Гари Каспаров: Всяко бездействие срещу Путин му дава лиценз да убива

Според него президента на Русия ще направи всичко Тръмп да спечели изборите
Обновена: 15 сеп 2020 20:18 | 15 сеп 2020 20:00, Нели Христова
230
Гари Каспаров: Всяко бездействие срещу Путин му дава лиценз да убива
Снимка: БГНЕС

След като германските експерти обявиха, че Алексей Навални е бил отровен с "Новичок", още две независими лаборатории потвърдиха това. Германия поиска от Русия съдействие при разследването, но нито Европа, нито САЩ са взели конкретни мерки срещу руското правителство.

Никой не гони дипломати, никой не налага санкции. А разследването на случая "Навални" е ръководено от човека, заподозрян за отравянето на Александър Литвиненко с плутоний.

"Путин сега се смее високо, защото всички само говорят, но не предприемат никакви действия", казва бившият шампион по шах и критик на Кремъл Гари Каспаров. Той споделя пред CNN, че винаги когато някой от критиците на руския президент е отровен или застрелян, журналистите веднага го питат дали се чувства в безопасност.

"Всяко бездействие срещу Владимир Путин сега му дава лиценз да убива. Не се чувствам в безопасност. И всеки път, когато отравяне или убийство му се размине, се чувствам в още по-голяма опасност", категоричен е той.

"Чухме много силни думи от страна на европейските политици, но нищо за Северн поток 2, нищо за бизнес, нищо за нещата, от които Путин се интересува - като парите. Парите, които идват в Русия от всички тези газови сделки. А какво ще кажем за милиардерите, които са му приятели, които живеят по целия свят? До този момент лидерите се провалят в това да вземат мерки срещу действията на Путин", казва Каспаров.

Според шампиона по шах Путин сега ще удвои, дори ще утрои усилията си да задържи Доналд Тръмп на власт в САЩ, защото може да го използва като щит срещу санкциите, които останалият свят може да му наложи. Каспаров твърди, че ако Тръмп е на власт, нито НАТО, нито ЕС ще могат да предприемат каквито и да е действия срещу Русия.

"Така че очаквайте Владимир Путин да даде всичко от себе си, да използва всеки трик в книги, само и само да спаси помощника си в Овалния офис", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е логиката да убиват такива като Гарабед? Кой би си оцапал ръцете с такива, дори да казва нещо вярно? Такива трябва просто да не им се обръща внимание, за да могат да крещят докато заглушат и самите себе си и сами се компрометират докрай.Керванът работата му е да върви напред, а на кучетата работата им е да лаят.Тъй че, керванът си върви, а кучетата нека си лаят, тях това им е работата, да лаят на пусто.
136
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каспаров е никой, пета колона,слуга на хора, които искат даунищожат Русия, такива трябвада бъдат убивани, много правилно.Който не схваща тези простиистини, накрая го отнася.
135
7
 
17
 
! Отговори
Хм... преди 3 години
Абе то много хубаво, ама нека който е безгрешен пръв да хвърли камък по Русия и Путин.Като гледам така, не виждам много мераклии.Даже никак.Само ланкат.
134
2
 
5
 
! Отговори
висоцки преди 3 години
А трети в облаци от чер барут за да запазят скъпите си кожи,ни първи, ни последни в боя лют,държаха се сред огън, сеч и смутза златната среда, кой както може.Те после ще опишат този бойи ще загиват по платна батални не стана ни един от тях герой,но горди са, че с чест живота свойопазиха в минутите фатални.Тръбачът проснат е край мътен гьолЗатихват бавно звуците железниЗагива верният надежден полксъставен от отбрани главорези.
133
5
 
11
 
! Отговори
до 147 преди 3 години
Ами да, има да си връща. Карпов малко ли го тупа?И не е писклив, а пиклив клоун.
132
3
 
4
 
! Отговори
висоцки преди 3 години
Но не! Тях няма нищо да ги спре!И Фелдмаршалът вдигнал глас гръмовно светът след тях за да не ги презре крещеше: Някой трябва да умре,та други да живеят безусловно!Съдбата тях не ще ги окрили.Те ще дочакат кротка смърт в леглата прикрити зад отчаяни и зли,ни първи, ни последни не били умерените хора от средата.В кал знамена и трупове безбройдо фелдмаршалски жезъл и протезиАх, славен полк! Но славен ли е той,щом в него има само главорези?!
131
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарабед Каспаров говори за за президента на Русия, така, сякаш има да си връща или са му платили.Типичен пример за реч на омразата.Какво очаква тогава от Русия, не знам.Жалък писклив клоун.
130
6
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Ако Байдън случайно спечели,това ще е краят на САЩ.Голямо улеснение за Путин.Или пък не?Според досегашните изказвания и намеци на Путин,той се стреми не към победа над САЩ(което е възможно само при ядрена война,със съответните последствия и за Русия),а към ПРИЗНАВАНЕ от страна на САЩ на мястото полагащо се на РФ в Световния ред.Впрочем Путин държи САЩ ДА ОСТАНАТ световна сила N1(само че укротени),най-малкото заради Китай.Накратко-Путин иска нова Ялта и нещата вървят натам...
129
13
 
12
 
! Отговори
1 Рубла = 1 Стотинка преди 3 години
Цар Путий Първи със сигурност няма да почине от старост в леглото си. Прекалено много трупове остави след себе си. Отдавна започна да посяга и на фамилиите на жертвите. Ако си мисли, че неговото семейство ще бъде пощадено след смътртта му жестоко се лъже. В бездънната клоакатаРоссия важи закона , око-за-око и зъб-за-зъб. Той си знае.
128
6
 
7
 
! Отговори
Гарчо, внимавай преди 3 години
Какво ядеш или пиеш следващите седмици. Приятелски съвет.
127
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запомнете: Путин не убива враговете си - той ги поставя на колене
126
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гари Каспаров не харесва нито Тръмп, нито Путин....................сигурно е фен на демократите на Килъри Клинтън.................дъртата вешица!!!!
125
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е велик президент................като Кенеди и Уилсън!!!
124
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Княз Владимир е нашият спасител.
123
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
щом има статия за Путин и другарите селяни подмокрят потурките ...
122
5
 
16
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Руската опозиция претендираща за властта първо да отговори на следните въпроси:1.Може ли да изведе войната със САЩ до успешен край-т.е. признаване на полагащото се на РФ място в световния ред?2.Може ли да съхрани интегритета на РФ?3.Има ли ясна икономическа програма,различна от връщането на състоянието от 90-те?Дотук друга идея освен Русия да се предаде на Запада и да се остави на милостта му,руската опозиция НЯМА.Но това вече беше и определено НЕ се харесва на руснаците.
121
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е велика, сила, Крим е руски завинаги, Путин е велик политик.............свикнаха ли западните лицемери в Англия, Франция и САЩ и слугите им в България???
120
13
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ФАЛШИВИЯ ПУТИН НЕПРЕСТАННО ЗАПЛАШВА СВЕТА С ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ ИНАЧЕ ДА Е В ГРОБИЩАТА ДОСЕГА!
119
16
 
4
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 3 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
118
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН 127ТИ ЛИ ЩЕ КОМЕНТИРАШ КОЙ ЗА КАКВО СТАВА БЕ МНОГОПОЛОВ ВМИРИСАН П .ИД.Е9РАС !