Парадът на Победата в Москва ще се състои на 24 юни

Маршът на "Безсмъртния полк" се планира за 26 юли
26 май 2020 16:30, Елка Василева
149
Парадът на Победата в Москва ще се състои на 24 юни
Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че парадът на Победата ще се състои на 24 юни.

"Заповядвам да започне подготовката за военния парад в чест на 75-ата годишнина от Победата във Великата Отечествена война в столицата на Русия Москва и в другите градове. Ние ще направим това на 24 юни, в деня, в който през 1945 г. се е състоял легендарният, историческият парад на победителите, когато по Червения площад са преминали бойците, сражавали се край Москва и защитавали Ленинград, били се край Сталинград, освобождавали Европа, превземали с щурм Берлин", издаде заповед руският държавен глава.

Още по темата
Путин възложи на министъра на отбраната Сергей Шойгу да бъдат изключени каквито и да са рискове за здравето на участниците в парада, както и да бъдат осигурени най-строги изисквания за безопасност при подготовката и провеждането на парада.

Маршът на "Безсмъртния полк" се планира да се състои на 26 юли – в Деня на Военноморския флот, ако епидемиологичната ситуация не наложи отлагането му за по-късна дата, предаде ТАСС.

Путин каза, че на 24 юни маршът няма да може да се състои, тъй като е невъзможно да бъде обезпечено изпълнението на строгите изисквания за безопасност и дистанциране, когато по улиците на градовете „върви безкраен човешки поток“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде Бойко жив и здрав още един мандат та да затриеш окончателно това племе.
86
4
 
16
 
! Отговори
до 74 преди 3 години
Е, мерси от такава " окупация като германската от САЩ. Най високи заплати в ЕС.Най високи пенсии. Немските пенсионери лятно време обикалят света.Най-висок стандарт на живот.Свобода да пътуват навсякъде по свет.И аз искам такава "окупация".
85
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нане, евала ти правим на любовта към Русия. Дето се вика демокрация сме и всеки може да пише каквото си иска. И само да те питам - интересувал ли си се от СССР, как са живели хората там, и от всичко свързано с тях, както и с отношението между Хитлер и Сталин?Защото като пишеш само едно и също непрекъснато просто показваш, че нямаш желание да разбереш много неща. А те не са толкова прости.
84
17
 
7
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Ей така виеха и възхваляваха хитлер и германската машина русофобчета предателчета...*** после ляха крикодилски сълзи...Сега пак сте от погрешната страна на барикадата...
83
8
 
15
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Две трети от съществуването си руският Гулаг води само грабителски войни, а една трета - в подготовка за война, вследствие на което е поробил повече от сто държави и народности и една шеста от сушата на Земята.Затова вече седем десетилетия се опитва напразно да инструментализира ВСВ, стилизирайки се като "освободител", тъй като СССР е доказан инициатор, активен участник в подпалването на войната и брутален окупатор на дузина источноевропейски държави.за справка: виж История на Русия
82
9
 
14
 
! Отговори
западняк европеец преди 3 години
В Русия всичко се случва със закъснение, ето сега и парада. Рушнягите са 2 крачки назад от останалия свят
81
2
 
4
 
! Отговори
ТА-ДУФ ТА-ДУФ КАУНЕ преди 3 години
100% Кауна няма да пропусне тая аванта...
80
17
 
9
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Само да напомня на русофобчетата, че България играеше на страната на хитлер през ВСВ!Тоест тя изгуби войната!Като гледам, колко русофобчета има тук, Сталин просто им пощади нааканите *** на дядовците им! Чърчил даже беше решил да закрие България, като държава!
79
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като погледнеш днес как живеят германците и как живеят руснаците, ти става ясно че на руснаците им хлопа дъската с тяхната "победа".
78
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече паради на победата, толкова по-гротескно се възприема от сегашното поколение !Руския Гулаг живее в миналото, но младите в един момент ще кажат: Баста !
77
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин, вместо да правиш глупави паради ела да си прибереш паметниците и камъняците дето сте ги нацвъкали из цяла България. Не ви щем нито жилото нито меда. То мед няма де, ама по-добре да си отнесете жилото в Сибир и повече тука да не се мяркате пред очите ни. Отивайте да правите паметници в Китай та да изядете шутовете и от тях.
76
6
 
15
 
! Отговори
Стоедин преди 3 години
Маловажна новина. Не ни касае.
75
10
 
15
 
! Отговори
rw преди 3 години
руснаците сте изчадия адови, сэте смърт навсякъде по света. до каквото се докоснете се превръща в тор. да измрете с децата си, проклети да сте!
74
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 57Американците плащат за абсолютно всичко в страните където имат бази, включително имат значителен ефект върху локалните икономики на местата където се намират базите им. Не знам за каква "окупация" говориш. Оръжието което се държи в тези бази пази съответните страни, те имат интерес от това (даже американците недоволстват, че европейските страни не поемат повече разходи за общата отбрана).Не знам къде ги четете тия истории, но са ЯКО неграмотни.
73
12
 
9
 
! Отговори
до 57 преди 3 години
75 години слад войната Германия е все още окупирана, като и Италия. Когато на територията на една страна има 300К чуждестранна армия плюс чуждо ядрено оръжие, това не е окупация, а свръхокупация. Нито едно правителство в Западна Еврора не е ставало факт, ако не е било назначено от янките, даже в Англия. Единственото изключение беше Де Гол, а те му спретнаха май 68. Това са факти, а не драйфане на промити мозъци.
72
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинДругия път лъжи малко по-убедително. :)
71
6
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
До 69 Отговарям ти и приключвам наистина! Да ти приличам случайно на ," махленска клюкарка"?!-:) Достатъчно голям съм.Та да помни социализма и боричканията и "преговорите" между Рейгън и Горбачов! Горби предателя!Чао от мен
70
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започнаха да правят и парад на загубата !
69
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава СССР!
68
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинСкрий се бе толyп. Ти ли ще ме поучаваш как да се отнасям с Русия окупатора и унищожителят на България.