Отвлякоха противник на Путин от апартамента му, преди 2 г. бил тровен

Полицията не започва разследване по случая
22 юни 2020 15:08, Нели Христова
79
Отвлякоха противник на Путин от апартамента му, преди 2 г. бил тровен
Снимка: БГНЕС

"Опитват се да разбият вратата ми" - това съобщение изпраща Пьотър Верзилов на своите приятели в 7:16 часа. Малко след това хазяинът му отива в апартамента. Ключалките са разбити, а от Пьотър няма и следа.

Пьотър Верзилов е известен опозиционер, член на групата Pussy Riot и автор в руския независим сайт MediaZona. Той постоянно критикува политиката на Путин, а преди две години обяви, че е бил направен опит да го отровят.

Пред руските медии съседите на Пьотър разказват, че близо 10 мъже се опитвали да влязат в апартамента на опозиционера. Двама от тях носели полицейска униформа, ала полицията отрича да е провеждала акция срещу активиста.

Към обяд медии, свързани с Кремъл, публикуват снимка, на която Пьотър преглежда документи задно с непознат мъж. Според тях лекар е отишъл на посещение при активиста, но той е отказал да отвори вратата. Няма никакви данни за това кой е източникът на снимката. Ала главният редактор на MediaZona Сергей Смирнов и приятелите на Верзилов са категорични, че той не си е у дома, а те нямат и ни най-малка идея къде може да е. Според тях изчезването му е свързано с работата му.

През годините Верзилов често дразни Кремъл. Преди да стане част от Pussy Riot, той е част художествената група Voina, която нарисува голям фалос на мост, сочещ към централата на Руската агенция по сигурността в Санкт Петербург.

Заедно с групата Pussy Riot той създава сайта MediaZona, който се фокусира върху закона, реда, правата и злоупотребата с тях. През последните години платформата се открои със смели разследвания, разкриващи най-мрачните тайни на руското общество и властта.

През 2018 година Пьотър се разболява в Москва. Подозирайки че това е в резултат на отравяне, той спешно заминава за Берлин, където докторите потвърждават - симптомите на активиста са в резултат на приемане на отрова. Така и не е започнато разследване по случая. В момента не се разследва и изчезването на Пьотър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
14
 
19
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Жалко за този младеж-плешивото диктаторче не прощава никому..Ама болшинството руснаци си го заслужават. Когато крещяха с кървясъли очи "Крим наш" трябваше да знаят,че работите ще стигнат и до техните глави...
20
8
 
13
 
! Отговори
таварищ паПутин преди 3 години
Кой беше тоя ...че нещо не мога да си спомня?ПРОТИВНИК...ах на батко сладура...такива кат него хи хрускам за закуска...ПРОТИВНИК???Ецььь...дееее...Аре посмали ***!
19
3
 
10
 
! Отговори
L. преди 3 години
Не разбрах кога са го отвлекли - преди 2 години или сега.
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв противник е тоя, преди 2 години е бил на 2 години! Пъпчив пубер
17
3
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Човека се отровил с развалени яйца, но историята му е впечатляваща истина или не, не е важно визата си я получава, все пак Русия не към ЕС, до Германия не може да пътуват само с лична карта, затова трябва да са изобретателни.
16
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има сериозни опозиционери и политически затворници на режима на Путин,но не пишете за тях,а за член на Пуси Райът. Защо не пишете,че бившия глава на Чувашия,който заведе дело срещу Путин изведнъж удобно се разболя от корона вирус и получи инфаркт броени дни преди делото. Никой в Русия до сега не беше посмял да заведе дело срещу малкия плешив диктатор.
15
2
 
9
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Алкаш опозиционер е препил за пореден път.
14
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прибирането на хора от домовете е описано много добре от Солженицин...Нищо ново.
13
4
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Много филми гледаш.
12
17
 
11
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
С предатели е пълно навсякъде. Те и Руснаците хвърлят сребърници на нашите *** да опернят Бойко ама не им се получава на червените неудачници хахахахах
11
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По свобода на медиите твзи са някъде между Конго и Занзибар и нашите каскети много им се радват ама реват че в България медиите не били независими.
10
5
 
7
 
! Отговори
внимание преди 3 години
Не рисувайте голям срещу Путион.
9
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.................."противник на Путин"..........ха-ха-ха...........в Русия я някой знае името на този "противник", я не!!!! Въобще НИКОЙ не му е чувал името! Кой знае какъв мошенник е и на кой маф.ио.з е преминал пътечката, но в нашите СМИ е МОДНО всички хулигани да се кръщават "противници на Путин"!!! Тогава ВЕДНАГА СТАВАШ ИЗВЕСТЕН И МОДЕН!!! И естественно от запад все ще се намери някой да подхвърли 30 сребърника!!! Иначи си оставаш последен неудачник!
8
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе кви са тия глупости. Ако руските служби те отвлекат, никога не си съществувал. Камо ли да те тровят.
7
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то в Русия всеки който е против властта или го убиват или го тормозят. За това Русия е една мизерна азиатска дупка с пожизнено джудже цар.
6
15
 
18
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Вие преди за Лада чакахте 10 години и се радвахте на комунизма, сега Ф16 искате веднага. По спокойно другари, знаем че ви боли ама няма как.
5
5
 
14
 
! Отговори
европеец преди 3 години
Много е сладък противникът на Путин.
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха а нашия Бойко си дава оставката и им гледа сеира, после се връща. Путинчо горкия не може така
3
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТРЕВОГА ТРЕВОГА, ВСИЧКИ НАЛИЧНИ РУСОФИЛИ ДА СЕ ЯВЯТ ВЕДНАГА
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пентагонът: Срокът за производството на българските F-16 е удължен до 2027 г! 1,3 млрд.долара или около 2,2 млрд.лв към момента на сключването на договора между САЩ и България, бяха платени наведнъж от българското правителство. Плащането бе одобрено и от парламента.