Отвлякоха противник на Путин от апартамента му, преди 2 г. бил тровен

Полицията не започва разследване по случая
22 юни 2020 15:08, Нели Христова
79
Отвлякоха противник на Путин от апартамента му, преди 2 г. бил тровен
Снимка: БГНЕС

"Опитват се да разбият вратата ми" - това съобщение изпраща Пьотър Верзилов на своите приятели в 7:16 часа. Малко след това хазяинът му отива в апартамента. Ключалките са разбити, а от Пьотър няма и следа.

Пьотър Верзилов е известен опозиционер, член на групата Pussy Riot и автор в руския независим сайт MediaZona. Той постоянно критикува политиката на Путин, а преди две години обяви, че е бил направен опит да го отровят.

Пред руските медии съседите на Пьотър разказват, че близо 10 мъже се опитвали да влязат в апартамента на опозиционера. Двама от тях носели полицейска униформа, ала полицията отрича да е провеждала акция срещу активиста.

Към обяд медии, свързани с Кремъл, публикуват снимка, на която Пьотър преглежда документи задно с непознат мъж. Според тях лекар е отишъл на посещение при активиста, но той е отказал да отвори вратата. Няма никакви данни за това кой е източникът на снимката. Ала главният редактор на MediaZona Сергей Смирнов и приятелите на Верзилов са категорични, че той не си е у дома, а те нямат и ни най-малка идея къде може да е. Според тях изчезването му е свързано с работата му.

През годините Верзилов често дразни Кремъл. Преди да стане част от Pussy Riot, той е част художествената група Voina, която нарисува голям фалос на мост, сочещ към централата на Руската агенция по сигурността в Санкт Петербург.

Заедно с групата Pussy Riot той създава сайта MediaZona, който се фокусира върху закона, реда, правата и злоупотребата с тях. През последните години платформата се открои със смели разследвания, разкриващи най-мрачните тайни на руското общество и властта.

През 2018 година Пьотър се разболява в Москва. Подозирайки че това е в резултат на отравяне, той спешно заминава за Берлин, където докторите потвърждават - симптомите на активиста са в резултат на приемане на отрова. Така и не е започнато разследване по случая. В момента не се разследва и изчезването на Пьотър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
5
 
! Отговори
КГБ преди 3 години
Ние така не правим - имаме си къде-къде по-деликатни методи / чети история на КГБ !/Забиване на ледокоп в главата / Троцки / , превикване за отчет и очна ставка след което следва изгаряне в краматориум за да няма никаква следа,ожилване с отровна съчма и рицин / Георги Марков / ,малко радиоктивност докато почнеш да светиш ...новичок и т.н. и т.н.Добре го каза другаря Сталин- " ... има човек-има проблем,няма човек-няма проблем..." Умен беше нашия вожд......
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То се очакваше. Руският президент няма да цепи басма на никого. Владимир Путин е великан в политиката и в този век надали някой ще го засенчи.
39
4
 
5
 
! Отговори
Православен преди 3 години
Дяволите са отишли да го приберат жив в ада, понякога се случват такива неща на особено големите и непоправими грешници, които през целия си живот воюват срещу Бога и никога не се разкайват за гнycoтиите, които са извършили!Пуси Райът (бунтът на женските полови органи) на 21 февруари 2012 г се подиграха с цялата Православна църква в Храма на Христа Спасителя в Москва. Прочетете повече за тези същества и тогава решете дали да ги съжалявате.
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай, Вова!
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пьотър Верзилов е известен опозиционер, член на групата *** Riot"Спрях да чета след това.
36
6
 
11
 
! Отговори
Порция смях преди 3 години
10 мъже се опитват да влязат в апартамента ми и не успяват. Нищо че двама са с полицейски униформи.
35
13
 
16
 
! Отговори
русофил преди 3 години
Много интелигентен и адекватен ход от страна на Владимир Путин.
34
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години така отровиха Александър Литвиненко. Понеже беше казал, че Путин е престъпник, педофил, и стои зад чеченския тероризъм с цел да си вдигне акциите пред руския народ. Готини хора са руснаците, но имат лош късмет с управниците.
33
5
 
5
 
! Отговори
бояришник преди 3 години
В Румъния забраниха джендерната идентичност, а у нас всякакви руски и западни джендери си правят каквото искат...
32
16
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Типичния за ченге като Путин начин на действие. Отмъстителен и злобен. По-трагичното е как оскотелите русофили умират от кеф, когато се случи нещо подобно. Ходете да си живеете в съюза, коленичете пред Сталин, размахвайте плакати на вечния полк и се умилявайте докато ви тъпчат.
31
9
 
7
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Ами така се получава с тия отравяния -увеличил е малко дозата и хоп -отровен!
30
16
 
23
 
! Отговори
Падение преди 3 години
Днес. Бг, как може толкова да изпадне те и да побликувате такива глупост?!
29
7
 
12
 
! Отговори
Пак преди 3 години
Голям смях...
28
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая ли плюнка е противник на Путин, хе, хе! С такава келява опозиция Путин още дълго ще е на власт. У нас е подобно положението, де...
27
9
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Пише под псевдонима Куропаткин! Отвлечен за дългове от дрога и хазарт. Тук Володя Володиевич е непричем!
26
11
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Отвлекли са го извънземни, прословутите зелени човечета от Марс, същите с които товарищ путин проведе и референдума в Крим ... !!!
25
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така една хубава новина за Русия няма досега?Няма дим без огън - стара българска поговорка!Колкото и да е хубаво - по-далече от Русия по-добре!
24
12
 
17
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
*** използва всички позволени и непозволени средства за да стане пожизнень Царь рАссии. Царь крепАсними селяними!Каквото и да направи няма да ме очуди.
23
12
 
25
 
! Отговори
GG преди 3 години
Нормално за диктатурска държава от Третия свят. Кажете нещо ново ?!
22
16
 
19
 
! Отговори
weiss преди 3 години
Член на групата *** Riot е противникът на Путин?? и нашите в захлас повтарят? абе връзка с главния мозък някой от вас, ***, няма ли , ей ъй, за кадем само? Я марш да бягате от дрона, дето ви следи :-)