Путин работи "ден и нощ" за подкрепа на руснаците в кризата

Русия вече излиза на платото на заболеваемостта
30 апр 2020 14:38, Елка Василева
83
Путин работи "ден и нощ" за подкрепа на руснаците в кризата
Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Владимир Путин и руското правителство работят "ден и нощ", разработвайки мерки за подкрепа на руските граждани, пострадали от кризата, предизвикана от пандемията от коронавируса, каза снощи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Именно затова са налице определени мерки, които имат за цел да помогнат на хората да получат заплатите си, да получат съответните субсидирани кредити в банковите учреждения", посочи той в интервю за телевизионния канал RTVI.

ТАСС припомня предишно изявление на Путин, че в Русия ще бъде задействан общонационален план за действия по възстановяване на икономиката и доходите на гражданите. Програмата ще стартира синхронно с поетапното отменяне на епидемиологичните ограничения.

Песков добави, че президентът се отнася "достатъчно безразлично" към колебанията на своя рейтинг. "Путин винаги е казвал, че ако се страхуваш от падане на рейтинга, тогава просто нищо не можеш да свършиш. Той винаги е отделял повече време на своята работа, а не на възможните последствия за рейтинга", отбеляза говорителят.

Още по темата

Песков изрази увереност, че Путин "беше и си остава политик, който се ползва с подкрепата, доверието и разбирането на огромното мнозинство граждани на Руската федерация".

Говорейки за хода на пандемията в Русия, президентският говорител изрази убеждение, че статистиката за заразените и починалите в страната не се занижава и че няма основания за такива съмнения. Той изрази надежда, че Русия вече излиза на "платото" на заболеваемостта, но въпреки това режимът на самоизолация трябва да се спазва до 11 май.

"Ситуацията до голяма степен ще зависи от това доколко дисциплинирано ще си останем вкъщи по време на предстоящите майски празници". В противен случай "плато няма да има, а кривата на заразата отново ще тръгне нагоре", подчерта Песков, цитиран от БТА.

Според него дълбочината на кризата, която ще последва след пандемията, е непредсказуема и едва ли има икономисти, които могат да предскажат точно как ще се развие кризата в един или друг отрасъл на икономиката и докога ще трае тя. Русия обаче има достатъчно потенциал, за да смекчи всякакви негативни последствия на кризата, подчерта той. "Държавата продължава да изпълнява целия обем на социалните си задължения", каза Песков, заобикаляйки директния отговор на зададения му въпрос защо няма преки парични помощи за гражданите в сегашните трудни условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
13
 
! Отговори
Сахарова преди 3 години
Основната мярка на Путин за подкрепа на руските граждани е проекта на дъщеря му на стойност 1 млрд. долара за изследване на руския генофонд. Върху тази и други подобни мерки, Путин се труди денонощно.
24
3
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Велик е! Той може да работи по 25 часа в денонощието, като става един час по-рано! Той е признат гений в областта на химията! Нали помните "новичок"! Само от скромност не е кръстен на него. Путин навсегда!
23
1
 
15
 
! Отговори
Като две капки вода преди 3 години
Новините от Москва са същите като от Пхенян. Те и президентите са същите. Добре, че са далеч от нас.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, горкия
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58788дай боже да не ги стигаме, че като гледам вече прехвърлиха 100 хиляди болни и с усилени темпове настигат Италия
20
3
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА : преди 3 години
И Путин излезе слуга на световния елит.
19
16
 
5
 
! Отговори
Ден и нощ преди 3 години
Мъск работи ден и нощ да прокара на всички безплатен интернет, Гейтс работи ден и нощ да ваксинира всички от лошия вирус, Боко работи ден и нощ за Барцелона.
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин работи "ден и нощ" за да остане на власт пожизнено .
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин се е покрил някъде,и никой не го вижда никъде,освен онлайн.Дали изобщо е той или някой двойник никой не знае. Освен това наложи дикататура в Русия под предлог,че ги пази от короната,доста грозна при това.
16
1
 
14
 
! Отговори
Ива преди 3 години
Милият той! Чак се просълзих.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, Радев виж идола си и се учи
14
5
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Още преди 15 години се говореше, че Путин е имал между 200 и 300 милиона. За толкова години корупция като Боко Тиквата, със сигурност е минал към десетки милиарди вече.
13
3
 
18
 
! Отговори
Лилипутин преди 3 години
Хаха, много са жалки мужиците. В Сибир масово умират на 30 от пиене и глад. Та този не знам какво работи, ама нещо некачествено ми се струва. Жалко, че има и свестни хора, длъжни да мизерстват за шепа олигарси, които ги ограбват. Но Русия е това. Добре, че хванахме последния влак и се откопчихме.
12
1
 
21
 
! Отговори
До Пут-ин преди 3 години
За сто милиона тавариш *** няма и да се наведе. Богатството му се изчислява между 40 и 60 милиарда долара. Ето, това работи ден и нощ.
11
1
 
18
 
! Отговори
Шойгу преди 3 години
Работи над водка и хайвер, че другото не му става
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на властта, светът е изпаднал в божествен транс от обгрижване.
9
1
 
18
 
! Отговори
Къде е преди 3 години
Жужето се е скрило в някаква дача на 100 км. от Масква и се показва само по телевизора.
8
3
 
18
 
! Отговори
Пут-ин преди 3 години
Този велик патриот кога ще разкрие за стотиците си скрити милиони дето ги е трупал от закуски, а не е продавал държавата и гражданите си на чужди интереси? Солженетцин, един забравен в наше време човек, е казал истината за Русия след геноцида над Романов и всички последвали рептили като Путин от едно време.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58788Аз не искам да "стигаме" тяхното ниво, щото не ми се "стига" по-надолу откъдето съм. Предпочитам да стигаме нивото на нормалните развити държави.
6
2
 
16
 
! Отговори
Смях преди 3 години
За някои люде е по-добре въобще да не работят. Нито денем, нито нощем. По малко поразии ще направят.