за Германия,тъй като допреди 20 тина години гражданство на ФРГ се даваше само на етнически немци и евреи.
31
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то затова станахме 9 милиона, защото никой не можеше да пътува по света, бяхме затворени като в концлагер.А ако някой все пак се опитваше да отиде на Запад на границата стреляха по него.Нямаше да сме 9 милиона ако границите и тогава както в Сърбия например бяха отворени.
30
8
 
6
 
! Отговори
11111 преди 4 години
До Sata NATO 30 Ти как мислиш, съобразява ли се някой с Русия ?????? Поиграха си с двамата с бин Салман и фалираха шистаците а в САЩ статистиката при Ковид , как е ???? Защо в най-голямата демокрация в света , човек не може да бъде лекуван , ако няма пари Защо по достъп до здравоопазването са на последните места в света Може да имат болници с най-модерно оборудване , но милиони няма достъп до тях
29
15
 
10
 
! Отговори
ква просия,бе преди 4 години
До Sata NATOТрябва да уважаваш страната,под чието крило станахте 9 млн!Имахте промишленост и селско стопанство!Имахте всичко,ама ви мързеше да работите,и въртяхте далавери!Сега Русия я няма,паднахте под 7 млн,няма промишленост и селско стопанство,останаха само далаверите!Е,сега сте горди евроатлантици,да ви е сладко!
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ленин се вмирисва и определено няма да възкръсне
27
3
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
Времената винаги са едни и същи. Какви да са времената зависят от хората.И ако си бил човек тогава и ако си бил смел човек е можели и е ТРЯБВАЛО да се опълчи на Диктатурата и на смазването на човечността.Така както много унгарци, чехи и поляци го направиха. Това, че нито Путин, нито останалите му колеги не се покаяха и до ден днешен говори много. Показва, че не се интересуват от народа си, а само от политиката - да не си изтърват привилегиите.