Руски институт обеща коронавирусна ваксина до края на лятото

Предклиничните изследвания приключват в момента
23 май 2020 16:14,
84
Руски институт обеща коронавирусна ваксина до края на лятото
Снимка: БГНЕС

Предвижда се производството на коронавирусната ваксина да започне до края на лятото, каза за РИА Новости директорът на Научноизследователския институт по епидемиология и микробиология Александър Гинцбург, пише „Фокус“.

Още по темата

"Поставяме такива срокове въз основа на това, което все още трябва да направим в пандемията до края на лятото, така че да се опитаме да започнем производството вече. За съжаление, производството няма да позволи веднага ваксиниране на голяма част от населението на страната, но сега се предприемат от организаторите на здравеопазването" безпрецедентни усилия и действия, така че когато ваксината бъде регистрирана, възможно най-бързо да се премине към нейното мащабно производство “, каза той.

Сега, според Гунцбург, предклиничните изследвания приключват.

"Всичко е изследвано върху малки животни, изследвани са всички видове токсикологични реакции. Сега се завършват експерименти върху по-нисши примати, тоест върху маймуни, където, слава богу, се получават добри резултати както по отношение на имуногенността, така и по отношение на безопасността", добави директорът на изследователския институт.

След това се планира да се подадат документи в Министерството на здравеопазването, за да се получи разрешение за провеждане на тестове на хора.

"Колко време ще отнеме самата процедура, не мога да кажа. Но се надявам, че във връзка с пандемията, институтът за контрол ще разгледа нашето приложение бързо, надявам се, както планираме да получим това разрешение до 15 юни и да започнем клинични проучвания върху човешката популация." - каза Гунцбург.

Той отбеляза, че процесът на подбор на доброволци вече е в ход.

Самите създатели на ваксината вече са си я инжектирали, каза източникът. Той призна, че и той го е направил. "Това не е тест. Това е самозащита, за да можем да продължим тази работа. Загубата на всеки служител ще забави процеса. Като знаят какво развиват, те съзнателно предприемат тази стъпка. И аз самия! Сложих си маска, защото така трябва да бъде. Не се страхувайте от мен ", - добави Гинцбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
17
 
10
 
! Отговори
до Ганьовците преди 3 години
*** освен да плюе по успехите на другите, друго май не може да прави. *** и на готово да им дадат ваксина, пак ще плюят и ще недоволстват , защото в промитите им кратуни няма и капчица разум а само скотска завист и простотия.
29
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз обещавам ваксина до средата на юли! И още неща мога да обещая.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Баба ГенаБабо Гено, щом толкова вярваш на твоите братушки тая година ти трябваше да честваш 40 години живот през комунизма. Руските институти, институции и КПСС опръщяха всички ни с хвалби как през 1980 година ще построят комунизма.
27
14
 
12
 
! Отговори
Баба Гена преди 3 години
Браво на Братушките! Знаех си че пак ще ни освоботят, този път от робството на вируса!
26
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Москва управниците са същите слуги като нашите на юдео-рептилския сатанистки(елит) затова и там като тука бързат да ваксинират с нано ваксини населението на Русия и по този начин да го чипират.Аз няма да дам мен и семейството ми да ставаме опитни мишки на оня *** и рептил Бил Гейтс
25
5
 
8
 
! Отговори
ами преди 3 години
Важно е да се пише и говори Иначе нищо общо с истината
24
12
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Идеята на ваксината против корона е да сложат на хората чипове по цял свят. Чатнахте ли? Затова се казва, че коронавирусът е толкова страшен и се умира от него. Аз няма да позволя на мен да ми сложат такова нещо. Който иска ваксина, нека се прецака.
23
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската философия е: да сме първи,герои, пък каквото излезе. Ако опитът е неуспешен,после ще му мислим. Историята показва,че човешкият живот там не се цени особено.
22
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Могъща е руската медицина.
21
8
 
13
 
! Отговори
GG преди 3 години
И сега като краварите си направиха собствен кораб за извозване на хора до космоса, с какво ще хвалите велика Русия ? А дрОгари ?
20
3
 
11
 
! Отговори
Допълнение преди 3 години
Подготвят се и нови пръскалки с упътвания на италиански и сръбски език !
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееееее щом е Руска няма проблеми, всички други са зли и искат да ни убият....
18
2
 
19
 
! Отговори
стар пожарникар преди 3 години
Коя поредна? Те вече имаха няколко пъти
17
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто ще поставят водката венозно, а не орално както досега. Това ще им е ваксината на ***. Руснакът за правителството не струва една копейка дори.
16
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и хубава Лада обещаваха ама кой.
15
7
 
16
 
! Отговори
GG преди 3 години
Тази ваксина неква безаналогова ли ще е ?
14
7
 
14
 
! Отговори
103 годинки преди 3 години
КПСС ли нареди ?Само питам.Или ....те така са си свикнали планово....от 1917 г. до днес...
13
17
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Който иска да си бие ваксина против корона, аз не давам да ми бият такава ваксина.
12
13
 
20
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
И ваксината им ще е като апаратите им за обдищване, дето се запалиха и изгоряха сума ти болни и персонал.Хубава работа, ама руска...
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВасилевТръмп пие хирдоксихлорохин, сода каустик, белина и е във върхова форма.