Берлин: Навални най-вероятно е бил отровен, но все още липсват факти

Федералната криминална служба е поела охраната му
Обновена: 24 авг 2020 16:22 | 24 авг 2020 16:22, Елка Василева
156
Берлин: Навални най-вероятно е бил отровен, но все още липсват факти
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на Германия смята, че руският опозиционер Алексей Навални най-вероятно е бил отровен. Това заяви говорителят на канцлера Ангела Меркел - Щефен Зайберт.

Според руските лекари в Омск изследванията на Навални не показват следи от отравяне.

Две руски лаборатории не са намерили следи от отравяне в организма на Алексей Навални, съобщи днес заместник-главният лекар на болницата в Омск Анатолий Калиниченко. В момента Навални се намира в берлинската болница Шарите, където беше транспортиран от руския град Омск.

Още по темата

Преместването му стана след изказване на германския канцлер Ангела Меркел, която предложи медицинска помощ, без да отправя изрична покана към семейството на Навални, припомня БНР.

"Беше пределно ясно, че след пристигането на Навални в Берлин той трябва да бъде охраняван, защото с голяма вероятност става дума за пациент, когото са опитали да отровят" , обясни днес говорителят на Меркел Щефен Зайберт необходимостта от охраната на Федералната криминална служба.

В Киев външният министър Хайко Маас не беше толкова категоричен.

"Аз съм от хората, които изграждат мнението си на базата на фактите, а в случая Навални все още липсват факти - както медицински, така и криминологични. Затова трябва да изчакаме", каза Маас.

Очаква се по-късно днес берлинските лекари и семейството на Алексей Навални да отговорят на въпросите за състоянието на опозиционера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Берлин: Навални най-вероятно е бил отровен, но все още липсват факти"Как се наричаха твърдения без факти, че нещо ми убягва термина...
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мале, това пиарката на Боко ли го е писала
7
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всички Русофили които се кланят на тази пропаднала държава...там демокрация няма, няма опозиция, няма нищо.....кръгла нула.
6
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западна формулировка на следната истина:Ние точно знаем, че не е тровен, но много ни се иска да беше. Според както се развият нещата, може и да измислим достоверен начин, как да обясним необяснимото с цел да внушим желаното.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извънземни!? Виждал съм, ама няма!
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Берлин: Навални най-вероятно е бил отровен, но все още липсват факти"Как е "хайли лайкли" на немски ахахаха
3
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше у нас с чадъра и е готов!Няма да е първият нито последният убит опозиционер.Щом оживя от отровата ще го застрелят руснаците,те така действат.
2
3
 
22
 
! Отговори
kk преди 3 години
Ами като няма факти, какви ги дрънкате! Разберете какво е и тогава говорете!
1
4
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
За пореден път немските либерасти стават за смях... единствено балканските субекти, дето мечтаят да са ня тяхно място са по-жалки.