Путин: Русия признава изборите в Беларус за легитимни

Руският президент засега не планира посещение в Беларус
29 авг 2020 14:45, Елка Василева
87
Путин: Русия признава изборите в Беларус за легитимни
Снимка: архив, БГНЕС

Русия признава президентските избори, произведени в Беларус, за легитимни, а Александър Лукашенко - за победител, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

В интервю, излъчено днес по телевизия "Русия-1", Путин каза, че изборите в съседната страна са се състояли. "Ние признахме тяхната легитимност и, както знаете, аз поздравих Александър Григориевич Лукашенко с победата на тези избори", припомни той.

Руският президент предположи, че позицията на Запада за изборите в Беларус е била подготвена предварително. Той се аргументира с отказа на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) да изпрати наблюдатели на изборите въпреки поканата, изпратена от беларуските власти.

Путин засега не планира посещение в Беларус, заяви днес пред ТАСС неговият прессекретар Дмитрий Песков.

Още по темата

Според официалните резултати президентът Александър Лукашенко е спечелил нов мандат на произведените на 9 август в Беларус избори с 80 процента от гласовете. Тези резултати обаче не бяха признати от опозицията, която започна протести, припомня БТА.

32 души са били задържани вчера в Беларус за участие в незаконни протести, съобщи днес беларуското министерство на вътрешните работи, цитирано от ТАСС.

Те ще бъдат изправени пред съд за административни нарушения.
Редица журналисти от чуждестранни медии са били лишени от акредитация в Беларус. Мярката е била предприета от министерството на външните работи въз основа на решение на Междуведомствената комисия за сигурността в информационната сфера, съобщи Беларуската асоциация на журналистите, цитирана от ТАСС.

Анулирана е акредитацията на журналисти, представляващи в Беларус германската телевизия А Ер Де, медийната група Дойче веле, британското обществено радио и телевизия Би Би Си, Радио Свобода, водещите информационни агенции Асошиейтед прес, Ройтерс и Франс прес, както и други медии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не могат да отидат западни наблюдатели на изборите в Белорусия. Не дай Боже видят, че са легитимни!
42
8
 
9
 
! Отговори
u4en преди 3 години
До Анонимен40 ВСВ спечели този .който направи живота на хората си ПО БОГАТ...И ПРИМЕР за ПОДРАЖАНИЕ !!!!! ГЕРМАНИЯ - 4 ПЪТИ по .богата от Раша ! Всеки иска да живеев Германия ....има 2 мил. руснаци ( живеещи по законите на Германия ) ..а искат 100 милиона !!! ГАСТЕРБАЙТЕРИТЕ са нужни . защото ИКОНОМИКАТА е ТОЛКОВА СИЛНА. че й трябва 2 мил НОВИ РАБ.МЕСТА ...загтова Меркел кани сирийци !!! САМО ЗА ТЕБЕ - ФАУ - 1.2. е правен от ВОЕНОПЛЕННИЦИ ..под КОНТРОЛ !!! А в САЩ има 50 милиона ГЕРМАНЦИ !!!
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия с 20 млн пенсионери. Това е непосилна тежест за всяка индустрия. И хоп, короната идва на помощ.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво стана? Има ли днеска още протести в Минск? Събота е.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин ще отсвири шведите за ваксина.
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е Русия сега е 145 млн Германия 83 с 3 мон турци 6 млн руснаци 3 млн поляци 2 млн сириици другите немски пенсионери щото раждаемостта им е нулева.Та кой спечели Втората Световна.
37
6
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
МОНГОЛОЙДНИЯТ АЗИАТСКИ ГЕН на рашките най-ярко личи при Путин (в анфаз) ...и воен.мин. ШОЙГУ ( в профил ).А в ТОТАЛИТАРНАТА НРБ ни учеха .че са ни " БРАТЯ " ...и да се учиме от тях ( от незнаещите ). ..НИКОГА до сега в Кремъл не е имало ПО-*** управници !!! ...Само факти .БВП на Сащ (при Обамо = 15 хил. мил $......на Китай = 15 хил мил $ .Раша = 2.4 хил мил. $......СЕГА преди пандемията .САЩ 22 хил. мил. $ ...Китай = 13 х.м. $ ...Раша 1.6 $. ...Жужи ще го бесят на Черв. Площад !
36
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЩастлиФт26 милиона руснаци умряха във ВСВ, още толко бяха пратени по лагери, а накрая СССР се разпадна и Германия се обедини. Тогава свърши и втората световна.
35
9
 
10
 
! Отговори
Deutschland преди 3 години
Демокрация по бело-руски.
34
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видя някъде спечелени избори с над 80% ми става ясно за ситуацията.В нормална държава резултат над 60% се смята за убедителна победа.
33
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не думай!Ако беше опозицията спечелила,щеше да има руски танкове в Минск по покана на Лукашенко!Както Пражката пролет!
32
9
 
8
 
! Отговори
ЩастлиФт преди 3 години
Що германци са с руска семка.Хаха вие кво си мислите че навлезлите руски войски не ся поляли обилно семе в Берлин при капитулацията 1945-та да да.
31
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До наблюдателПроблемът е, че и там могат само с диктатура да се задържат, а това неминуемо ще настори беларусите срещу Русия. Путин успешно се огради с обръч от врааждебно настроени държави. Въпрос на време е или да го сменят или да му опънат една стена и да го оставят да мизерясва в Сибир.
30
9
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 29"Абсолютно същите - дума по дума - са приказките на Буда Тиквоний."Искам да ми дадеш цитат къде "Буда Тиквоний" казва, че Запада щял да разруши България.Давай, ти си.
29
4
 
12
 
! Отговори
виждащ преди 3 години
путин признава и радев да оглави служебен кабинет ама кво
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"вижте сега Лукашенко как се оправдава, че ако той си отишъл, опозицията заедно със Запада щели да разрушат страната"------------------------Абсолютно същите - дума по дума - са приказките на Буда Тиквоний.
27
1
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Русия не иска и не може да си позволи да изпусне Беларус.Това е последната им крепост от СССР.
26
5
 
9
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Колкото са легитимни обрулението на жужето, толкова са и фалшификациите на белоруския пор!
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Никой уважаващ себе си българин не трябва да изпитва каквато и да било благодарност към страна, която през цялото ни съществуване в новата си история е работила срещу българската идентичност където и да било.
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво по-красноречиво свидетелство за краха на планираните вълнения-революция-агресивна външна военна намеса в Белорусия от това заявление? Сега, ако Бацко не признае Крим, ще спечели палмата на първенството по неблагодарност към Русия.