Руският патриарх "благослови" игуменка да продаде S-класата си

Кирил напомни на монашеството, че нямат право да имат лични возила
26 юли 2020 19:39,
99
Руският патриарх "благослови" игуменка да продаде S-класата си
Снимка: БГНЕС

Патриарх Кирил благослови игуменка да продаде S-класата си. Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил лично е издал нареждането. До тук се стигна след публикации в руските медии за земните богатства на духовните лица. Те предизвикаха сериозен резонанс в руското общество, пише БГНЕС.

Още по темата

На езика на църковната администрация решението на патриарха звучи така: „Патриарх Кирил благослови игуменката на Покровския ставропигиален женски манастир Теофания (Мискина) да продаде намиращия се в нейно владение автомобил Mercedes Benz S-класа. Предстоятелят на Руската църква посочи, че даренията за манастира трябва да се използват за социални и благотворителни цели. Той също така припомни на монасите, че не бива да купуват луксозни автомобили, а тези, които са необходими за работата им, следва да са собственост на манастира, а не лични“.

Наблюдатели коментират, че по този начин патриархът потвърждава информацията, че собственик на автомобила е игуменката, а не манастирът, и че той е закупен не с лични средства, а с дарения.

Покровският манастир е един от най-посещаваните и богати манастири в руската столица. Там е разположен и петзвездният хотел „Покровская“, построен по програмата за хотели за поклонници в Москва, чиито цени обаче са непосилни за обикновените хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Кирето е началник. Къде ще му излезе края, ако всяка игуменка кара S класа. Подопечни са му близо 500 женски манастира и още толкова мъжки.
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко месеца Путин се умилкваше около Ердоган, а игуменка си купи ес класа. Сега Путин гледа как св. София става джамия, а шефа на Рублев склонява игуменката към търговия, което е грях. Боже какво става в Русия?!?!?!?!?
43
0
 
6
 
! Отговори
Бат Сашо преди 3 години
Да продаде :)))))).Искам и аз от Дядо Владика една S-класа и после ще е продам...ей така да просветля миряните :))))))
42
2
 
11
 
! Отговори
Али Реза завижда преди 3 години
Драмите в Блатная съперничат на Листопад....
41
0
 
12
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
А защо не споделиш колко университета, детски градини, домове за стари хора, болници, бърза помощ, кухни за бедни и пр. финансира Ватиканът и колко БПЦ. Нашата точно нула, а руската не знам, ама няма да е много по-различно. А преди 9 моят баща е израсъл в сиропиталище финансирано от БПЦ. До къде докараха ченгетата вярата и православието! А ти си просто един нискочел ***.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ченге с расо ако някой го одруса едно хубаво, ще изсипе толкова злато от себе си, че два московски прията ще се уредят с щвeдскa маса за поне месец напред!
39
1
 
5
 
! Отговори
Православен преди 3 години
Руският патриарх e тoлкова нaперен, зaщото нa гoлемите xристиянски прaзници cи прeкадява чуркaта c мaнастирско кaндило пo изгрeв cлънце прeд икoната нa Cвeти Никoлай Чудoтворeц, зa дa пoрасне тя eдра и мoгъща кaто дунaвски шapaн пo Бoжиятa милocт.
38
2
 
2
 
! Отговори
Вярващ преди 3 години
До там го докарахте православните богохулници щеславието и алчността да въздигате в култ. Не се чудете, че ще сте следващите след мафията срещу които ще има демонстрации. В България са гонени от паството не един и двама владици за сребрелюбие и разврат. И нямам пред вид гръцките. Но ти явно си православен невежа и историята на собствената си църква не познаваш.
37
3
 
13
 
! Отговори
До антихриста преди 3 години
Наричаш се православен, а си богохулец. Никой не казва, че са откраднати. Въпросът е като е дала обет нестяжения (като си православен русопоклонник трябва да знаеш какво е това), защо се вози в Мерцедес S класа. Никой не казва, че трябва да ходи пеша. От А до В може и с Лада да се придвижва. Нали вие русопоклонниците непрекъснато ни убеждавате, че не била по-лоша от западните марки!
36
1
 
8
 
! Отговори
до Православен преди 3 години
Че той твоя бог не беше ли олицетворение на добротата и любовта? А ти все едно си описал реакцията на някоя злобна и отмъстителна представителка на малцинствата хваната да преджобва чанти в градския транспорт!
35
1
 
10
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Достатъчно е да идеш в Пловдив в стария град привечер. В някои дни тесните улици около старата църква са буквално задръстени от джипове и мерцедеси, та дори не може пешеходец да мине. И то уж затворени за коли улици. В същото време се оплакват, че храмовете се рушат и все искат пари от държавата.
34
0
 
12
 
! Отговори
Пловдив Маена преди 3 години
Да "благослови" и пловдивския поп с А8-ците
33
0
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Може би защото не са негови, а на църквата. Мерцедесът е бил записан на името на игуменката, а купен с църковни пари. Туй дори за широките православни критерии е корупция. Но руският *** сочи винаги треската в окото на другия и не вижда гредата в своето.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30. Така бе с ТИР и то не един през варненската митница.
31
0
 
11
 
! Отговори
Европеец преди 3 години
По-интересно е Гундяев, да ли ще се самоблагослови, че неговия мерцедес, с който бори корона вируса, също е бая тлъст.
30
1
 
16
 
! Отговори
КГБ пита преди 3 години
А чeнгeтo милиардер Гундяев ще продаде ли златния си часовник за 20к? Или ще дойде пак тук да ни тропа по масата като пиян мyжик в руска кpъчма!?
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали тея питекантропи ни наложиха цирка в който те живеят у нас! Модела е чотно 1 към 1. За това няма оправия у нас, а мафията ще коли и беси без значение от протести или не. За тая *** можем да благодарим само на колхозните ни поробителите.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теофания Мискина?Обаче не ни казват къде се поставя ударението във фамилното име на преподобната?мИскина или мискИна?Защото при втория вариант се получават едни намеци ....Пък и никой не ни казва как се е сдобила с това возило? "Дарения" е много общо казано.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ченгесар не беше ли контрабандист на цигари? Ама то сигурно е било за каузата на църквата...
26
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А папата защо не свали златните орнаменти от базиликата св. Петър и не ги раздаде на бедните италианци които пострадаха от корона вируса?