Един от създателите на "Новичок": Няма как Навални да е отровен с него

Според Леонид Ринк твърдението е "нелепо"
3 сеп 2020 10:31, Нели Христова
70
Един от създателите на "Новичок": Няма как Навални да е отровен с него
Снимка: БГНЕС

Леонид Ринк - докторът по химия, който участва пряко в създаването на "Новичок", съобщи, че е невъзможно руският опозиционен лидер Алексей Навални да е бил отровен с препарата "Новичок", предаде ТАСС. В ефира на YouTube канала Soloviev Live той обясни, че агентът "Новичок" е коктейл от много съставки, който „не е готов за употреба“, докато не експлодира, предаде БГНЕС.

Още по темата

Ученият нарече "нелепо" твърдението, че веществото може да се използва за причиняване на смърт на един човек, тъй като препаратът е способен да убие цял полк. "Човек би бил унищожен за секунди", подчерта Ринк.

В същото време той посочи разликите в клиничната картина, характерна за отравянето с Новичок, от тази, наблюдавана в Навални. Ако човек е приел отровата, в клиничната му картина се наблюдават миоза (рязко свиване на зениците) и конвулсии, след което след няколко минути настъпва смърт, допълни химикът. Той нарече "невъзможен" сценарий, при който жертвата, погълнала от препарата, може да бъде спасена, лекувана в продължение на седмици, и транспортирана със самолет. При Навални се наблюдават откровени симптоми на панкреатит, съобщи още Ринк.

"Не е възможно да се ползва "Новичок" по описания начин, или изобщо вещества от такъв тип", коментира химикът в отговор на твърденията на германското правителство, че са открити следи от препарата в кръвта на Навални. И добави, че е възможно следите от химикали в кръвта на опозиционера да са остатъчни от лекарства, ползвани при лечението му.

Кремъл отбеляза, че руските власти не са получили официална информация от германските си колеги, нито пробите на Навални, нито медицинските му изследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
15
 
8
 
! Отговори
О хо хо до 46 преди 3 години
Е КАК ДА НЕ ПЕЧЕЛИ ЛИЧНО ПУТИН КАТО ВСИЧКИ ОТРОВЕНИ СА НЕГОВИ ВРАГОВЕ. КАК НЯМА СРЕД ТЯХ НИТО ЕДИН НЕГОВ ПРИЯТЕЛ???? БЕРЕЗОВСКИ. ЛИТВШНЕНКО. ПОЛИТКОВСКО. НИКОЛАЙ ГЛУШКОВ. НАВАЛНИ. И Т. Н. ДОСТА СА.
42
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До diana21А прави ли ти впечатление какви проблеми имат руснаците от подобни инциденти? Да не би, според теб, да са мазохисти?Вижте кой печели от това. В никакъв случай не Русия.
41
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егаци какви запетайкажии са тези руснаци, на руски "Новичок" значи конкретно бойно отровно химично вещество ,но в европейките езици "Новичок" значи нещо мистериозно за което стоят руските магьосници или вещици а не конкретно химично вещество.Някой да вземе да научи тези руснаци да не се губят в превода.
40
2
 
7
 
! Отговори
999 преди 3 години
Създателят на новичок от 22 години живее в Сащ. Новичок е открит 70 - 80 години на 20 век. Комплекс от селскостопански отрови - инхибитори на холинестеразата.
39
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам на нито една дума изречена от Ватенка. Какъв създател бе друзя !?!?!!?!! Нали все още отричате, че такова нещо изобщо съществува хахаха мнооого зле е положението.
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
39:Тест, правят се тестове и изпитания. Не мога да повярвам че трябва да ти обяснявам толкова елементарно нещо.САЩ правят абсолютно същото, защо правят тестове с атомни и водородни бомби? За да видят ефекта. С вируси и други е същото. Прочети какво представлява Новичок, страхотен е и няма начин да останеш жив. Шанс НУЛА.А тук се оказва че само болни. Хаиде моля ти се.
37
4
 
4
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
На мене ми прави впечатление, че и Навални и в Солсбъри поразени са бивши агенти на КГБ, застанали "от другата страна". Може би някои руски шовинисти наистина отмъщават на "предателите" с разни отрови...Леонид Ринк не казва нищо как би повлиял коктейла ако се използва без да се взривява. Може би ако се добави или извади някоя от съставките му ще се получи силно отровно вещество, убиващо при допир дори...Трябва да се види какви вещества точно са открили германците в Навални...
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
37:Кой е убит? Умрял има ли?Е как така най-смъртоносен пък няма един умрял а само разни болни?Помидли бе човек, използвай си 5-те мозъчни клетки.
35
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде подяволите знаят, каква е клиничната картина и че до няколко минути настъпва смърт?!? :()
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел явно се е объркала нещо. Следва да има санкции както винаги, трябваше да измидлят нещо.Замеслете се овце кой има полза от тази пропаганда и тези УЖ отравяния (пък никой не е умрял). Русия само губи и те нямат полза, запада всички там имат огромна полза. Замислете се, стига сте вярваши намедиймата пропаганда. Затова ви е даден мозъка за да мислете.
33
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брутален режим. Не му е достатъчно да го убие иска жертвите му да се мъчат.
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 35:А на ФАЩ пълна вяра и поклони нали?Защо започнаха война с Ирак, доклад показал ме имало химически оръжия. Да ама не, разсекретени доклафи днес полазват че е пълна лъжа.Само ти вярваш на ФАЩ и Сие!
31
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой руснак обяснява каквото и да е то е 100% лъжа.На комунист вяра никога.ДОКАЗАНО Е ВЕЧЕ 100 ГОДИНИ.
30
6
 
6
 
! Отговори
майорски преди 3 години
Путин е виновен!Комунистите са виновни!Синовете на Комунистите са виновни!Сорс е виновен с НПО-тата..САЩ са виновни! ...САЩ!Ев.реите са виновни ....дето контролират света !Рептилите с виновни !!и да знаете Земята е плоска !
29
15
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 31Можеш ли да ми обясниш защо си доброволен роб на руснаците?
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1, не е смешно. Това, което казва докторът по химия Леонид Ринк е толкова просто за разбиране, колкото разликата между условния и безусловния инстинкт. Ученият нарече нелепо твърдението, че веществото може да се използва за причиняване на смърт на един човек, тъй като препаратът е предназначен за убийството на цял полк. Агентът "Новичок" е коктейл от много съставки, който не е готов за употреба, докато не експлодира. С други думи взривът смесва съставките и създава смъртоносния коктейл.
27
8
 
20
 
! Отговори
Да преди 3 години
Истината не е важна, важното е дасе обвини Русия и да има санкции и конфликт с Германия зада се спре СП -2.А всички знаем кой иска това и кой са направили поредната провокация това са САЩ.
26
7
 
21
 
! Отговори
Хайде хайде. преди 3 години
Този навални иска да се изкара с помощта на Запада мъченик. Ако Путин реши да ликвидира някого, никаква сила и никаква болница няма да го спаси.
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи излиза,че Путин е *** и ***. Така е според всички мразещи Путин.А ако просто се замислите /ако можете де/ защо му е на Путин да трови Навални, ще видите,че няма нужда. Навални е с много слабо популярност в Русия и изобщо не пречи на управляващите. Ако пречи има толкова начини да го смачкат с държавната машина. Никой няма да тръгне да го трови.
24
13
 
6
 
! Отговори
redordead преди 3 години
те това са рубашките - всичките им брилянтни учени са наврени да произвеждат оръжия за масово унищожение, затова и нямат нищо читаво за гражданският сектор...