Путин работи "ден и нощ" за подкрепа на руснаците в кризата

Русия вече излиза на платото на заболеваемостта
30 апр 2020 14:38, Елка Василева
83
Путин работи "ден и нощ" за подкрепа на руснаците в кризата
Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Владимир Путин и руското правителство работят "ден и нощ", разработвайки мерки за подкрепа на руските граждани, пострадали от кризата, предизвикана от пандемията от коронавируса, каза снощи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Именно затова са налице определени мерки, които имат за цел да помогнат на хората да получат заплатите си, да получат съответните субсидирани кредити в банковите учреждения", посочи той в интервю за телевизионния канал RTVI.

ТАСС припомня предишно изявление на Путин, че в Русия ще бъде задействан общонационален план за действия по възстановяване на икономиката и доходите на гражданите. Програмата ще стартира синхронно с поетапното отменяне на епидемиологичните ограничения.

Песков добави, че президентът се отнася "достатъчно безразлично" към колебанията на своя рейтинг. "Путин винаги е казвал, че ако се страхуваш от падане на рейтинга, тогава просто нищо не можеш да свършиш. Той винаги е отделял повече време на своята работа, а не на възможните последствия за рейтинга", отбеляза говорителят.

Още по темата

Песков изрази увереност, че Путин "беше и си остава политик, който се ползва с подкрепата, доверието и разбирането на огромното мнозинство граждани на Руската федерация".

Говорейки за хода на пандемията в Русия, президентският говорител изрази убеждение, че статистиката за заразените и починалите в страната не се занижава и че няма основания за такива съмнения. Той изрази надежда, че Русия вече излиза на "платото" на заболеваемостта, но въпреки това режимът на самоизолация трябва да се спазва до 11 май.

"Ситуацията до голяма степен ще зависи от това доколко дисциплинирано ще си останем вкъщи по време на предстоящите майски празници". В противен случай "плато няма да има, а кривата на заразата отново ще тръгне нагоре", подчерта Песков, цитиран от БТА.

Според него дълбочината на кризата, която ще последва след пандемията, е непредсказуема и едва ли има икономисти, които могат да предскажат точно как ще се развие кризата в един или друг отрасъл на икономиката и докога ще трае тя. Русия обаче има достатъчно потенциал, за да смекчи всякакви негативни последствия на кризата, подчерта той. "Държавата продължава да изпълнява целия обем на социалните си задължения", каза Песков, заобикаляйки директния отговор на зададения му въпрос защо няма преки парични помощи за гражданите в сегашните трудни условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
5
 
! Отговори
амииии преди 3 години
Колкото и да му симпатизирам на Путин , не може да се каже на бялото - черно . Подобно на Тръмп и Джонсън/ и разни други / подцени ситуацията. Вече имат по над 7 000 случая на ден . А до началото на април се движиха общо взето добре - 600-700 случая дневно . Късно наложи мерки за ограничения ...
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чеберашке,всеми е едно дали има русофоби или русофили но ти си много болен и по лошото уникално безмозачен шеб ек
43
11
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До АнонименИ друг път съм казвал на същества като теб, че русофоби няма. Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските пр имати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
42
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чеберашке,нито съм русофил нито православен но твоето безмозачие е типично за русофобите,евроантлатиците или там както се наричате
41
4
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Сещам сеРумен Радев, нали?
40
4
 
2
 
! Отговори
Сещам се преди 3 години
Сещам се за един друг дето работи ден и нощ - но за благото на българите
39
6
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До АнонименОт злобата, която носиш в себе си мисленето ти се е замъглило. Но това е нормално. Русофилията е форма на неграмотност, омраза и псевдо православие!
38
1
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Путин работил...и той е същата акула...Всичките такива *** са подчинени на еврейските работодатели.
37
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
я чеберашка била жива,аз пък си мислех че си пукнала от короната
36
3
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Да не се "занули" от много работа, да си почива от време на време!
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до вчера руснаците работиха за путин, сега е негов ред, да види лесно ли е
34
1
 
9
 
! Отговори
xcbf преди 3 години
Ботокса и "работа" са тотално несъвместими понятия!!! Виж "Ботокса" и "кражби", "офшорки" -може да повярваме, повече си приличат!!
33
9
 
6
 
! Отговори
dah takkar преди 3 години
браво,Путин е най-великия лидер на таз планета
32
2
 
9
 
! Отговори
Аха преди 3 години
През нощта какво точно прави ?
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И той като наш Бойко Сън не спи да ни спасява
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин с нищо не може да помогне на руснаците тъй-като всичко е откраднато.
29
4
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Товарищ путин, като един заклет КаГеБеец работи денонощно и неуморно в ползу Родину, обикновено брои доларите и еврата в касичката на Сибирската бензиноколонка и ги пренасочва към Офшорките си на Вирдижините, гледа да има и за поддръжка на "Космическите си войски", "Безаналоговите си оръжия" и отчасти за "Зелените си човечета" ... накрая центовете ги обръща в рубли и ги харизва на подопечните си верноподаници ... !!!
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин работи "ден и нощ" за подкрепа на руснаците в кризата като роб на галера. Лошото е, че освен за пропаганда за друго ДЕНЬГИ НЕТ.
27
3
 
14
 
! Отговори
правда преди 3 години
До До ***-инПутин е най-богатия човек на земята комунист социалист и капиталист скоро и икона в църква.
26
3
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
А добър ден! Със сигурност никога не е бил слуга на Русия или руският народ. Колко Тръмп не е част от един тесен елитен кръг, толкова и Путин. Този шмерцел, Путин е зачислен като слуга още от дете. А на Тръмп му е семейното наследство. Престъпници от раждане до смърт. Путин е първи приятел със санхедрин. Тръмп го спасяват Ротшайлд от фалита. Тези двамцата ще играят важна роля на задаващия се театър, но реално са един параван. И двамата са безмислени пешки в една по-голяма игра