Руски институт обеща коронавирусна ваксина до края на лятото

Предклиничните изследвания приключват в момента
23 май 2020 16:14,
84
Руски институт обеща коронавирусна ваксина до края на лятото
Снимка: БГНЕС

Предвижда се производството на коронавирусната ваксина да започне до края на лятото, каза за РИА Новости директорът на Научноизследователския институт по епидемиология и микробиология Александър Гинцбург, пише „Фокус“.

Още по темата

"Поставяме такива срокове въз основа на това, което все още трябва да направим в пандемията до края на лятото, така че да се опитаме да започнем производството вече. За съжаление, производството няма да позволи веднага ваксиниране на голяма част от населението на страната, но сега се предприемат от организаторите на здравеопазването" безпрецедентни усилия и действия, така че когато ваксината бъде регистрирана, възможно най-бързо да се премине към нейното мащабно производство “, каза той.

Сега, според Гунцбург, предклиничните изследвания приключват.

"Всичко е изследвано върху малки животни, изследвани са всички видове токсикологични реакции. Сега се завършват експерименти върху по-нисши примати, тоест върху маймуни, където, слава богу, се получават добри резултати както по отношение на имуногенността, така и по отношение на безопасността", добави директорът на изследователския институт.

След това се планира да се подадат документи в Министерството на здравеопазването, за да се получи разрешение за провеждане на тестове на хора.

"Колко време ще отнеме самата процедура, не мога да кажа. Но се надявам, че във връзка с пандемията, институтът за контрол ще разгледа нашето приложение бързо, надявам се, както планираме да получим това разрешение до 15 юни и да започнем клинични проучвания върху човешката популация." - каза Гунцбург.

Той отбеляза, че процесът на подбор на доброволци вече е в ход.

Самите създатели на ваксината вече са си я инжектирали, каза източникът. Той призна, че и той го е направил. "Това не е тест. Това е самозащита, за да можем да продължим тази работа. Загубата на всеки служител ще забави процеса. Като знаят какво развиват, те съзнателно предприемат тази стъпка. И аз самия! Сложих си маска, защото така трябва да бъде. Не се страхувайте от мен ", - добави Гинцбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз на руснак думичка не вярвам пък който иска да им се връзва.
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците са много силни в обещанията, лошото е че обещанията им в 99% се превръщат в лъжи.
48
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен ръжда, друго не могат да сделат.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щатските ваксини са много лоши/вредни......блатните от друга страна помагат срещу косопада......мъъкаа.
46
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колхозниците опят ще делат нещо в бъдещето.....надяваме се близкото......дано не е, като липсващите централни канализации в големите градове.
45
10
 
15
 
! Отговори
Соросоид преди 3 години
Тук е пълно с платени тpoлoвe на ГЕРБ.Значи Радев бил безделник, а тлъстата Тиква, която разцъква тенисче с 14-се годишни момичета и ги кани след това в къщи е много работлив. Радев бил руски агент, а Тиквата, който се мазнеше на Путин и му подаряваше куче не бил.Вие имате народа за много пpocт, бре.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мръсното МайчеВземи и се изкъпи! Може от това да е безебието и цялото натрупано психическо напрежение...А и нещастниците, дето ти дишат вонята, ще живнат!
43
5
 
8
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 3 години
До ДА ,БЕ...Пич - може ли и Радев Безделника да го имунизират със новата руска ваксина дето е като руската рулетка? Ще го приема за ДА. Благодаря предварително.
42
5
 
14
 
! Отговори
Рашка - Говняжка преди 3 години
При руснаците всичко е във светлото бъдеще - и високите заплати, и високите пенсии, и европейското здравеопазване, и овладяването на Луната и Марс.Както се казва - трай коньо за зелена трева.
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУСКАТА ВАКСИНА ---ЩЕ Е , КАТО ...."РУСКАТА РУЛЕТКА"!АБЕ, Я НЕКА ПЪРВО Я ОПИТАТ РУСОФИЛЧЕТАТА!
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито Русия, нито САЩ, нито коя да е държава може да произведе ефективна ваксина в рамките на 10 години.Всичко друго преди 2030 ще бъде или неефективно или опасно.Не препоръчвам на никого на ползва ваксина в близките 5 години.Най-добрата ваксина е здравословно хранене, витамини, спорт и пчелен клей.
39
2
 
6
 
! Отговори
Ленин преди 3 години
До края на лято 2031 година?
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента тестват 3 лекарствени препарата:Триазавирин, Фортепрен и Фавипиравир .Вероятто последният ще бъде регистрираннай-бързо, сега го прилагат за клинични изпитания на 330 пациенти с Covid-19.
37
3
 
13
 
! Отговори
ДА ,БЕ... преди 3 години
ЩЕ НИ ИМУНИЗИРАТ С НЕКОЙ РУСКИ ЛЮСИОН ЗА БАНЯ...!АМА , НЕКА ПЪРВО ДА ГО ПРИЛОЖАТ НА К.ЗАРКОВ ИЛИ НИНОВА.....!
36
5
 
14
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ЩЕ ПОВЯРВАМ В ТАЯ ВАКСИНА , КОГАТО ВСИЧКИ РУСОФИЛИ У НАС , ГИ ИМУНИЗИРАТ С НЕЯ!
35
8
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
Дано да я направят. Дори да се използва само в Русия, пак е нещо. Руските туристи и почиващи през лятото няма да са ни излишни. Никак даже.
34
6
 
4
 
! Отговори
До руския трол 9 преди 3 години
Пълна измислица. За кой вирус е говорил Кенеди? Или ти го каза Ванга?
33
1
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Радвам се. При следващата пандемия такива като теб ще станат по-малко.
32
5
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Дано да не стане като с ракетите, танковете и самолетите им. Че ще чакаме много лета.
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Два пъти прочетох прекрасната новина , но не разбрах за кое лято става дума! За 2021 или 2020? А може би 2022? Да не би да за миналото лято и ние да сме пропуснали!