Коронавирусът взе над 250 000 жертви по света

Най-много починали след заразяване с COVID-19 има в САЩ
10
Коронавирусът взе над 250 000 жертви по света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Починалите по света след заразяване с новия коронавирус вече са над 250 000, съобщи американският университет "Джонс Хопкинс", цитиран от ТАСС и БТА.

Вчера броят на регистрираните смъртни случаи е достигнал 250 134.

Най-много починали след заразяване с коронавируса има в САЩ (близо 68 400), Италия (29 000), Великобритания (28 800), Испания (около 25 300) и Франция (24 900), сочат данни на университета от вчера. При това някои от числата вече не са актуални - във Франция, например, смъртните случаи надхвърлиха снощи 25 000.

В света има около 3,5 милиона регистрирани заразени с новия коронавирус. На първо място по брой случаи отново са САЩ (близо 1,177 милиона), следвани от Испания (над 217 000), Италия (близо 212 000) и Великобритания (почти 191 900).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Абе ,как мислиш-ако нямаше вирус,щяха ли в Китай да строят болници за по 10 дни? Как си представяте да се наговорят лидери,които не се траят-например от Иран и САЩ, Израел и арабите,Русия и Турция и т .н.,да разиграват трагедия уж за някакъв вирус,да си измислят умрали, ,за да си прецакат икономиките.Тръмп например е губещ в тая ситуация,вирусът дойде за да му подкопае преднината в позициите за следващите избори.Ами Путин? От какъв зор,когато е в стабилни позиции,ще си клати стола?
7
2
 
0
 
! Отговори
уф преди 3 години
Ами така ги лекуват,че да умрат. Защо не пуснаха веднага по аптеките хидрохлорин и ритонавир с указания за употреба,та хората да имат опрция и шанс,ако се заразят,да се лекуват.Ама -не,чакат ги до последно и като се влошат-бутат им маркуча в трахеята и-бай,бай.Затова някои се принудиха в отчаени опити да се спасят да пият дизинфектанти и препарати за аквариум.Абсолютен геноцид и целта на този вирус е редуциране на населението,в САЩ,Швеция и Англия-най си пролича.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от гл. шеф. на. тайно разузнаване. вписваме на всички. хора пазетесе. от днес в България почваме изчистването на всички. има много хора с огнища от вируса. не пийте газирани. напитки. защото вирусът прониква бързо. силна. хигиена навсякаде. хора неси правете шеги. всички болници проследяваме ние силна хигиена. но това навсякаде го няма. хиляди дълголетия. по [ цял свят ]
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А САЩ сега да демонстрират колко напреднала държава са. Ако си милионер получаваш здравеопазване. Ако си обикновен служител мреш като куче или изплащаш престоя в болница с години. Към това достижение на цивилизацията се стремим?
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по малко от грип
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Чичочиче чиче не обичам да обиждам ама много си как да кажа незнам.Толкова ли не ви светна лампичката поне за малко че няма никакъв вирус не ви ли идва на акъла защо разхлабват мерките че се глтвят да ни спретнат ново разпространение на вируса есента и да ни накарат да се ваксинираме всички и то задължително иначе няма да спре що за коне с капаци незнам направо
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха българските емигранти които да летят напред назад като разпрани и яко бяха затворили границите на 1.3.2020, сега в България всичко вече щеше да е отминало и карантината щеше да е отменена в границите на държавата. Който иска да се върне трябваше на границата да беше отвеждан в институционализирана карантина.
1
2
 
3
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
Нали АКО СЕ ВЪВЕДЕ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ Ш.....А НЯМА ДА ИМА ВЛАСТ И НЯМА ЗА КАКВО ДА МУ БЛАГОДАРИМ.22 МИЛИАРДА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ Е СКОЧИЛ ПО ВРЕМЕТО НА 10г.КОРОНАПАРИТЕ ПОТЪНАХА В ДЖОБОВЕТЕ ИМ СЕГА ИЗЛИЗА И КАЗВА СПОКО ЩЕ ИМАТЕ КРЕДИТИ ДО 4500лв.